Tule mukaan

Tule mukaan vapaaehtoiseksi

 • Haluatko edistää globaalisti kestävämpää tulevaisuutta ja nuorten oikeuksia? Challengers-ryhmä on 13–18-vuotiaille vaikuttajille. Tule mukaan!
 • Haluatko vierailla suomalaisissa kouluissa ja ohjata työpajoja, joissa käsitellään lapsen oikeuksia ja globaaleja kehityskysymyksiä? Tule globaalikasvatuksen kouluttajaksi! 
 • Haluatko päästä kurkistamaan kansalaisjärjestöjen tekemään globaalikasvatustyöhön ja ideoida uusia innostavia keinoja edistää lasten ja nuorten aktiivista maailmankansalaisuutta? Tule mukaan globaalikasvatuksen työryhmään!
 • Haluatko vaikuttaa tulevana opettajana koulujen globaalikasvatuksen sisältöihin? Tule mukaan Taksvärkin opeopiskelijoiden vaikuttajaryhmään!

Taksvärkin Challengers-ryhmä tarjoaa vaikuttamisesta kiinnostuneille 13–18-vuotiaille nuorille tilan oppia ja tehdä vaikuttamistyötä rennossa ilmapiirissä ja kivassa porukassa. Challengers-ryhmässä pääset tutustumaan yhteiskunnallisiin teemoihin, tapaamaan eri alojen asiantuntijoita ja vaikuttajia sekä oppimaan erilaisia vaikuttamisen taitoja.

Tapaamiset järjestetään netissä tai hybridinä, joten voit tulla mukaan mistä päin Suomea tahansa.

Syksyllä 2023 alkaa ryhmän uusi Mun valinta vaikuttaa – mielenterveys ja yhdenvertaisuus nuorten elämässä -hanke. Hankkeessa rohkaistaan nuoria puhumaan ja vaikuttamaan nuorten mielenterveyden ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi. Hanke on Taksvärkin Challengers-ryhmän nuorten suunnittelema ja toteuttama ja siihen on saatu EU:n Erasmus+ -ohjelman tukea. 

Hankkeen aikana Challengers-ryhmässä tutustutaan mielenterveyden ja yhdenvertaisuuden teemoihin ja tehdään monipuolisesti aiheita käsitteleviä vaikuttamisprojekteja.

Ryhmän ensimmäinen tapaaminen järjestetään Zoom-yhteydellä keskiviikkona 13.9.2023

Lue lisää ryhmän toiminnasta ja ilmoittaudu Challengers-ryhmän sivulta

Lisätietoja saat Taksvärkin järjestökoordinaattorilta: 

Milka Autio
milka.autio@taksvarkki.fi
+358 (0)50 341 5507

Haluatko oppia lisää globaalikasvatuksesta? Kiinnostaako sinua perehtyä globaalin etelän nuorten arkeen ja lapsen oikeuksiin?

Taksvärkki ry kouluttaa vuosittain vapaaehtoisia globaalikasvatuksen kouluttajia tekemään kouluvierailuja suomen- ja ruotsinkielisillä peruskoulun yläluokilla, lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa. Kouluvierailut keskittyvät pääkaupunkiseudulle sekä Oulun, Tampereen ja Turun alueille, mutta niiden toteuttaminen on mahdollista myös muilla alueilla. Taksvärkki toteuttaa myös etätyöpajoja. 

Kouluttajat vetävät erilaisia lapsen ja nuorten oikeuksia, vaikuttamista ja yhdenvertaisuuden edistämistä käsitteleviä työpajoja. Voit ohjata työpajoja joustavasti omien aikataulujesi puitteissa.

Haku lukuvuodelle 2023–2024 on käynnissä NYT!
Lue tarkemmat tiedot hakuilmoituksesta.

Lue globaalikasvatuksen kouluttajien kokemuksista:
Paula ja Mira, Taksvärkin vapaaehtoisten tarina
Oiva, Taksvärkin vapaaehtoisen tarina
Matilda, Taksvärkin vapaaehtoisen tarina
Marja, Taksvärkin vapaaehtoisen tarina

Seuraava koulutus uusille globaalikasvatuksen kouluttajille järjestetään lauantaina 9.9.2023 Helsingissä. Järjestämme myös torstaina 24.8 uusien illan, jossa voit tutustua toimintaamme.

Lisätietoja saat globaalikasvatuksen suunnittelijalta:
Aura Alarto
aura.alarto@taksvarkki.fi
050 348 5668

Etsimme jatkuvasti globaalikasvatuksesta kiinnostuneita, innokkaita ja motivoituneita vapaaehtoisia globaalikasvatuksen työryhmäämme.

