TET-jaksoni Taksvärkissä

Kun tulin Taksvärkkiin TET-jaksoon tiesin, että Taksvärkki järjestää vuosittain kouluissa keräyksen, josta kerätyt varat lähetetään vuosittaisen kampanjan hyväksi. Olin osallistunut aiemmin Taksvärkkikeräykseen koulussani, jonka jälkeen olin selaillut Taksvärkin someja. Vaikka ehkä luulin tietäväni paljon, tietämykseni Taksvärkin muusta toiminnasta oli vähintäänkin vajavaista. En ollut tietoinen oikeastaan mistään muusta kuin Taksvärkkikeräyksestä. 

Ensimmäisenä tet-päivänäni koin wow-elämyksen päästessäni kuulemaan enemmän Taksvärkin toiminnasta. Silmäni avautuivat ja ymmärsin, että Taksvärkki tekee paljon kaikkea muutakin tosi tärkeää ja merkittävää. Kuultuani Taksvärkin eri kampanjoista ja globaalikasvatuksesta, tajusin jakavani samat arvot ja ajatukset Taksvärkin kanssa. Minulla oli mahtava fiilis ja tuntui ihan siltä, että tämä tet-paikka oli kuin luotu minulle!  

Olen Taksvärkissä päässyt kokeilemaan paljon uusia juttuja: kirjoittamaan haastattelua, ottamaan ja maalamaan kuvituskuvia ja tekemään some-postauksia! Opin harjoittelujakson aikana käyttämään Canvaa ja laminointikonetta, joita en ollut ikinä ennen käyttänyt. Tehtävät ovat olleet monipuolisia ja hetkeksikään en ole tylsistynyt! Sain kuulla Taksvärkin työntekijöiltä heidän opinnoistaan ja urapoluistaan, josta on minulle varmasti korvaamattomasti apua tulevaisuudessa, kun pohdin omia opiskeluvalintojani. 

TET-jakson ansiosta opin järjestötoiminnasta tusinoittain uutta. En ollut ymmärtänyt koko kokonaisuutta, mitä järjestönä pyörimiseen vaaditaan ja millaisia työtehtäviä niissä pääsee tekemään. Nyt olen entistäkin kiinnostuneempi eri järjestöjen toiminnasta ja tulen varmasti vielä tulevaisuudessa palaamaan järjestöjen pariin.  

Taksvärkissä on ollut kannustava ja luottavainen ilmapiiri ja hyvä fiilis on säilynyt koko läpi harjoittelun. Kaksi viikkoa kului kuin silmänräpäyksessä ja olisin mielelläni jäänyt vielä pidemmäksikin ajaksi. Tet-viikot ovat ehdottomasti ylittäneet odotukseni ja olen oppinut uskomattoman paljon uutta. Minulla on vähän haikea olo lähteä Taksvärkistä, koska nämä ovat olleet upeat kaksi viikkoa! Tet-jakson päätyttyä pääsen palaamaan kouluun inspiroituneena ja pää täynnä uusia ideoita ja ajatuksia.  

Teksti: Hulda