Taksvärkkikeräys

Lukuvuoden 2019–2020 Taksvärkki-kampanja Mielen vapaus herättää keskustelua nuorten hyvinvoinnista ja osallisuudesta.

Taksvärkki_Chandani_mielen_vapaus
Chandani, 17, vaikuttaa koulunsa oppilaskunnassa nuorten hyvinvointiin.

Taksvärkki-kampanjan teemoja ovat nuorten hyvinvointi ja mahdollisuudet vaikuttaa. Mielen vapaus -kampanjassa oppilaskunnissa aktiivisina toimivat nepalilaiset nuoret esittäytyvät ja kertovat elämästään ja haaveistaan. Kampanjalla omalta sivustolta löydät nepalilaisten nuorten tarinat ja videoviestit sekä ohjeet Taksvärkki-kampanjaan osallistuville kouluille. Sivustolta voi myös ladata ja tulostaa teemaa syventäviä oppituntitehtäviä.

Siirry tästä lukuvuoden 2019–2020 Taksvärkki-kampanjan Mielen vapaus -sivustolle.

Taksvärkkiä nuorelta nuorelle

Taksvärkkiin osallistumalla ja omalla Taksvärkki-työllään suomalaiset nuoret tukevat monivuotista kehitysyhteistyöhanketta ja oppilaskuntien toimintaa Nepalissa. Nepalilaiset nuoret puuttuvat epäkohtiin ja saavat aikaan positiivista muutosta. Oppilaskuntien aktiivit järjestävät tempauksia ja koulutuksia sekä näyttävät yhteisöissään esimerkkiä vaikuttamisesta. Tavoitteena on, että nuorista tulee yhteisöjensä aktiivisia toimijoita ja kehityksen edistäjiä.

Taksvärkki-kampanjoiden tarkoitus on avata suomalaisten koululaisten ja opiskelijoiden silmiä nuorten todellisuudelle kehitysmaissa ja herättää halu toimia oikeudenmukaisemman maailman puolesta.

Kaikille kampanjaan osallistuville oppilaitoksille lähetetään maksuttomat globaalikasvatusmateriaalit: kampanjan julisteet ja oppitunneilla käytettäväksi tarkoitettu oppilaan opas. Kampanjan lyhytdokumentti, videoklipit sekä aamunavaus ovat katsottavissa ja kuunneltavissa Taksvärkin Mielen vapaus -sivustolla. Mielen vapaus -kampanjaan ja Taksvärkki-keräykseen voi osallistua koska tahansa lukuvuoden 2019–2020 aikana.

Poliisihallituksen rahankeräyslupa nro POL-2014-13672.
Luvan saaja: Taksvärkki ry. Toimeenpanoaika- ja alue: 1.6.2015–31.5.2020, koko maa Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Ahvenanmaalle on oma lupansa.

"Yhdessä voimme kehittää koulua, yhteiskuntaa ja koko maata."
Chandani, 17, Nepal

Tarvitsetko neuvoja Taksvärkkikeräykseen liittyen? Ota yhteyttä!

Milka Autio
keräyskoordinaattori
ilmoittautuminen(at)taksvarkki.fi