Globaalikasvatus

Globaalikasvatus – Taksvärkki tarjoaa materiaalit ja koulutukset

Haluatko tukea maailman tarkasteluun ja globaalien kysymysten käsittelyyn oppilaiden kanssa? Tarvitsetko työkaluja laadukkaan globaalikasvatuksen toteuttamiseen? Kaipaatko vaihtelua koulun arkeen?

Voit tilata meiltä kouluvierailun tai oppimateriaalia tai ilmoittaa koulusi mukaan vuotuiseen Taksvärkki-kampanjaan. Tarjoamme myös koulutusta kasvattajille ja pitkäjänteistä yhteistyötä Maailmankansalaisen koulu -toiminnan puitteissa. Toiminnallisissa työpajoissamme käsitellään nuorten aktiivista kansalaisuutta ja tutustutaan lasten oikeuksiin ja nuorten elämään ja arkeen kehitysmaissa.

Globaalikasvatus tavoittaa nuoret ja kasvattajat

  • Globaalikasvatuksen työpajoihimme osallistuu vuosittain yli 6000 nuorta.
  • Koulutamme vuosittain 300 opettajaa ja kasvattajaa globaalikasvatuksesta.
  • Meillä on 30 vapaaehtoista globaalikasvatuksen kouluttajaa, jotka vierailevat oppilaitoksissa eri puolilla Suomea.

Taksvärkki ry:n globaalikasvatus edistää yhdenvertaisuutta ja ihmisoikeuksia, herättelee pohtimaan ja purkamaan stereotypioita kehitysmaista ja kannustaa nuoria toimimaan aktiivisina kansalaisina. Globaalikasvatus kehittää maailmankansalaisen tietoja, taitoja, arvoja ja asenteita perus- ja lukio-opetuksen opetussuunnitelmien mukaisesti. Erityisen hyvin sisällöt ja menetelmät sopivat perusopetuksen laaja-alaisen oppimisen ja monialaisten oppimiskokonaisuuksien tueksi sekä lukion teemakursseille. Ammatillisissa perusopinnoissa Taksvärkki ry:n globaalikasvatusmateriaaleja ja -menetelmiä sekä työpajoja voivat hyödyntää yhteisiä tutkinnon osia opettavat opettajat viestintä- ja vuorovaikutusosaamiseen sekä sosiaaliseen ja kulttuuriseen osaamiseen.

Tilaa uutiskirje, niin saat kuukausittain sähköpostiisi ajankohtaisia vinkkejä globaalikasvatuksen toteuttamiseen koulussa ja tietoa kehitysyhteistyöhankkeidemme nuorten kuulumisista. 

Lukurallissa luetaan yhdessä

Lukurallin avulla sytytetään koululaisten kipinä lukemiseen ja tuetaan samalla lasten ja nuorten koulutusta globaalissa etelässä. Taksvärkki ry:n Lukuralli-kampanja innostaa Suomen koululaiset lukemaan ja lisää ymmärrystä lukutaidon merkityksestä. Lukurallissa oppilaat lukevat neljän viikon ajan kotona ja koulussa. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan Lukurallin omilla sivuilla.

Kiinnostuitko? Kysy lisää:

Aura Alarto
globaalikasvatuksen suunnittelija
puh. 050 348 5668
aura.alarto@taksvarkki.fi

Hanna Hjerppe
globaalikasvatuksen suunnittelija
puh. 050 512 4171
hanna.hjerppe@taksvarkki.fi

Kaipaatko uutta näkökulmaa globaalien kysymysten käsittelyyn oppilaiden kanssa? Tarvitsetko työpajoja esimerkiksi teemapäivään? Voit tilata Taksvärkin vapaaehtoisen globaalikasvatuksen kouluttajan ohjaaman oppitunnin tai työpajan, jossa tutustutaan lapsen oikeuksiin ja nuorten arkeen globaalissa etelässä.

Kaipaatko konkreettisia välineitä opetussuunnitelman mukaisen globaalikasvatuksen toteuttamiseen? Taksvärkki ry tarjoaa monipuolisia menetelmiä ihmisoikeuksien ja kehityskysymysten käsittelyyn tunneilla. Materiaalit on pääsääntöisesti suunnattu yläkouluun ja toiselle asteelle. 

Taksvärkki tarjoaa kasvatusalan ammattilaisille koulutusta globaalikasvatuksen teemoista ja menetelmistä. Koulutuksissa saat tietoa globaalikasvatuksesta ja tutustut konkreettisiin, osallistaviin menetelmiin, joita voit hyödyntää omassa opetuksessasi.

Taksvärkki ry tekee pitkäjänteistä Maailmankansalaisen koulu -yhteistyötä kuuden yhtenäiskoulun kanssa. Tavoitteena on kehittää ja tukea koulujen omaa globaalikasvatusta sekä lisätä oppilaiden ymmärrystä globaaleista kysymyksistä ja kannustaa heitä vastuulliseen maailmankansalaisuuteen.