Tule mukaan

Tule mukaan vapaaehtoiseksi

  • Haluatko edistää globaalisti kestävämpää tulevaisuutta ja nuorten oikeuksia? Challengers-ryhmä on 13–18-vuotiaille vaikuttajille. Tule mukaan!
  • Haluatko vierailla suomalaisissa kouluissa ja ohjata työpajoja, joissa käsitellään lapsen oikeuksia ja globaaleja kehityskysymyksiä? Tule globaalikasvatuksen kouluttajaksi! Haku lukuvuodelle 2021–2022 on käynnissä NYT! Lue tarkemmat tiedot hakuilmoituksesta.
  • Haluatko päästä kurkistamaan kansalaisjärjestöjen tekemään globaalikasvatustyöhön ja ideoida uusia innostavia keinoja edistää lasten ja nuorten aktiivista maailmankansalaisuutta? Tule mukaan globaalikasvatuksen työryhmään!

Taksvärkin Challengers-ryhmä tarjoaa vaikuttamisesta kiinnostuneille 13–18-vuotiaille nuorille tilan oppia ja tehdä vaikuttamistyötä rennossa ilmapiirissä ja kivassa porukassa.

Challengers-ryhmässä pääset tutustumaan yhteiskunnallisiin teemoihin, tapaamaan eri alojen asiantuntijoita ja vaikuttajia sekä oppimaan erilaisia vaikuttamisen taitoja.

Syksyn 2021 Challengers-ryhmän tapaamisissa syvennytään medialähteiden luomaan kuvaan maailmasta ja siihen, miten voimme tähän itse vaikuttaa.

Syksyn aikana tapaamisia järjestetään verkossa ainakin kerran kuukaudessa. Mukaan voi tulla mistäpäin Suomea vain.

Challengers-ryhmän syksyn ensimmäinen tapaaminen pidetään verkossa keskiviikkona 1.9.2021 kello 17–19.

Ilmoittautuminen syksyn toimintaan on käynnissä nyt! Lue lisää ryhmän toiminnasta ja katso ilmoittautumisohjeet Challengers-ryhmän sivulta

Lisätietoja saat globaalikasvatuksen suunnittelijalta:
Hanna Hjerppe
hanna.hjerppe@taksvarkki.fi 
050 512 4171

Haluatko oppia lisää globaalikasvatuksesta? Kiinnostaako sinua perehtyä globaalin etelän nuorten arkeen ja lapsen oikeuksiin?

Taksvärkki ry kouluttaa vuosittain vapaaehtoisia globaalikasvatuksen kouluttajia tekemään kouluvierailuja suomen- ja ruotsinkielisillä peruskoulun yläluokilla, lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa. Kouluvierailut keskittyvät pääkaupunkiseudulle sekä Oulun, Jyväskylän, Tampereen ja Turun alueille.

Globaalikasvatuksen kouluttajat kiertävät kouluissa kertomassa Taksvärkki ry:n työstä ja kuluvan lukuvuoden kampanjasta. Kouluttajat vetävät erilaisia lapsen oikeuksia ja vaikuttamista käsitteleviä työpajoja. Vähintään seitsemästä tehdystä kouluvierailusta saa Taksvärkki ry:ltä työtodistuksen.

Haku lukuvuodelle 2021–2022 on käynnissä NYT!
Lue tarkemmat tiedot hakuilmoituksesta.

Lue globaalikasvatuksen kouluttajien kokemuksista:
Paula ja Mira, Taksvärkin vapaaehtoisten tarina
Oiva, Taksvärkin vapaaehtoisen tarina
Matilda, Taksvärkin vapaaehtoisen tarina
Marja, Taksvärkin vapaaehtoisen tarina

Koulutus uusille globaalikasvatuksen kouluttajille järjestetään vuosittain elokuussa. 

Avoin haku globaalikasvatuksen kouluttajaksi on vuosittain käynnissä noin huhtikuusta heinäkuuhun.

Lisätietoja saat globaalikasvatuksen suunnittelijalta:
Aura Alarto
aura.alarto@taksvarkki.fi
050 348 5668

Etsimme jatkuvasti globaalikasvatuksesta kiinnostuneita, innokkaita ja motivoituneita vapaaehtoisia globaalikasvatuksen työryhmäämme.

Lue lisää työryhmän hakuilmoituksesta

Haluatko päästä kurkistamaan kansalaisjärjestöjen tekemään globaalikasvatustyöhön ja ideoida uusia innostavia keinoja edistää globaalikasvatuksen eri sisältöjä?

Kiinnostaako sinua verkostoitua samanhenkisten ihmisten kanssa sekä jakaa rennoissa tapaamisissa ajatuksia ja ideoita?

