Kun ei tarvii pelätä -työpaja kouluille ja oppilaitoksille

Jokaisella nuorella on oikeus turvallisuuteen. Uusi Taksvärkki-kampanja käsittelee turvallisuutta nuorten elämässä. Kun ei tarvii pelätä -kampanjaan sisältyy myös kouluun tai oppilaitokseen tilattava, maksuton työpaja. Kaikki Taksvärkin tarjoamat työpajat ovat maksuttomia.

Kun ei tarvii pelätä -työpajassa syvennytään siihen, mitkä asiat vaikuttavat nuorten turvallisuudentunteeseen Suomessa ja Keniassa. Turvallisuustematiikkaa lähestytään laaja-alaisesti fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen turvallisuuden näkökulmista. Työpajassa nuoret tutustuvat muutaman nairobilaisen nuoren elämään ja ajatuksiin turvallisuudesta innostavien video- ja kuvaesimerkkien avulla. Lisäksi opitaan tunnistamaan keinoja lisätä omaa ja toisten nuorten turvallisuutta. Työpaja on saatavilla myös selkosuomeksi. 

Kampanjatyöpajan lisäksi Taksvärkin kouluvierailija voi myös esitellä Taksvärkki-keräyksen koko koululle. Lisäksi tarjoamme lapsen oikeuksiin, mediakasvatukseen tai yhdenvertaisuusteemoihin liittyviä toiminnallisia työpajoja.

Kun ei tarvii pelätä -kampanjan sivuilta löydät lisäksi kampanjan aihepiiriin liittyvää materiaalia oppitunneille, kuten harjoituksen ’Miltä turvallisuus näyttää?’. 

Jos koulussanne ollaan järjestämässä vaikkapa kansainvälisyyteen, aktiiviseen kansalaisuuteen, yhdenvertaisuuteen tai ihmisoikeuksiin liittyvä teemapäivä, voi kouluvierailija tulla pitämään työpajoja koko päiväksi. Maksuttoman vierailun ja työpajat voit tilata kouluusi tilauslomakkeella tai ottamalla yhteyttä Taksvärkin globaalikasvatuksen suunnittelijaan: Aura Alarto, 050 348 5668, aura.alarto@taksvarkki.fi.

Työpaja kuvituskuva. Kuusi nuorta kävelee melkein rivissä kohti kameraa hiekkaisella kujalla, jota reunustavat matalat aaltopellistä rakennetut talot. Nuoret juttelevat ja vitsailevat keskenään.
Joseph, Miriam, Faith Purity, Manasses, Tabitha ja Maryann ovat kenialaisten kadulla asuvien ja työskentelevien nuorten yhdistysten jäseniä. Kuva: Brian Otieno.

Kun ei tarvii pelätä -kampanjassa ja työpajojen materiaaleissa esiintyvät nuoret ovat Taksvärkin kenialaisen kumppanijärjestö Undugu Societyn toiminnassa mukana olevia nuoria.