Globaalikasvatuksesta intoa syksyyn

Taksvärkin vapaaehtoiset globaalikasvatuksen kouluttajat ovat vahvasti mukana järjestön toiminnassa. Ohjaamiskokemuksen saamisen lisäksi vapaaehtoiset oppivat uutta ja avartavat omaa maailmankuvaansa.

Ahkerasti eri kouluissa vieraillut globaalikasvatuksen kouluttaja Tiia Kostiainen on nauttinut kuluneesta lukukaudesta ja sen haasteista. Tiia tiivistää tunnelmiaan syksystä:

”Tämä syksy on kaikenkaikkiaan ollut ihan todella antoisa ja silmiä avartava kokemus tuoreelle globaalikasvattajalle. Työpajoja ohjatessa ja tärkeitä teemoja käsitellessä olen oppinut ja löytänyt itsestäni uusia puolia ja kykyjä sekä saanut mahdollisuuden osallistua mielenkiintoisiin keskusteluihin niin oppilaiden, opettajien kuin muiden kouluttajien kanssa.”

Tiian kuva

Globaalikasvattajana toimiminen on antanut Tiialle uusia ajatuksia, vaikka aiheet ovat jo entuudestaan olleet tärkeitä.

”Olen aina ollut avoin ja utelias tyyppi, jota on kiinnostanut se, mitä ympärillä tapahtuu sekä Suomessa että kansainvälisesti. Tämä maapallo on meidän kaikkien yhteinen, minkä vuoksi pidän globaalikasvatuksen roolia ja merkitystä erittäin tärkeänä paremman tulevaisuuden ja yhteisen hyvän näkökulmasta. On myös ollut hienoa löytää Taksvärkin kaltainen järjestö, joka tekee kehitysyhteistyötä itselleni tärkeiden asioiden parissa: yhdenvertaisuus, lapsen oikeudet, tasa-arvo ja syrjinnän ehkäiseminen kun ovat lähellä sydäntäni.

Näin Taksvärkin vapaaehtoisena globaalikasvattajana pääsen antamaan oman pienen panokseni isoon kuvaan ja on antoisaa kohdata ihania nuoria ja lapsia, joissa on ehdottomasti tulevaisuus! Samalla opin jatkuvasti uutta, avarran omaa maailmankuvaani ja kasvatan omaa pedagogista osaamistani.

Tänä syksynä olen ohjannut useita työpajoja eri-ikäisille oppilaille, ja vaikka kuinka syksyn harmaus on ajoittain laskenut vireystilaa ja meinannut viedä ajatukset synkiksi, ovat kouluvierailut antaneet aivan uudenlaista energiaa. Meillä on myös todella upea vapaaehtoisten globaalikasvattajien verkosto ja on ollut mahtia tutustua uusiin tyyppehin, joiden kanssa on mielenkiintoista jakaa kokemuksia sekä sparrailla ideoita ja ajatuksia. Parasta pitkään aikaan!”

Tiian kuva facebookiin

Teksti ja kuvat: Tiia Kostiainen
Jutun koosti: Elina Tiensuu

Lue myös toisen globaalikasvatuksen kouluttajan, Oivan, tarina!