Tahdotko tutustua syvemmin globaalikasvatuksen ajankohtaisiin aiheisiin ja olla mukana kehittämässä Taksvärkki ry:n globaalikasvatusmateriaalia, uusia menetelmiä ja globaalikasvatuksen seurantaa ja arviointia?

Työryhmä sopii esim. opettajalle, kasvattajalle, yhteiskuntatieteilijälle, opiskelijalle tai muuten globaalikasvatuksesta kiinnostuneelle. Osallistumisesta saa halutessaan vapaaehtoistyötodistuksen.

Työryhmä kokoontuu etäyhteyksien välityksellä kerran kuussa arki-iltana. Ensimmäinen tapaamiskerta syksyllä 2021 on maanantaina 30.8. klo 16:30–19:00.

Lisätietoja globaalikasvatuksen suunnittelijalta:
Aura Alarto
aura.alarto@taksvarkki.fi
050 348 5668

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä!

Kysy lisää vapaaehtoistyöstä Taksvärkissä:

Aura Alarto
globaalikasvatuksen suunnittelija
puh. 050 348 5668
aura.alarto@taksvarkki.fi

Lahjoita itsevarmuutta, koulutusta ja tasa-arvoa

Taksvärkki ry edistää lasten ja nuorten ihmisoikeuksia, aktiivista kansalaisuutta sekä kannustaa suomalaisia nuoria maailmanlaajuiseen yhteisvastuuseen.

Lahjoittamalla haluamasi summan Taksvärkin kehitysyhteistyöhön tuet pitkäjänteistä toimintaa nuorten hyväksi Guatemalassa, Keniassa, Malawissa, Nepalissa,Sambiassa ja Sierra Leonessa. Tukesi avulla heikommassa asemassa olevat nuoret saavat vertaistukea, koulutusta ja elämänhallintataitoja. Aktiiviset nuoret toimivat roolimalleina muille ja muuttavat asenteita ja toimintatapoja omissa yhteisöissään.

Lahjoittaa voi monella eri tavalla. Voit myös antaa eettisen ja aineettoman lahjan. Valitse alta itsellesi paras vaihtoehto.

Taksvärkki ry:n rahankeräyslupa on RA/2021/1029, 13.8.2021 lähtien.
Ahvenanmaan keräyslupa on ÅLR 2021/3825/1.8.2021–31.7.2022.

Lahjoita MobilePaylla

Voit helposti lahjoittaa haluamasi summan MobilePayllä käyttämällä numeroa 30308.​

Soita lahjoitusnumeroon

Tue nuoria ja lahjoita 10 € – 0600 13132 (10,01 € + pvm/mpm)
Tue nuoria ja lahjoita 20 € – 0600 15152 (20,28 € + pvm/mpm)

Lahjoita tilisiirrolla

Lahjoitustilille Nordea FI96 1521 3000 101453, ole hyvä ja käytä viitenumeroa 1313.

HUOM! Kun oppilaitoksenne osallistuu Taksvärkki-keräykseen, saatte oman koulukohtaisen viitenumeron.​

Tee kuukausilahjoitus

Voit ryhtyä Taksvärkki ry:n kehitysyhteistyöhankkeiden tukijaksi kuukausilahjoittajana menemällä verkkopankkiisi ja määrittämällä siellä haluamallesi summalle toistuvan maksun (kerran kuukaudessa) Taksvärkki ry:n tilille.

Lahjoitustilimme numero on Nordea FI96 1521 3000 101453, kuukausilahjoitusta varten käytä viitenumeroa 2121.

Kuukausilahjoittajana saat Taksvärkiltä kuukausittaisen uutiskirjeen, jossa kerrotaan Taksvärkkikeräyksen varoilla tehdystä työstä, hankkeiden saavutuksista sekä nuorten kuulumisista. Ole hyvä ja täytä alla oleva lomake, kun ryhdyt kuukausilahjoittajaksi. Tietojasi käytetään ainoastaan kuukausilahjoittamiseen liittyvien viestien lähettämiseen. Jos et jatkossa halua uutiskirjettä, voit lopettaa sen tilauksen sähköpostin alaosasta löytyvää linkkiä klikkaamalla.

Osallistu Taksvärkkikeräykseen

Taksvärkki ry tarjoaa joka lukuvuosi oppilaitoksille uuden Taksvärkki-kampanjan. Yksi osa Taksvärkki-kampanjaa on Taksvärkkikeräys, johon osallistuvat suomalaiset koululaiset ja opiskelijat tukevat ikäisiään nuoria muualla maailmassa. Samalla he pääsevät tutustumaan työelämään.

Kerätyillä varoilla toteutetaan lasten ja nuorten osallisuutta ja oikeuksia edistäviä monivuotisia kehitysyhteistyöhankkeita, joita rahoittaa lisäksi ulkoministeriö.

