Tet-jaksoni Taksvärkissä

Tulin Taksvärkkiin tet-harjoitteluun tietäen paljon järjestötyöstä, mutta en kyseisestä järjestöstä. Olin tehnyt jonkun verran tiedonhakua eri järjestöistä, joten tiesin kuitenkin miten kehitysyhteistyö toimii. Taksvärkissä kuitenkin opin tarkemmin miten ja mihin kehitysyhteistyö kohdistetaan ja mitä sillä saadaan aikaan.

Aikaisempia kokemuksia Taksvärkistä ei ollut muita kuin kouluvierailut. Harjoittelujakson aikana sain kuitenkin paljon uutta tietoa Taksvärkistä ja heidän toiminnastaan.

Tet-jakson aikana opin tekemään flyereita ja ottamaan sitaatteja englanninkielisistä videoista. Opin myös, miten järjestää toimiva pop-up ja miltä toimiva työyhteisö näyttää.

Tet-jakson aikana pääsin tutustumaan eri työntekijöihin ja heidän työtehtäviinsä. Sain myös kuulla heidän urapoluistaan, elämäntarinoistaan ja miten he päätyivät Taksvärkkiin.

Tykkäsin Taksvärkistä tet-paikkana koska mielipiteeni otettiin huomioon päätöksenteossa. Arvostan myös, että järjestö perustuu nuorten vaikuttamiseen ja niiden keinoihin. Kahdessa viikossa ehti tehdä ja oppia paljon. En voisi olla tyytyväisempi, miten tet-jaksoni sujui.

Simeon, 16