Puheenjohtaja Lotta Kivinen: ”Nuorten osallistaminen yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja globaaliin solidaarisuuteen on tärkeämpää kuin koskaan”

Taksvärkin vuoden 2024 hallitus on aloittanut kautensa. Lotta Kivinen aloitti Taksvärkin uutena puheenjohtajana, mutta järjestön hallitustyöskentely on hänelle tuttua jo vajaan 10 vuoden ajalta.
Hänelle tärkeitä teemoja Taksvärkin työssä ovat nuorten osallistaminen ja globaali solidaarisuus.

– Taksvärkki on perinteikäs järjestö, jonka johtaminen on minulle suuri kunnia. Uskon että Taksvärkin tekemälle työlle on tässä maailmantilanteessa suuri tarve. Nuorten osallistaminen yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja globaaliin solidaarisuuteen on tärkeämpää kuin koskaan.

Muuttuva poliittinen tilanne luo kuitenkin paineita, kun nykyinen hallitus lopettaa mm. neljä kehitysyhteistyön maaohjelmaa. Kenian ja Mosambikin maaohjelmien lopettaminen vaikuttaa myös Taksvärkin työhön näissä hankemaissa, vaikka kansalaisjärjestöjen työstä ei leikatakaan.

– Taksvärkki ry on ollut ensimmäinen järjestö, joka on käynnistänyt päivätyökeräyksen, mikä on hieno ja perinteikäs juttu, jota kannattaa pitää yllä. Varainkeruu on tänä päivänä iso haaste järjestöille, mutta työlle on tilausta. Toivon, että jatkamme samaa hyvää työtä ja jäsenjärjestöt pidetään aktiivisesti mukana Taksvärkin toiminnassa.

Taksvärkin hallituksen kokoonpano vuonna 2024:
puheenjohtaja Lotta Kivinen, Suomen Sadankomitea ry,
varapuheenjohtajat Riikka Hillebrand, Lasten ja nuorten keskus ry ja
Sami Kaita, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK.
Varsinaiset jäsenet: Mikko Mäkelä, Lasten ja nuorten keskus ry, Totti Snellman, Suomen Opiskelija-Allianssi OSKU ry ja
Theo Tyrväinen, henkilöjäsen.