Kouluvierailut

Globaalikasvatus tulee kouluun

Kaipaatko uutta näkökulmaa globaalien kysymysten käsittelyyn oppilaiden kanssa? Tarvitsetko työpajoja esimerkiksi teemapäivään? Tilaa Taksvärkin maksuttomat kouluvierailut ja työpajat!

Voit tilata alla olevalla lomakkeella Taksvärkin vapaaehtoisen globaalikasvatuksen kouluttajan ohjaaman oppitunnin tai työpajan, jossa tutustutaan lapsen oikeuksiin ja nuorten arkeen kehitysmaissa. Kouluvierailut painottuvat Helsingin, Tampereen, Turun, Oulun ja Jyväskylän lähialueille, mutta voit tiedustella työpajaa koulullesi myös muualle Suomeen. Kouluvierailut on suunnattu erityisesti yläkouluun ja toiselle asteelle.

Taksvärkki ry:n kouluvierailut voivat olla:

  • Mikä sua estää? -kampanjaan liittyvät työpajat tai Taksvärkkikeräyksen info:
    – Yhdenvertaisuus-työpaja
    – Puhetta vammaisuudesta -työpaja
    – Mikä sua estää? -työpaja
  • Lapsen oikeuksia toiminnallisesti käsittelevä työpaja
  • Maailman äänet -työpaja, joka käsittelee globaaleja ilmiöitä mediakasvatuksellisin menetelmin
  • Vaikuta! -työpaja, joka kannustaa nuoria aktiiviseen kansalaisuuteen

Globaalikasvatuksen kouluttaja voi pitää vierailupäivän aikana useita työpajoja ja niitä voidaan räätälöidä ryhmän tarpeiden ja opettajan toiveiden mukaan. Teemat liittyvät tiiviisti perus- ja lukio-opetuksen opetussuunnitelmien arvoihin ja sisältöihin.

Työpajoissa käytetään monipuolisia, osallistavia työtapoja. Opettajan on oltava paikalla työpajan aikana. Taksvärkin kouluvierailut ovat kouluille maksuttomia.

Globaalikasvatus ja työpajat etänä

Lukukaudella 2021–2022 järjestämme globaalikasvatuksen työpajoja ensisijaisesti etänä koronatilanteen vuoksi. Osallistavat etätyöpajat soveltuvat sekä etäopetukseen että lähiopetuksessa oleville opiskelijoille, joilla on käytössä tietokone tai tabletti. Kouluvierailun voi tilata myös luokkatilassa toteutettavana lähityöpajana, mikäli alueellinen tilanne ja koulun ohjeistukset tämän mahdollistavat. Varmistathan koulunne ohjeistuksen rehtorilta tai muulta vastuuhenkilöltä vierailua tilatessasi.

Kiinnostuitko? Kysy lisää:

Aura Alarto
globaalikasvatuksen suunnittelija
puh. 050 348 5668
aura.alarto@taksvarkki.fi

Kouluvierailuista sanottua

”Globaali näkökulma herätetty toiminnallisen työskentelyn kautta.” − opettaja

”Lapset pääsivät kurkistamaan toisenlaisessa ympäristössä elävien nuorten elämään.” − opettaja

“Meillä on mahdollisuus muuttaa asioita. Opin, että minun mielipide on tärkeä ja voin vaikuttaa, vaikka joskus se tuntuu vaikealta.” − oppilas

“Mukavuusaste 10/10” − oppilas

Tilaa globaalikasvatuksen kouluttaja

Globaalikasvatuksen kouluttajan tilaus onnistuu helposti täyttämällä alla oleva tilauslomake. Otamme yhteyttä sopiaksemme vierailun ajankohdasta, sisällöstä ja muista käytännön asioista.