Lue lisää työryhmän hakuilmoituksesta

Haluatko päästä kurkistamaan kansalaisjärjestöjen tekemään globaalikasvatustyöhön ja ideoida uusia innostavia keinoja edistää globaalikasvatuksen eri sisältöjä?

Kiinnostaako sinua verkostoitua samanhenkisten ihmisten kanssa sekä jakaa rennoissa tapaamisissa ajatuksia ja ideoita?

Tahdotko tutustua syvemmin globaalikasvatuksen ajankohtaisiin aiheisiin ja olla mukana kehittämässä Taksvärkki ry:n globaalikasvatusmateriaalia, uusia menetelmiä ja globaalikasvatuksen seurantaa ja arviointia?

Työryhmä sopii esim. opettajalle, kasvattajalle, yhteiskuntatieteilijälle, opiskelijalle tai muuten globaalikasvatuksesta kiinnostuneelle. Osallistumisesta saa halutessaan vapaaehtoistyötodistuksen.

Työryhmä kokoontuu etäyhteyksien välityksellä kerran kuussa arki-iltana. 

Lisätietoja globaalikasvatuksen suunnittelijalta:
Aura Alarto
aura.alarto@taksvarkki.fi
050 348 5668

Haluaisitko pohtia yhdessä, miten voit tulevana opettajana vaikuttaa globaaleihin haasteisiin? Haluatko edistää globaalikasvatuksen arvojen toteutumista kouluissa?  

Haemme nyt globaalikasvatuksesta kiinnostuneita opeopiskelijoita Taksvärkki ry:n uuteen vaikuttamisryhmään! Ryhmä tarjoaa opeopiskelijoille mahdollisuuden oppia lisää globaalikasvatuksesta, harjoitella vaikuttamistaitoja ja verkostoitua niin muiden opeopiskelijoiden kanssa ympäri Suomea kuin järjestökentälläkin. 

Ryhmä kokoontuu noin kerran kuussa etänä. Toiminta käynnistyy helmi-maaliskuun vaihteessa 2023.

Lue lisää: Opettajaopiskelijoiden vaikuttamisryhmä
Ilmoittaudu mukaan: linkki lomakkeeseen

Lisätietoja: Sanni Palomäki, sanni.palomaki@taksvarkki.fi

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä!

Kysy lisää vapaaehtoistyöstä Taksvärkissä:

Aura Alarto
globaalikasvatuksen suunnittelija
puh. 050 348 5668
aura.alarto@taksvarkki.fi

Lahjoita itsevarmuutta, koulutusta ja tasa-arvoa

Taksvärkki ry edistää lasten ja nuorten ihmisoikeuksia, aktiivista kansalaisuutta sekä kannustaa suomalaisia nuoria maailmanlaajuiseen yhteisvastuuseen.

Lahjoittamalla haluamasi summan Taksvärkin kehitysyhteistyöhön tuet pitkäjänteistä toimintaa nuorten hyväksi Guatemalassa, Keniassa, Malawissa, Nepalissa,Sambiassa ja Sierra Leonessa. Tukesi avulla heikommassa asemassa olevat nuoret saavat vertaistukea, koulutusta ja elämänhallintataitoja. Aktiiviset nuoret toimivat roolimalleina muille ja muuttavat asenteita ja toimintatapoja omissa yhteisöissään.

Lahjoittaa voi monella eri tavalla. Voit myös antaa eettisen ja aineettoman lahjan. Valitse alta itsellesi paras vaihtoehto.

Voit pyytää meiltä myös kortin, jossa kerrot lahjan vastaanottajalle tekemästäsi lahjoituksesta Taksvärkille. Ota yhteyttä: taksvarkki@taksvarkki.fi.

Taksvärkki ry:n rahankeräyslupa on RA/2021/1029, 13.8.2021 lähtien.
Ahvenanmaan keräyslupa on ÅLR 2023/3754, voimassa 1.8.2023–31.7.2024. 

Lahjoita MobilePaylla

Voit helposti lahjoittaa haluamasi summan MobilePayllä käyttämällä numeroa 30308.​

Soita lahjoitusnumeroon

Tue nuoria ja lahjoita 10 € – 0600 13132 (10,01 € + pvm/mpm)
Tue nuoria ja lahjoita 20 € – 0600 15152 (20,28 € + pvm/mpm)

Lahjoita tilisiirrolla

Lahjoitustilille Nordea FI96 1521 3000 101453, ole hyvä ja käytä viitenumeroa 1313.

