Nuorten toiminta syrjintää vastaan valokuvanäyttelyn aiheena

Taksvärkki ry:n Ole rohkea! -valokuvanäyttely kertoo, kuinka nuoret toimivat yhdenvertaisuuden puolesta Sambiassa. Seuraavat kuusi viikkoa Ole rohkea! -näyttely on esillä eri tiloissa Tampereella.

”Sinulla on oikeus tehdä mitä haluat ja olla kuka haluat”, sanoo Hope, 15, joka ei enää arastele kertoa mielipidettään. Sambialainen Hope on yksi niistä nuorista, joka kertoo Taksvärkki ry:n Ole rohkea -näyttelyssä kuinka nuorten arjessa läsnä olevaan syrjintään voi puuttua.

Valokuvanäyttely esittelee kuinka sambialaisten nuorisoneuvostojen jäsenet muuttavat asenteita käsittelemällä yhteisöihinsä ja nuoriin vaikuttavia ongelmia kuten sukupuoleen ja taustaan perustuva syrjintä, teiniraskaudet ja koulunkäynnin esteet.
 
Isaac_Lusaka1
 
“Jos joku kohtaa väkivaltaa tai häirintää sukupuolensa perusteella eikä tiedä mitä tehdä, me autamme. Kerromme mitä tehdä ja mistä saa apua”, kertoo Isaac, 18, esimerkin nuorisoneuvoston jäsenten työstä.

Valokuvanäyttely on osa lukuvuoden 2018–2019 Taksvärkki-kampanjaa ja -keräystä, jossa suomalaiset nuoret tukevat nuoria Sambiassa. Periaatteena on nuorelta nuorelle.

”Näyttelyn kautta Suomessa asuvat nuoret pääsevät tutustumaan ikätovereidensa toimintaan Sambiassa. Sambialaisten nuorten rohkeus ja itsevarmuus tuoda esille heidän yhteisöissään tapahtuvaa syrjintää tekee vaikutuksen ja inspiroi nuoria toimintaan yhdenvertaisuuden puolesta myös Suomessa”, kuvaa Taksvärkki ry:n Tampereen aluekoordinaattorina toimiva Lotta Abendstein valokuvanäyttelyn merkitystä.

Valokuvanäyttely on 15.10.2018 lähtien nähtävillä seuraavissa paikoissa aukioloaikojen puitteissa: Pääkirjasto Metson lasten ja nuorten osasto (viikko 42), Monitoimitalo 13 (vk 43), Hervannan kirjasto (vk 44), Koilliskeskuksen kirjasto (vk 45) ja Nuorisokahvila Uniikki (vk 46–47).

Oppilaitokset voivat ilmoittautua mukaan Taksvärkki-keräykseen Sambian nuorten tukemiseksi ja tilata lapsen oikeuksiin liittyviä kouluvierailuja ja työpajoja Ole rohkea -kampanjan sivuilta.
 
 
Lisätiedot:
Tampereen aluekoordinaattori Lotta Abendstein, Taksvärkki ry, 040 7367363, tampere(@)taksvarkki.fi
www.taksvarkki.fi/sambia