Kapua

Kapua kerää varoja kehitysyhteistyöhön kiipeämällä maailman vuorille

Kapua on joukko suomalaisia vapaaehtoisia. Kapuajat ryhtyvät varainkerääjiksi kolmen suomalaisen järjestön nuoria, naisia ja vammaisia tukeville kehitysyhteistyöhankkeille. Taksvärkki ry ohjaa osuutensa kapuajien keräämistä varoista omiin kehitysyhteistyöhankkeisiinsa

Haku vuosina 2021–2022 toimivaan Kapua Balkan -tiimiin on nyt käynnissä 6.6.2021 asti. Lue lisää alta tai Kapuan verkkosivuilta www.kapua.fi.

Lisätietoa Taksvärkin työstä esimerkiksi nepalilaisten oppilaskuntien ja yhdenvertaisuuden tukemiseksi sekä viestejä nepalilaisilta nuorilta löydät Oikeus olla minä -kampanjasivustolta.

11 ihmistä muodostaa itsestään tekstin KAPUA.
Kuvassa Kapua 2014 Etiopia -tiimi matkalla Etiopian huipulle.

Lisätietoja Kapuasta:

Veera Blomster
ohjelmasuunnittelija, Taksvärkki ry
puh. 050 495 3778
veera.blomster@taksvarkki.fi

Suvi Aarnio
koordinaattori, Kapua
puh. 050 440 5534
info@kapua.fi
www.kapua.fi

Kapuajien kokemuksia

”Kapua-vuosi on ollut erittäin paljon mieltä kohottava ja piristävä. Olen tutustunut uusiin ihmisiin ja on ollut todella mukavaa kuulua johonkin porukkaan, jolla on yhteinen tavoite.” − Kaisa Pitkänen, Kapua 2019 Etiopia

”Oli kiinnostavaa tutustua tyttökerhoihin, joita keräämillämme varoilla rahoitetaan. Kerhojen vetäjät olivat erittäin positiivisia ja energisiä nuoria naisia, jotka toimivat mahtavina esimerkkeinä tytöille, jotka painiskelevat kohtuuttomalta tuntuvien ongelmien parissa.”
Marjo Mälkönen, Kapua 2018 Malawi

Kapua Balkan – Hakuaika hyväntekijäksi on nyt

Kapua haastaa sinut seikkailuun hyvän asian puolesta! Haemme Kapua Balkan -tiimiin juuri nyt vapaaehtoisia hyväntekijöitä ja seikkailijoita, joita yhdistää halu parantaa maailmaa ja osallistua vuorivaellukselle Balkanilla. Kampanjalla kerätään varoja vammaisten oikeuksia edistävään työhön.

Haku Kapua Balkan -tiimiin on käynnissä 6.6.2021 asti.

Vuoden mittaiseen kampanjaan haetaan juuri nyt eri-ikäisiä suomalaisia. Etsimme rohkeita hyväntekijöitä, joita yhdistää halu parantaa maailmaa ja joilta löytyy seikkailumieltä itsensä haastamiseen vuorivaellukselle Balkanin upeissa vuoristomaisemissa. 

Kapua Balkan -tiimi matkaa kesäkuussa 2022 Bosnia ja Herzegovinaan tutustumaan, kuinka Kynnys ry edistää vammaisten oikeuksien toteutumista Balkanilla. Tämän jälkeen tiimin haasteena on kapuaminen Bosnia ja Herzegovinan korkeimmalle huipulle, Maglić-vuorelle (2386m).

Lue lisätietoja Kapuasta, Kapua Balkan -tiimistä sekä täytä hakulomake Kapuan nettisivuilla.

Kapua 2020 Nepal

Vapaaehtoisista seikkailijoista koostuvaan Kapua 2020 Nepal -tiimiin haki mukaan 42 motivoitunutta maailman muuttajaa. Kampanjan tavoitteena on kerätä 100 000 euroa nuorten ja vammaisten oikeuksia edistävään työhön Nepalissa. Kapua-tiimissä globaalin oikeudenmukaisuuden puolesta apua kapuavat vuonna 2020 seuraavat henkilöt:

Ira Hassinen, Helsinki
Anne Haukkaluoma, Jokela
Eeva Helle, Helsinki
Annikka Kalliokoski, Helsinki
Virpi Keränen, Vuorentausta
Jaakko Kuusvuori, Paimio
Katri-Maaria Kyllönen, Rovaniemi
Laura Laaja, Helsinki
Jenni Manninen, Tampere
Emma Mikkilä, Helsinki
Marikka Nevamäki, Espoo
Veera Paara, Tampere
Laura Rantanen, Lempäälä
Susanna Rask, Nokia
Miia Seijari, Jyväskylä
Kerttu Sirviö, Helsinki
Mirja Soini, Tampere
Päivi Syväjärvi, Tornio
Anna Tienhaara, Vantaa
Jussi Virtanen, Järvenpää

Kapua 2020 Nepal -kampanjan toteuttaa Kapua yhteistyössä kehitysyhteistyötä tekevien pitkäaikaisten kumppanijärjestöjen, VäestöliitonKynnys ry:n ja Taksvärkki ry:n kanssa. Kapua 2020 Nepal -tiimi kerää varoja järjestöjen kehitysyhteistyölle ja tiedottaa hankkeesta.

Koronatilanteen takia Kapuajien keräys jatkuu vuonna 2021. Myös Kapuajien omakustanteinen matka Nepaliin on siirretty vuoteen 2021. Kapuajat matkaavat Nepaliin tutustumaan työhön, jota keräysvaroilla tehdään, ja vaeltavat Himalajalla Gokyo Ri -trekin kavuten 5420 metrin korkeuteen. Jokaisen kapuajan keräystavoite on euro jokaisesta metristä vuoren huipulle, yhteensä 5420 euroa.

Tutustu Kapua 2020 Nepal -tiimin jäseniin ja heitä kapuajiksi inspiroineisiin syihin.

Oma Kapua Nepal 2020

Vuonna 2020 Taksvärkki ry on ensimmäistä kertaa mukana myös Oma Kapuassa.
Oma Kapua 2020 Nepal -ryhmässä kuusi mahtavaa vapaaehtoista tukee työtämme nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi Nepalissa.

Tutustu Oma Kapua -ryhmään ja sen jäsenten tavoitteeseen tukea nepalilaisten oppilaskuntien toimintaa ja aktiivisia nuoria, jotka puuttuvat epäkohtiin ja saavat aikaan positiivista muutosta yhteisöissään.