HUOM! Kun oppilaitoksenne osallistuu Taksvärkki-keräykseen, saatte oman koulukohtaisen viitenumeron.​

Tee kuukausilahjoitus

Voit ryhtyä Taksvärkki ry:n kehitysyhteistyöhankkeiden tukijaksi kuukausilahjoittajana menemällä verkkopankkiisi ja määrittämällä siellä haluamallesi summalle toistuvan maksun (kerran kuukaudessa) Taksvärkki ry:n tilille.

Lahjoitustilimme numero on Nordea FI96 1521 3000 101453, kuukausilahjoitusta varten käytä viitenumeroa 2121.

Kuukausilahjoittajana saat Taksvärkiltä kuukausittaisen uutiskirjeen, jossa kerrotaan Taksvärkkikeräyksen varoilla tehdystä työstä, hankkeiden saavutuksista sekä nuorten kuulumisista. Ole hyvä ja täytä alla oleva lomake, kun ryhdyt kuukausilahjoittajaksi. Tietojasi käytetään ainoastaan kuukausilahjoittamiseen liittyvien viestien lähettämiseen. Jos et jatkossa halua uutiskirjettä, voit lopettaa sen tilauksen sähköpostin alaosasta löytyvää linkkiä klikkaamalla.

Osallistu Taksvärkki-keräykseen

Taksvärkki ry tarjoaa joka lukuvuosi oppilaitoksille uuden Taksvärkki-kampanjan. Yksi osa Taksvärkki-kampanjaa on Taksvärkki-keräys, johon osallistuvat suomalaiset koululaiset ja opiskelijat tukevat ikäisiään nuoria muualla maailmassa. Samalla he pääsevät tutustumaan työelämään.

Kerätyillä varoilla toteutetaan lasten ja nuorten osallisuutta ja oikeuksia edistäviä monivuotisia kehitysyhteistyöhankkeita, joita rahoittaa lisäksi ulkoministeriö.

Lukuvuoden 2023–2024 Olet vaikuttava -kampanja  käsittelee nuorten vaikuttamista ja ajatuksia tulevaisuudesta. Kampanjassa sierraleonelaiset nuoret kertovat vaikuttamistyöstään, siihen liittyvistä haasteista sekä tulevaisuuden visioistaan. Osa kampanjaa on Taksvärkki-keräys, jossa tuetaan nuortenryhmien toimintaa Sierra Leonen lisäksi muissa Taksvärkin hankkeissa Guatemalassa, Malawissa, Nepalissa, Sambiassa ja Mosambikissa.

Taksvärkki ry:n rahankeräysluvan numero on RA/2021/1029.
Toimeenpanoaika- ja alue: 13.8.2021 lähtien, koko maa Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Ahvenanmaan keräyslupa on ÅLR 2023/3754, voimassa 1.8.2023–31.7.2024.

Taksvärkki-keräyksen voi järjestää eri tavoilla

Perinteinen tapa on, että oppilas tekee päivän verran taksvärkkiä joko ulkopuolisen palveluksessa tai kotona ja lahjoittaa työstä saadun palkkion Taksvärkki ry:n keräykseen. Minimisuositus taksvärkkipalkkiolle on 15 euroa.

Koulu voi myös järjestää tempauksen, vaikka konsertin tai myyjäiset, tai oppilas- tai opiskelijakunta voi ohjata kioskin tai kahvilan tuoton valitsemaltaan ajalta Taksvärkki ry:n keräykseen. Kunnan kanssa voi sopia esimerkiksi lähipuiston siivoamisesta Taksvärkki-palkkiota vastaan. Koulu voi haastaa myös muut paikkakunnan koulut mukaan keräykseen.

Ohjeet työnantajille ja kouluille voi lukea kampanjan omilta sivuilta.

Neljä oppilasta ja opettaja seisovat pöydän äärellä.
Oppilaskuntien aktiiveja Nepalissa.

Entisten nuorten Taksvärkki

Haluatteko työyhteisönne virkistyspäivään palan nostalgiaa ja merkityksellisyyttä? Järjestäkää Entisten nuorten Taksvärkki-päivä!

Monille kouluajoilta tuttu Taksvärkki-päivä sopii järjestettäväksi myös työpaikalla. Entisten nuorten Taksvärkki-päivänä edistätte nykyisten nuorten oikeuksia ja osallisuutta lahjoittamalla päivän työstä saadun palkan tai muun yhteisesti sovitun summan Taksvärkki-keräykseen.

Taksvärkki-kampanjan materiaalien kautta voitte sukeltaa nuorten maailmaan ja nähdä, miten lahjoittamanne varat edistävät reilumpaa maailmaa esimerkiksi Sierra Leonessa. Voitte tehdä päivän aikana myös vapaaehtoistyötä valitsemassanne paikallisessa kohteessa ja näin tehdä hyvää myös paikallisesti.

