Tule mukaan uudistamaan nuorten vaikuttamisopasta!

Oletko kiinnostunut nuorten vaikuttamismahdollisuuksien edistämisestä Suomessa ja maailmalla? Haluatko kehittää pedagogista ja globaalikasvatuksen osaamistasi, ja päästä osaksi innostavaa porukkaa? Jos vastasit kyllä, lähde mukaan Taksvärkin globaalikasvatustyöryhmään, jonka jäsenenä pääset suunnittelemaan ja kommentoimaan alkuvuodesta julkaistavaa, uudistettua vaikuttamisopasta.

Taksvärkin vaikuttamisopas on alun perin vuonna 2017 julkaistu kriittiseen pedagogiikkaan pohjautuva opettajien menetelmäopas, jonka päätavoitteena on vahvistaa nuorten yhteiskunnallisen vaikuttamisen taitoja. Opas on suunnattu yläkouluihin ja toiselle asteelle. Uudistettavan oppaan keskiössä ovat globaalien ongelmien juurisyihin pureutuminen, tulevaisuusajattelun taitojen vahvistaminen sekä monipuolisten vaikuttamisen keinojen ja väylien esitteleminen. Oppaassa ääneen pääsevät nuoret vaikuttajat niin Taksvärkin kumppanimaista kuin Suomestakin. Opas julkaistaan tammikuussa 2024.

Kehittämistyöhön osallistumalla pääset vaikuttamaan siihen, millaisia sisällöllisiä painotuksia, pedagogisia menetelmiä sekä materiaaleja vaikuttamisoppaaseen sisällytetään. Työryhmä ja siinä vapaaehtoisena toimiminen sopii erinomaisesti opetus- ja kasvatusalan ammattilaisille, yhteiskuntatieteilijöille, opiskelijoille ja globaalikasvatuksesta kiinnostuneille.

Työryhmään osallistuvilta toivomme:

  • kiinnostusta globaalikasvatusta ja yhteiskunnallista vaikuttamista kohtaan ja/tai koulumaailman tuntemusta,
  • intoa kehittää globaalikasvatustyötä Suomessa sekä
  • mahdollisuutta osallistua vähintään kahteen syksyn kolmesta tapaamisesta

Työryhmään osallistuminen tarjoaa mahdollisuuden:

  • vahvistaa globaalikasvatuksen osaamistasi
  • päästä mukaan mielekkääseen vapaaehtoistoimintaan
  • saada virikkeitä myös omaan vaikuttamistyöhösi

Työryhmä kokoontuu syksyn aikana 21.9., 24.10. ja 30.11. klo 17–19 Zoomissa.

Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä.

Kiinnostuitko? Kysy lisää tai ilmoittaudu mukaan Taksvärkin globaalikasvatuksen suunnittelijalle Auralle osoitteeseen aura.alarto@taksvarkki.fi. Voit kertoa viestissä lyhyesti itsestäsi sekä aiemmasta globaalikasvatuksen ja koulumaailman tuntemuksestasi.

Taksvärkki ry:n globaalikasvatus ja kehitysviestintä ovat vakiintunutta ja tavoitteellista toimintaa. Taksvärkin globaalikasvatus edistää ihmisoikeuksia ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumista. Taksvärkin tekemän globaalikasvatuksen erityistavoite on tukea nuoria hahmottamaan maailman tilaa paremmin, auttaa tulkitsemaan ja jäsentämään tarjolla olevaa tietoa kriittisesti sekä kannustaa aktiiviseen toimintaan. Taksvärkin globaalikasvatuksen ydinajatus on, että kaikilla nuorilla tulisi olla mahdollisuus toimijuuteen ja omannäköiseen toimintaan.