Tule mukaan

Tule mukaan vapaaehtoiseksi

Haluatko vierailla suomalaisissa kouluissa ja ohjata työpajoja lapsen oikeuksista ja kehityskysymyksistä?

Haluatko päästä kurkistamaan kansalaisjärjestöjen tekemään globaalikasvatustyöhön ja ideoida uusia innostavia keinoja edistää lasten ja nuorten aktiivista maailmankansalaisuutta?

Haluatko oppia lisää globaalikasvatuksesta? Kiinnostaako sinua perehtyä kehitysmaiden nuorten elinoloihin ja lapsen oikeuksiin?

Taksvärkki ry kouluttaa vuosittain vapaaehtoisia globaalikasvatuksen kouluttajia tekemään kouluvierailuja suomen- ja ruotsinkielisillä peruskoulun yläluokilla, lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa. Kouluvierailut keskittyvät pääkaupunkiseudulle sekä Oulun, Jyväskylän, Tampereen ja Turun alueille.

Globaalikasvatuksen kouluttajat kiertävät suomalaisissa kouluissa kertomassa Taksvärkki ry:n työstä ja kuluvan lukuvuoden kampanjasta sekä vetämässä erilaisia lapsen oikeuksia ja vaikuttamista käsitteleviä työpajoja. Vähintään seitsemästä tehdystä kouluvierailusta saa Taksvärkki ry:ltä työtodistuksen.

Lue lisää globaalikasvatuksen kouluttajien kokemuksia tästä (Oivan tarina) ja tästä (Tiian tarina).

Koulutus uusille globaalikasvatuksen kouluttajille järjestetään vuosittain elokuussa. Avoin haku globaalikasvatuksen kouluttajaksi on vuosittain käynnissä huhti-toukokuussa.

Lisätietoja globaalikasvatuksen suunnittelijalta:
Anna Kivimäki
anna.kivimaki(at)taksvarkki.fi
050 348 5668

Etsimme juuri nyt innokkaita ja motivoituneita vapaaehtoisia globaalikasvatuksen työryhmäämme.

Lue lisää työryhmän hakuilmoituksesta. Ensimmäinen tapaaminen järjestetään 18.2. 

Haluatko päästä kurkistamaan kansalaisjärjestöjen tekemään globaalikasvatustyöhön ja ideoida uusia innostavia keinoja edistää lasten ja nuorten aktiivista maailmankansalaisuutta?

Tahdotko tutustua syvemmin globaalikasvatuksen ajankohtaisiin aiheisiin ja olla mukana kehittämässä Taksvärkki ry:n opettajille ja oppilaille suunnattua globaalikasvatusmateriaalia ja uusia menetelmiä?

Vapaaehtoistyö sopii esim. opettajalle, kasvattajalle, opiskelijalle tai muuten alasta kiinnostuneelle. Osallistumisesta saa halutessaan vapaaehtoistyötodistuksen.

Työryhmä kokoontuu Taksvärkki ry:n toimistolla Hakaniemessä Helsingissä kerran kuussa yhdessä sovittavana ajankohtana, esim. arki-iltana.

Lisätietoja globaalikasvatuksen suunnittelijalta:
Anna Kivimäki
anna.kivimaki(at)taksvarkki.fi
050 348 5668

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä!

Olen kiinnostunut seuraavista:

globaalikasvatuksen kouluttajana toimiminen kouluissaglobaalikasvatuksen työryhmässä toimiminen

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Puhelinnumero

Kysy lisää vapaaehtoistyöstä Taksvärkissä:

Anna Kivimäki
globaalikasvatuksen suunnittelija
puh. 050 348 5668
anna.kivimaki(at)taksvarkki.fi

Lahjoita itsevarmuutta, koulutusta ja tasa-arvoa

Taksvärkki ry edistää kehitysmaiden lasten ja nuorten elinoloja ja ihmisoikeuksia, sekä kannustaa suomalaista nuorisoa maailmanlaajuiseen yhteisvastuuseen.

Lahjoittamalla haluamasi summan Taksvärkin kehitysyhteistyöhön tuet pitkäjänteistä toimintaa nuorten hyväksi Sambiassa, Malawissa, Keniassa, Sierra Leonessa, Nepalissa ja Guatemalassa. Tukesi avulla heikommassa asemassa olevat nuoret saavat vertaistukea, koulutusta ja elämänhallintataitoja. Nuoret toimivat roolimalleina muille ja muuttavat asenteita ja toimintatapoja omissa yhteisöissään.

Lahjoittaa voi monella eri tavalla. Voit myös antaa eettisen ja aineettoman lahjan. Valitse alta itsellesi paras vaihtoehto.