Lukuvuonna 2021–2022 Taksvärkki-kampanja Mikä sua estää? herättää keskustelua vammaisten kohtaamasta syrjinnästä ja nuorten mahdollisuuksista puuttua syrjintään. Osa kampanjaa on Taksvärkkikeräys, jossa tuetaan nuortenryhmien toimintaa Taksvärkin hankkeissa Guatemalassa, Malawissa, Nepalissa, Sambiassa ja Sierra Leonessa.

Taksvärkki ry:n rahankeräysluvan numero on RA/2021/1029.
Toimeenpanoaika- ja alue: 13.8.2021 lähtien, koko maa Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Ahvenanmaan keräyslupa on ÅLR 2021/3825/1.8.2021–31.7.2022

Taksvärkkikeräyksen voi järjestää eri tavoilla

Perinteinen tapa on, että oppilas tekee päivän verran taksvärkkiä joko ulkopuolisen palveluksessa tai kotona ja lahjoittaa työstä saadun palkkion Taksvärkki ry:n keräykseen. Minimisuositus taksvärkkipalkkiolle on 15 euroa.

Koulu voi myös järjestää tempauksen, vaikka konsertin tai myyjäiset, tai oppilas- tai opiskelijakunta voi ohjata kioskin tai kahvilan tuoton valitsemaltaan ajalta Taksvärkki ry:n keräykseen. Kunnan kanssa voi sopia esimerkiksi lähipuiston siivoamisesta Taksvärkki-palkkiota vastaan. Koulu voi haastaa myös muut paikkakunnan koulut mukaan keräykseen.

Ohjeet työnantajille ja kouluille voi lukea kampanjan omilta sivuilta.

Neljä oppilasta ja opettaja seisovat pöydän äärellä.
Oppilaskuntien aktiiveja Nepalissa.

Liity Taksvärkki ry:n henkilöjäseneksi

Ota kantaa nuorten oikeuksien puolesta! 

Taksvärkki ry tukee nuorten aktiivista toimijuutta ja edistää ihmisoikeuksien toteutumista.

Taksvärkin jäsenenä olet mukana tukemassa työtämme. Teemme nuorten parissa kehitysyhteistyötä ja globaalikasvatusta. Toimimme globaalissa etelässä ja Suomessa.

Henkilöjäsenenä vaikutat Taksvärkin työhön yhdessä jäsenjärjestöjemme kanssa.

Liity Taksvärkin jäseneksi täyttämällä lomake tällä verkkosivulla. Voit maksaa jäsenmaksun heti verkkopankissa tai tilata jäsenmaksulaskun sähköpostiisi.

Tervetuloa mukaan puolustamaan nuorten oikeuksia!

Mitä saat Taksvärkki ry:n henkilöjäsenenä

Taksvärkin henkilöjäsenenä saat seuraavat edut:

  • Saat uutiskirjeen noin kerran kuussa.
  • Voit osallistua maksutta Taksvärkin erilaisiin globaalikasvatuksen syventäviin teemakoulutuksiin.
  • Saat Taksvärkin oranssin Reilun kaupan kangaskassin.
  • Saat kutsun Taksvärkki ry:n kevät- ja syyskokouksiin.
  • Voit vaikuttaa Taksvärkin toimintaan. Henkilöjäsenenä sinulla on äänioikeus vuosikokouksissa.

Kuinka liityt Taksvärkin jäseneksi

Täytä alla oleva lomake ja maksa Taksvärkki ry:n jäsenmaksu 20 euroa
tilille Nordea FI71 1555 3000 1101 31. Käytä jäsenille tarkoitettua viitenumeroa 3311.

Voit myös liittyä kannatusjäseneksi. Kannatusjäsenellä ei ole äänioikeutta vuosikokouksissa. Kannatusjäsenen maksu yksityishenkilöltä on 50 euroa vuodessa.

Taksvärkki ry:n hallitus hyväksyy uudet jäsenet kokouksissaan noin kahden kuukauden välein. Lähetämme sinulle tiedon, kun jäsenyytesi on hyväksytty.

Hakemuslomake Taksvärkki ry:n henkilö- tai kannatusjäseneksi

Lomakkeella kerättävät tiedot tarvitaan Taksvärkki ry:n jäsenrekisteriä varten.
Henkilötietoja ei käytetä muihin tarkoituksiin.

Lisätietoa Taksvärkin jäsenyydestä

Onko sinulla kysymyksiä Taksvärkin henkilö- tai kannatusjäsenyydestä? Voit lähettää sähköpostia toiminnanjohtaja Lauri Peltoselle osoitteeseen taksvarkki@taksvarkki.fi.