Valokuvanäyttely: Ääni Malawin tytöille

Taksvärkki ry:n valokuvanäyttely kertoo, kuinka nuoret vaikuttavat yhteisöönsä Malawissa ja purkavat koulunkäynnin esteitä. Näyttely kiertää alkuvuoden Turun seudulla.

”Haluan rohkaista muita tyttöjä opiskelemaan ja keskittymään siihen, mitä voimme saavuttaa tulevaisuudessa”, sanoo Taona Kayiwe, 20. Hän on yksi malawilaisista nuorista, joille Taksvärkki ry:n Ääni tytöille -näyttely antaa kasvot. Näyttely kertoo, kuinka tytöt ja nuoret Malawissa edistävät erityisesti tyttöjen koulunkäyntiä omissa yhteisöissään. Monen tytön koulunkäynti keskeytyy esimerkiksi raskauden, naimisiinmenon tai kotitöiden vuoksi. Näitä esteitä purkavat nuorten omat vertaisryhmät, jotka antavat tytöille itseluottamusta ja levittävät tietoa koulunkäynnin tärkeydestä niin nuorille kuin kylien vanhemmillekin.

Valokuvanäyttely on osa lukuvuoden 2017-2018 Taksvärkki-kampanjaa, jossa suomalaiset nuoret tukevat nuoria Malawissa. Taksvärkki ry on järjestänyt vastaavia kampanjoita jo vuodesta 1967 lähtien. Periaate on: nuorelta nuorelle.

”Taksvärkki-keräys on yksi tapa rakentaa yhteys suomalaisten nuorten ja kehitysmaiden nuorten välille”, kertoo Turun aluekoordinaattori Katariina Kulha. ”Toinen hyvä tapa on maksuttomat, toiminnalliset työpajat, joita opettajat, oppilas- ja opiskelijakunnat voivat meiltä tilata. Niissä voidaan tutustua Malawin nuorten lisäksi esimerkiksi YK:n Lapsen oikeuksien sopimukseen.”

Valokuvanäyttely kiertää vuoden alusta lähtien seuraavissa paikoissa: Turun pääkirjaston nuorten osasto Stoori (viikot 1 ja 2), Raision kirjaston nuorten osasto (vk 3), Nuorten toimintakeskus Vimma (vk 4) ja Varissuon nuorisotalo (vk 5). Viikon 6 näyttelypaikka tarkentuu myöhemmin. Taksvärkki-kampanjaan ilmoittautuminen ja kouluvierailijan tilaaminen onnistuvat Taksvärkin nettisivuilla.

Lisätiedot:
Tiedottaja Pamela Arslan, Taksvärkki ry, 050 541 9239, pamela.arslan(@)taksvarkki.fi
Turun aluekoordinaattori Katariina Kulha, Taksvärkki ry, 040 8327283, turku(@)taksvarkki.fi
www.taksvarkki.fi/malawi