Näin homma toimii:

 • Ilmoittautukaa Entisten nuorten Taksvärkki-päivään.
 • Sopikaa yhteisesti summa, jonka työnantaja tai työntekijät lahjoittavat päivän työstä Taksvärkki ry:n Taksvärkki-keräykseen.
 • Tutustukaa teille lähetettyihin Taksvärkki-kampanjan materiaaleihin. Lukuvuoden 2023–2024 Olet vaikuttava -kampanjan materiaalien kautta sukellatte nuorten sierraleonelaisten vaikuttajien maailmaan ja näette, miten lahjoittamanne varat edistävät nuorten osallisuutta ja reilumpaa maailmaa.
 • Liittäkää halutessanne päivään myös talkoo- tai vapaaehtoistyötä paikallisessa kohteessa.
 • Kertokaa myös muille työyhteisönne merkityksellisestä päivästä ja tekemästänne lahjoituksesta esimerkiksi yrityksenne sosiaalisen median tileillä. 

Taksvärkki-keräykseen lahjoitetut varat käytetään Taksvärkin nuorten oikeuksia ja osallisuutta edistäviin kehitysyhteistyöhankkeisiin Guatemalassa, Keniassa, Malawissa, Nepalissa, Sambiassa, Mosambikissa ja Sierra Leonessa.

Entisten nuorten Taksvärkki on uusi toimintamuoto ja testaamme sitä mielellämme erilaisten yritysten ja työyhteisöjen kanssa! Voitte tiedustella lisää ja ilmoittautua mukaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen ilmoittautuminen@taksvarkki.fi.

Muutetaan maailma – nykyiset ja entiset nuoret yhdessä.

Liity Taksvärkki ry:n henkilöjäseneksi

Ota kantaa nuorten oikeuksien puolesta! 

Taksvärkki ry tukee nuorten aktiivista toimijuutta ja edistää ihmisoikeuksien toteutumista.

Taksvärkin jäsenenä olet mukana tukemassa työtämme. Teemme nuorten parissa kehitysyhteistyötä ja globaalikasvatusta. Toimimme globaalissa etelässä ja Suomessa.

Henkilöjäsenenä vaikutat Taksvärkin työhön yhdessä jäsenjärjestöjemme kanssa.

Liity Taksvärkin jäseneksi täyttämällä lomake tällä verkkosivulla. Voit maksaa jäsenmaksun heti verkkopankissa tai tilata jäsenmaksulaskun sähköpostiisi.

Tervetuloa mukaan puolustamaan nuorten oikeuksia!

Mitä saat Taksvärkki ry:n henkilöjäsenenä

Taksvärkin henkilöjäsenenä saat seuraavat edut:

 • Saat uutiskirjeen noin kerran kuussa.
 • Saat Taksvärkin oranssin Reilun kaupan kangaskassin.
 • Saat kutsun Taksvärkki ry:n kevät- ja syyskokouksiin.
 • Voit osallistua jäsentapaamisiin.
 • Voit vaikuttaa Taksvärkin toimintaan. Henkilöjäsenenä sinulla on äänioikeus vuosikokouksissa.

Kuinka liityt Taksvärkin jäseneksi

Täytä alla oleva lomake ja maksa Taksvärkki ry:n jäsenmaksu 20 euroa
tilille Nordea FI71 1555 3000 1101 31. Käytä jäsenille tarkoitettua viitenumeroa 3311.

Voit myös liittyä kannatusjäseneksi. Kannatusjäsenellä ei ole äänioikeutta vuosikokouksissa. Kannatusjäsenen maksu yksityishenkilöltä on 50 euroa vuodessa.

Taksvärkki ry:n hallitus hyväksyy uudet jäsenet kokouksissaan noin kahden kuukauden välein. Lähetämme sinulle tiedon, kun jäsenyytesi on hyväksytty.

Tutustuthan Taksvärkin sääntöihin ja eettiseen ohjeistukseen Asiakirjat-sivulla ennen kuin lähetät jäsenhakemuksesi.

Hakemuslomake Taksvärkki ry:n henkilö- tai kannatusjäseneksi

Lomakkeella kerättävät tiedot tarvitaan Taksvärkki ry:n jäsenrekisteriä varten.
Henkilötietoja ei käytetä muihin tarkoituksiin.

Lisätietoa Taksvärkin jäsenyydestä

Onko sinulla kysymyksiä Taksvärkin henkilö- tai kannatusjäsenyydestä? Voit lähettää sähköpostia toiminnanjohtaja Auli Starckille osoitteeseen taksvarkki@taksvarkki.fi.