Soita lahjoitusnumeroon

Lahjoita 10 € Nepalin nuorille, 0600 13132 (10,01 € + pvm/mpm)

Lahjoita 20 € Nepalin nuorille, 0600 15152 (20,28 € + pvm/mpm)

Lahjoita MobilePaylla

Voit helposti lahjoittaa haluamasi summan MobilePayllä käyttämällä numeroa 30308.​

Lahjoita tilisiirrolla

Lahjoitustilille Nordea FI96 1521 3000 101453, ole hyvä ja käytä viitenumeroa 1313.

HUOM! Kun oppilaitoksenne osallistuu Taksvärkki-keräykseen, saatte oman koulukohtaisen viitenumeron.​

Tee kuukausilahjoitus

Voit ryhtyä Taksvärkki ry:n kehitysyhteistyöhankkeiden tukijaksi kuukausilahjoittajana menemällä verkkopankkiisi ja määrittämällä siellä haluamallesi summalle toistuvan maksun (kerran kuukaudessa) Taksvärkki ry:n tilille.

Lahjoitustilimme numero on Nordea FI96 1521 3000 101453, kuukausilahjoitusta varten käytä viitenumeroa 2121.

Kuukausilahjoittajana saat Taksvärkiltä kuukausittaisen uutiskirjeen, jossa kerrotaan Taksvärkki-keräyksen varoilla tehdystä työstä, hankkeiden saavutuksista sekä nuorten kuulumisista. Ole hyvä ja täytä alla oleva lomake, kun ryhdyt kuukausilahjoittajaksi. Tietojasi käytetään ainoastaan kuukausilahjoittamiseen liittyvien viestien lähettämiseen. Jos et jatkossa halua uutiskirjettä, voit lopettaa sen tilauksen sähköpostin alaosasta löytyvää linkkiä klikkaamalla.

Taksvärkki ry:n kuukausilahjoittaja

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Postiosoite (pakollinen)

Postinumero ja -toimipaikka (pakollinen)

Osallistu Taksvärkki-keräykseen

Joka lukuvuosi Taksvärkki ry tarjoaa oppilaitoksille uuden Taksvärkki-kampanjan. Taksvärkkiin osallistuvat suomalaiset koululaiset ja opiskelijat tukevat ikäisiään nuoria muissa maissa. Samalla he pääsevät tutustumaan työelämään.

Lukuvuonna 2019–2020 Taksvärkki-kampanjassa Mielen vapaus tuetaan nuorten hyvinvointia, osallisuutta ja oppilaskuntien toimintaa Nepalissa.

Taksvärkki ry:n rahankeräysluvan numero on POL-2014-13672.
Toimeenpanoaika- ja alue: 1.6.2015–31.5.2020, koko maa Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Ahvenanmaan keräyslupa on ÅLR 2019/4120/28.5.2019/1.8.2019–31.7.2020.

Taksvärkki-kampanjoiden tarkoitus

Oppilaitoksille vuosittain tarjottavien Taksvärkki-kampanjoiden tarkoitus on tutustuttaa suomalaiset nuoret kehitysmaiden ikätovereidensa elämään. Teema vaihtuu joka lukuvuosi ja tuotamme kampanjoihin uuden laajan paketin globaalikasvatusmateriaalia, jota voidaan käyttää oppitunneilla.

Yksi osa Taksvärkki-kampanjaa on Taksvärkki-keräys. Se perustuu päivän työhön, Taksvärkkiin. Koululaiset ja opiskelijat tekevät päivän verran töitä ja lahjoittavat palkkionsa Taksvärkki ry:n keräykseen.

Kerätyillä varoilla toteutetaan kehitysmaiden lasten ja nuorten elinoloja ja ihmisoikeuksia edistäviä, kolmesta viiteen vuotta kestäviä kehitysyhteistyöhankkeita, joita rahoittaa lisäksi ulkoministeriö.

Neljä oppilasta ja opettaja seisovat pöydän äärellä.
Oppilaskunta-aktiiveja Nepalissa.

Taksvärkkikeräys eri tavoin

Perinteinen tapa on, että oppilas tekee päivän verran taksvärkkiä joko ulkopuolisen palveluksessa tai kotona ja lahjoittaa työstä saadun palkkion Taksvärkki ry:n keräykseen. Minimisuositus taksvärkkipalkkiolle on 15 euroa.

Koulu voi myös järjestää tempauksen, vaikka konsertin tai myyjäiset, tai ohjata kioskin tai kahvilan tuoton joltakin ajalta Taksvärkki ry:n keräykseen. Kunnan kanssa voi sopia esimerkiksi lähipuiston siivoamisesta Taksvärkki-palkkiota vastaan. Koulu voi haastaa myös muut paikkakunnan koulut mukaan keräykseen.