Mikä sua estää? on uusi Taksvärkki-kampanja

Jokaisella nuorella on oikeus osallistua ja vaikuttaa. Taksvärkissä nuoret puuttuvat yhdessä vammaisten kohtaamaan syrjintään. 

Taksvärkki-kampanjalla haluamme tehdä vammaisten syrjinnän eli disabilismin näkyväksi. Samalla näytämme, kuinka jokainen voi toimia vammaisten kohtaamaa syrjintää vastaan.                         

Mikä sua estää? -kampanjassa puututaan vammaisten syrjintään

Mikä sua estää? -kampanjassa nuoret vammaiset ja vammattomat vaikuttajat kertovat mielipiteensä vaikuttamisesta ja osallistumisen esteistä.

Ihmisoikeudet koskevat kaikkia. Kaikkien pitää olla mukana vaikuttamassa ja päättämässä asioista. 

Taksvärkki-keräyksen tuotolla tuetaan nuorisojärjestöjen työtä Guatemalassa, Keniassa, Malawissa, Nepalissa, Sambiassa ja Sierra Leonessa. Nuorten ryhmät puolustavat nuorten yhtäläisiä oikeuksia sekä moninaisuuden arvostusta. Syrjimättömyys on ryhmien keskeinen toimintaperiaate.

Hankemaissa vammaisten syrjintään puututaan mm. vertaiskouluttajien, koulutusten ja erilaisten kampanjoiden avulla. Nuoret toimivat yhdessä aikuisten ja päättäjien kanssa. Näin saadaan aikaan muutosta.

Taksvärkki on toimintaa nuorelta nuorelle

Tekemällä päivän töitä ja antamalla palkkion Taksvärkki-keräykseen suomalaiset nuoret mahdollistavat monivuotiset kehitysyhteistyöhankkeet kuudessa maassa. Tavoitteena on, että nuorista tulee yhteisöjensä aktiivisia toimijoita ja kehityksen edistäjiä.

Taksvärkki-keräyksen 2021–2022 tuotolla nuoret Guatemalassa, Keniassa, Malawissa, Nepalissa, Sambiassa ja Sierra Leonessa voivat jatkaa toimintaansa yhdenvertaisuuden puolustajina. Taksvärkki ry:n kumppanijärjestöt toteuttavat hankkeet paikan päällä.

Haasteet ovat maailmanlaajuisia ja yhteisiä. Yhdessä voimme ratkaista niitä. Taksvärkkipäivään osallistumalla vaikutat oikeudenmukaisemman maailman rakentamiseen.

Taksvärkkipäivä on mahdollisuus vaikuttaa!

Taksvärkki-kampanja käynnistyy heti koulujen alkaessa elokuussa. Koulun oma Taksvärkkipäivä voi olla mikä tahansa lukujärjestykseen sopiva päivä kouluvuoden aikana. Kiitos kun osallistutte Taksvärkkiin ja muutoksen tekemiseen.

Ilmoita koulusi mukaan Taksvärkkiin helposti netissä. Täytä ilmoittautumislomake Taksvärkkiin.

Tervetuloa mukaan muuttamaan maailmaa!