Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste käsittää seuraavat Taksvärkki ry:n hallinnoimat verkkosivustot: www.taksvarkki.fiwww.taksvarkki.fi/nepal2020 ja www.lukuralli.fi.

Tämä saavutettavuusseloste on päivitetty 15.1.2021. Selostetta päivitetään alkuvuoden 2021 aikana. Selosteen tiedot perustuvat itsearvioon. Saavutettavuusseloste on toistaiseksi luettavissa vain suomeksi.

Tämän sivun lopussa on ohjeet saavutettavuuspalautteen antamista varten.

Taksvärkki ry:tä velvoittaa laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta (306/2019). Taustalla on Euroopan unionin saavutettavuusdirektiivi, jonka tavoitteena on ihmisten yhdenvertaisuus digitaalisessa yhteiskunnassa. Taksvärkki ry:tä koskee saavutettavuussuosituksen WCAG 2.1 AA-taso.

Parhaillaan käynnissä on muun muassa aiemmin julkaistujen tiedostojen päivittäminen saavutettaviksi. Selostetta päivitetään ja täydennetään alkuvuoden 2021 aikana sitä mukaa, kun saavutettavuustarkistukset edistyvät. Syy viivästymiselle on kohtuuton rasite.

Yllä luetellut Taksvärkki ry:n sivustot vastaavat saavutettavuusvaatimuksia suurelta osin. Kehittämistyötä kattavan saavutettavuuden toteutumiseksi jatketaan syksyn 2020 aikana.

Verkkosivustoilla on parannettavaa seuraavissa kohdissa

Videot Taksvärkin sivustoilla

Lukuralli-sivuston suomenkielisellä puolella on yksi ulkopuolisen tahon vapaaehtoistyönä toteuttama lyhyt videoklippi ’Opettajan kokemus Lukurallista’. Videon tekstitys on kiinni videossa, eikä se siten ole saavutettavassa muodossa. Uusien saavutettavien tekstitysten ja kieliversioiden tekemistä YouTuben tekstitystyökalulla selvitetään.

Valokuvat Taksvärkin sivustoilla

Taksvärkki.fi-sivustolla on voi olla muutamia valokuvia, joissa ei vielä ole vaihtoehtoista tekstiä. Kuvien läpikäynti ja tarkistus on kesken.

Tiedostot Taksvärkin sivustoilla

Alla on lista tiedostoista, jotka eivät täytä saavutettavuuskriteereitä.

Taksvärkki.fi-sivustolla:

Lukuralli-sivustolla:

  • Tulostettava Lukupassi. Taitto-ohjelmalla tehty ja painoon ja tulostettavaksi tarkoitettu pdf-tiedosto sisältää kuvituskuvia, graafisia elementtejä ja tekstiä.

Palaute ja yhteystiedot

Jos huomaat tässä selosteessa käsitellyissä Taksvärkin verkkosivustoissa saavutettavuuteen liittyviä puutteita, voit antaa meille palautetta sähköpostitse osoitteeseen taksvarkki@taksvarkki.fiVastaamme palautteisiin viimeistään kahden viikon kuluessa ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
p. 0295 016 000 (vaihde)