Kouluvierailut

Globaalikasvatus tulee kouluun

Kaipaatko uutta näkökulmaa globaalien kysymysten käsittelyyn oppilaiden kanssa? Tarvitsetko työpajoja esimerkiksi teemapäivään?

Voit tilata alla olevalla lomakkeella Taksvärkin vapaaehtoisen globaalikasvatuksen kouluttajan ohjaaman oppitunnin tai työpajan, jossa tutustutaan lapsen oikeuksiin ja nuorten arkeen kehitysmaissa. Kouluvierailut painottuvat Helsingin, Tampereen, Turun, Oulun ja Jyväskylän lähialueille, mutta voit tiedustella työpajaa koulullesi myös muualle Suomeen. Kouluvierailut on suunnattu erityisesti yläkouluun ja toiselle asteelle.

Kouluvierailu voi olla:

  • Nepalin nuoria, nuorten hyvinvointia ja vaikuttamista käsittelevä toiminnallinen työpaja
  • Mielen vapaus -Taksvärkkikeräyksen info
  • Työpaja, jossa tutustutaan lapsen oikeuksiin
  • Vaikuta!-työpaja, joka kannustaa nuoria aktiiviseen kansalaisuuteen

Globaalikasvatuksen kouluttaja voi pitää vierailupäivän aikana useita työpajoja ja niitä voidaan räätälöidä ryhmän tarpeiden ja opettajan toiveiden mukaan. Teemat liittyvät tiiviisti perus- ja lukio-opetuksen opetussuunnitelmien arvoihin ja sisältöihin. Työpajoissa käytetään monipuolisia, osallistavia työtapoja. Opettajan on oltava paikalla työpajan aikana. Kouluvierailu on koululle maksuton.

Kiinnostuitko? Kysy lisää:

Anna Kivimäki
globaalikasvatuksen suunnittelija
puh. 050 348 5668
anna.kivimaki(at)taksvarkki.fi

Kouluvierailuista sanottua

“Globaali näkökulma herätetty toiminnallisen työskentelyn kautta.” − opettaja

”Lapset pääsivät kurkistamaan toisenlaisessa ympäristössä elävien nuorten elämään.” − opettaja

“Meillä on mahdollisuus muuttaa asioita. Opin, että minun mielipide on tärkeä ja voin vaikuttaa, vaikka joskus se tuntuu vaikealta.” − oppilas

“Mukavuusaste 10/10” − oppilas

Tilaa globaalikasvatuksen kouluttaja

Globaalikasvatuksen kouluttajan tilaus onnistuu helposti täyttämällä alla oleva tilauslomake. Otamme yhteyttä sopiaksemme vierailun ajankohdasta, sisällöstä ja muista käytännön asioista.

Koulun nimi ja tyyppi (yläaste, lukio, amk jne.)*:

Postiosoite*:

Postinumero ja -toimipaikka*:

Yhteyshenkilön nimi*:

Puhelinnumero*:

Sähköpostiosoite*:

Luokka-aste:

Toivomme vierailua ajankohtaan .

Meitä kiinnostaa:
Nepalin nuoret ja vaikuttaminen -työpaja, 90 min / ryhmäLapsen oikeudet toiminnallisesti -työpaja, 90 min / ryhmäTaksvärkki-kampanjainfo, 30 min, myös suurelle ryhmälleVaikuta!-työpaja, 3-4 oppituntiaMaailman äänet -mediakasvatustyöpaja, 2-3 oppituntiaTilaan Taksvärkki ry:n uutiskirjeen sähköpostiini

Lisätietoja: