Vapaaehtoiset tekevät Taksvärkin

Hyvää vapaaehtoisten päivää! Suuret kiitokset teille Taksvärkin vapaaehtoiset, jotka annatte omaa aikaanne paremman tulevaisuuden puolesta.

Taksvärkin vapaaehtoiset vaikuttavat kestävän kehityksen tavoitteiden edistymiseen paikallisella, kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.

”Kansalaistoiminta ja järjestöjen kestävä työ voi perustua ainoastaan vapaaehtoisuuteen. Ilman vapaaehtoisten innostusta koko Taksvärkkiä ei olisi perustettu”, kertoo Taksvärkin toiminnanjohtaja Lauri Peltonen.

”Tänäkin vuonna kymmenet vapaaehtoiset kouluttajamme ovat kehittäneet toimintojamme ja vieneet yhteisiä viestejämme eteenpäin. Tuhansien koululaisten sekä aikuisten varainhankkijoidemme vapaaehtoistyöllä pidämme toimintamme perustan vahvana ja kehittyvänä. Kiitos kaikille vapaaehtoisillemme!”

Koulumaailmassa ja työryhmissämme toimivien vapaaehtoisten lisäksi haluamme kiittää kaikkia maailmanmuuttajia Kapua2020Nepal ja OmaKapuaNepal2020 -tiimeissä. Kapuajat ovat vuoden aikana keränneet eri tavoin varoja Taksvärkin kehitysyhteistyöhön ja oppilaskuntien tukemiseen Nepalissa.

Etätyöpajoja ja uutta materiaalia

Tämän artikkelin kuvassa on osa Taksvärkin globaalikasvatuksen kouluttajista. Kouluvierailut ovat suurilta osin siirtyneet vähäksi aikaa nettiin, mutta vapaaehtoisilla riittää tarmoa niin etäkouluttajina kuin materiaalien kehittäjinä.

”Edeltäviin kuukausiin on mahtunut monenlaisia muuttujia. Haluan koko Taksvärkin puolesta kiittää vapaaehtoisiamme joustavuudesta ja nuorten oikeuksien puolesta tehtävän työn mahdollistamisesta myös näin etä- ja hybridiaikana”, kiittää globaalikasvatuksen suunnittelija Matti Pihlajamaa.

”Syksyn aikana globaalikasvatuksen kouluttajat ovat herättäneet sadoissa nuorissa eri puolilla Suomea halun vaikuttaa yhdenvertaisuuden ja muiden globaalien kysymysten puolesta. Lisäksi vapaaehtoiset ovat olleet mukana ajankohtaisten etätyöpajojen materiaalien kehittämisessä.”

Tämä vuosi on tuonut erilaisia haasteita kaikkeen toimintaan, mutta onneksi Taksvärkillä on upeita ja joustavia vapaaehtoisia.

Ilman teitä vapaaehtoisia ei olisi Taksvärkkiä! Kiitos!

*

Kiinnostuitko Taksvärkistä, globaalikasvatuksesta, kehitysyhteistyöstä ja vapaaehtoisena toimimisesta? Erilaisista vapaaehtoistyömahdollisuuksista voit lukea lisää Taksvärkin Tule mukaan -sivulta.