Tule mukaan

Tule mukaan vapaaehtoiseksi

Haluatko edistää globaalisti kestävämpää tulevaisuutta ja nuorten oikeuksia? Challengers-ryhmä on 13–18-vuotiaille vaikuttajille. Tule mukaan!

Haluatko vierailla suomalaisissa kouluissa ja ohjata työpajoja, joissa käsitellään lapsen oikeuksia ja globaaleja kehityskysymyksiä?

Haluatko päästä kurkistamaan kansalaisjärjestöjen tekemään globaalikasvatustyöhön ja ideoida uusia innostavia keinoja edistää lasten ja nuorten aktiivista maailmankansalaisuutta?

Taksvärkin Challengers-ryhmä tarjoaa vaikuttamisesta kiinnostuneille 13–18-vuotiaille nuorille tilan oppia ja tehdä vaikuttamistyötä rennossa ilmapiirissä ja hyvässä porukassa.

Challengers-ryhmässä pääset tutustumaan yhteiskunnallisiin teemoihin, tapaamaan eri alojen asiantuntijoita ja vaikuttajia sekä oppimaan erilaisia vaikuttamisen taitoja.

Ryhmän jäsenenä olet mukana tekemässä esimerkiksi somekampanjointia sinulle tärkeän aiheen puolesta ja muuttamassa maailmaa rennolla otteella hyvässä porukassa – hauskanpitoa unohtamatta. Ryhmän jäsenet päättävät yhdessä toiminnan tarkemmista teemoista ja aktiviteeteista.

 Kevään 2021 aikana tapaamisia järjestetään ainakin kerran kuussa, joko verkossa tai livenä. Mukaan voi tulla mistäpäin Suomea vain.

Challengers-ryhmä tapaa ensimmäisen kerran verkossa keskiviikkona 27.1.2021 kello 17–19.

Ilmoittaudu ryhmään lähettämällä joko WhatsApp-viesti Taksvärkin järjestökoordinaattori Milkalle numeroon 050 341 5507 tai sähköpostia osoitteeseen milka.autio@taksvarkki.fi. Laita viestiin nimesi, ikäsi ja paikkakuntasi. Kun olet ilmoittautunut, saat Milkalta linkin verkkotapaamiseen.  

Ilmoittaudu mukaan ensimmäiseen tapaamiseen viimeistään maanantaina 25.1.2021!

Haluatko oppia lisää globaalikasvatuksesta? Kiinnostaako sinua perehtyä kehitysmaiden nuorten elinoloihin ja lapsen oikeuksiin?

Taksvärkki ry kouluttaa vuosittain vapaaehtoisia globaalikasvatuksen kouluttajia tekemään kouluvierailuja suomen- ja ruotsinkielisillä peruskoulun yläluokilla, lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa. Kouluvierailut keskittyvät pääkaupunkiseudulle sekä Oulun, Jyväskylän, Tampereen ja Turun alueille.

Globaalikasvatuksen kouluttajat kiertävät kouluissa kertomassa Taksvärkki ry:n työstä ja kuluvan lukuvuoden kampanjasta sekä vetämässä erilaisia lapsen oikeuksia ja vaikuttamista käsitteleviä työpajoja. Vähintään seitsemästä tehdystä kouluvierailusta saa Taksvärkki ry:ltä työtodistuksen.

Lue globaalikasvatuksen kouluttajien kokemuksista:
Matilda, Taksvärkin vapaaehtoisen tarina
Marja, Taksvärkin vapaaehtoisen tarina
Oiva,Taksvärkin vapaaehtoisen tarina

Koulutus uusille globaalikasvatuksen kouluttajille järjestetään vuosittain elokuussa. Avoin haku globaalikasvatuksen kouluttajaksi on vuosittain käynnissä huhti-toukokuussa.

Lisätietoja globaalikasvatuksen suunnittelijalta:
Matti Pihlajamaa
matti.pihlajamaa(at)taksvarkki.fi
050 348 5668

Etsimme jatkuvasti innokkaita ja motivoituneita vapaaehtoisia globaalikasvatuksen työryhmäämme.

Lue lisää työryhmän hakuilmoituksesta

Haluatko päästä kurkistamaan kansalaisjärjestöjen tekemään globaalikasvatustyöhön ja ideoida uusia innostavia keinoja edistää lasten ja nuorten aktiivista maailmankansalaisuutta?

Tahdotko tutustua syvemmin globaalikasvatuksen ajankohtaisiin aiheisiin ja olla mukana kehittämässä Taksvärkki ry:n opettajille ja oppilaille suunnattua globaalikasvatusmateriaalia ja uusia menetelmiä?

Vapaaehtoistyö sopii esim. opettajalle, kasvattajalle, opiskelijalle tai muuten alasta kiinnostuneelle. Osallistumisesta saa halutessaan vapaaehtoistyötodistuksen.

Työryhmä kokoontuu Taksvärkki ry:n toimistolla Hakaniemessä Helsingissä kerran kuussa yhdessä sovittavana ajankohtana, esim. arki-iltana.

Lisätietoja globaalikasvatuksen suunnittelijalta:
Matti Pihlajamaa
matti.pihlajamaa(at)taksvarkki.fi
050 348 5668

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä!

