Hei kasvatusalan ammattilainen, miten koulussasi toteutetaan globaalikasvatusta?
Osallistu Taksvärkki ry:n selvitykseen suomalaisten koulujen globaalikasvatuksesta ja voit voittaa lahjakortin Suomalaiseen Kirjakauppaan!
Taksvärkki ry on nuorten oikeuksia edistävä suomalainen kehitysyhteistyö- ja globaalikasvatusjärjestö ja teemme ulkoministeriön rahoittamassa ohjelmassamme työtä globaalikasvatuksen kehittämiseksi suomalaisissa kouluissa. Tätä varten teemme erityisesti opettajille ja rehtoreille suunnatun selvityksen, jossa tarkastellaan globaalikasvatuksen tämänhetkistä tilaa kouluissa ja kasvattajien osaamisessa. Toteutamme selvityksen lyhyellä lomakekyselyllä.
Kolme erinomaista syytä ottaa osaa tähän selvitykseen:
- Pääset pohtimaan globaalikasvatuksen tilaa omassa kontekstissasi
- Olet mukana luomassa laajempaa kuvaa globaalikasvatuksen tilasta suomalaisissa kouluissa
- Voit voittaa 30 € arvoisen lahjakortin Suomalaiseen Kirjakauppaan!
Pääset vastaamaan selvitykseen tästä: bit.ly/globaalikasvatus
Lomakkeeseen vastaaminen kestää noin 5 minuuttia. Vastaukset tallentuvat anonyymisti. Vastanneiden kesken arvotaan kaksi 30 € arvoista lahjakorttia Suomalaiseen Kirjakauppaan. Olet mukana lahjakortin arvonnassa jättämällä yhteystietosi lomakkeen lopussa annettavan linkin kautta. Arvonta suoritetaan 20.5. mennessä vastanneiden kesken.
Kysyttävää selvityksestä?
Ota yhteyttä sähköpostilla sanni.palomaki@taksvarkki.fi tai puhelimitse +358 (0)50 322 1194.
Globaalikasvatuksen tavoitteena on kasvattaa aktiivisia ja kriittisiä maailmankansalaisia, jotka ymmärtävät maailman yhteen kietoutuneisuuden ja oman globaalin vastuunsa, sekä edistävät paikallisella ja globaalilla tasolla kestävää kehitystä, oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa. Suomessa globaalikasvatus on tunnustettu koulujen perustehtäväksi perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa. Kestävän kehityksen ja ihmisoikeuksien toteutumisen takaavaa kasvatusta edistää myös esimerkiksi YK:n Agenda2030 kestävän kehityksen tavoitteet ja ihmisoikeuksien sopimus.
Taksvärkin globaalikasvatus keskittyy erityisesti sosiaalisen kestävyyteen ja ihmistenvälisyyteen, kriittiseen ajatteluun ja valtarakenteiden purkamiseen sekä nuorten osallisuuden tukemiseen.