Kysy lisää vapaaehtoistyöstä Taksvärkissä:

Matti Pihlajamaa
globaalikasvatuksen suunnittelija
puh. 050 348 5668
matti.pihlajamaa(at)taksvarkki.fi

Lahjoita itsevarmuutta, koulutusta ja tasa-arvoa

Taksvärkki ry edistää lasten ja nuorten ihmisoikeuksia, aktiivista kansalaisuutta sekä kannustaa suomalaisia nuoria maailmanlaajuiseen yhteisvastuuseen.

Lahjoittamalla haluamasi summan Taksvärkin kehitysyhteistyöhön tuet pitkäjänteistä toimintaa nuorten hyväksi Sambiassa, Malawissa, Keniassa, Sierra Leonessa, Nepalissa ja Guatemalassa. Tukesi avulla heikommassa asemassa olevat nuoret saavat vertaistukea, koulutusta ja elämänhallintataitoja. Aktiiviset nuoret toimivat roolimalleina muille ja muuttavat asenteita ja toimintatapoja omissa yhteisöissään.

Lahjoittaa voi monella eri tavalla. Voit myös antaa eettisen ja aineettoman lahjan. Valitse alta itsellesi paras vaihtoehto.

Taksvärkki ry:n rahankeräyslupa on RA/2020/389/1.6.2020–31.5.2021. Ahvenanmaan keräyslupa on ÅLR 2020/4353/1.8.2020–31.7.2021.

Lahjoita MobilePaylla

Voit helposti lahjoittaa haluamasi summan MobilePayllä käyttämällä numeroa 30308.​

Soita lahjoitusnumeroon

Tue nuoria ja lahjoita 10 € – 0600 13132 (10,01 € + pvm/mpm)
Tue nuoria ja lahjoita 20 € – 0600 15152 (20,28 € + pvm/mpm)

Lahjoita tilisiirrolla

Lahjoitustilille Nordea FI96 1521 3000 101453, ole hyvä ja käytä viitenumeroa 1313.

HUOM! Kun oppilaitoksenne osallistuu Taksvärkki-keräykseen, saatte oman koulukohtaisen viitenumeron.​

Tee kuukausilahjoitus

Voit ryhtyä Taksvärkki ry:n kehitysyhteistyöhankkeiden tukijaksi kuukausilahjoittajana menemällä verkkopankkiisi ja määrittämällä siellä haluamallesi summalle toistuvan maksun (kerran kuukaudessa) Taksvärkki ry:n tilille.

Lahjoitustilimme numero on Nordea FI96 1521 3000 101453, kuukausilahjoitusta varten käytä viitenumeroa 2121.

Kuukausilahjoittajana saat Taksvärkiltä kuukausittaisen uutiskirjeen, jossa kerrotaan Taksvärkkikeräyksen varoilla tehdystä työstä, hankkeiden saavutuksista sekä nuorten kuulumisista. Ole hyvä ja täytä alla oleva lomake, kun ryhdyt kuukausilahjoittajaksi. Tietojasi käytetään ainoastaan kuukausilahjoittamiseen liittyvien viestien lähettämiseen. Jos et jatkossa halua uutiskirjettä, voit lopettaa sen tilauksen sähköpostin alaosasta löytyvää linkkiä klikkaamalla.

Osallistu Taksvärkki-keräykseen

Taksvärkki ry tarjoaa joka lukuvuosi oppilaitoksille uuden Taksvärkki-kampanjan. Yksi osa Taksvärkki-kampanjaa on Taksvärkkikeräys, johon osallistuvat suomalaiset koululaiset ja opiskelijat tukevat ikäisiään nuoria muualla maailmassa. Samalla he pääsevät tutustumaan työelämään.

Kerätyillä varoilla toteutetaan lasten ja nuorten osallisuutta ja oikeuksia edistäviä monivuotisia kehitysyhteistyöhankkeita, joita rahoittaa lisäksi ulkoministeriö.

Lukuvuonna 2020–2021 Taksvärkki-kampanja Oikeus olla minä herättää keskustelua nuorten kohtaamasta syrjinnästä ja nuorten vaikutusmahdollisuuksista. Osa kampanjaa on Taksvärkkikeräys, jossa tuetaan oppilaskuntien toimintaa Nepalissa.

Taksvärkki ry:n rahankeräysluvan numero on RA/2020/389.
Toimeenpanoaika- ja alue: 1.6.2020–31.5.2021, koko maa Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Ahvenanmaan keräyslupa on ÅLR 2020/4353/1.8.2020–31.7.2021.

Taksvärkkikeräys eri tavoin

Perinteinen tapa on, että oppilas tekee päivän verran taksvärkkiä joko ulkopuolisen palveluksessa tai kotona ja lahjoittaa työstä saadun palkkion Taksvärkki ry:n keräykseen. Minimisuositus taksvärkkipalkkiolle on 15 euroa.

Koulu voi myös järjestää tempauksen, vaikka konsertin tai myyjäiset, tai oppilas- tai opiskelijakunta voi ohjata kioskin tai kahvilan tuoton valitsemaltaan ajalta Taksvärkki ry:n keräykseen. Kunnan kanssa voi sopia esimerkiksi lähipuiston siivoamisesta Taksvärkki-palkkiota vastaan. Koulu voi haastaa myös muut paikkakunnan koulut mukaan keräykseen.

Ohjeet työnantajille ja kouluille voi lukea kampanjan omilta sivuilta.

Neljä oppilasta ja opettaja seisovat pöydän äärellä.
Oppilaskuntien aktiiveja Nepalissa.