Maailman opettajien päivän teemana kasvatus poikkeusoloissa

Maanantaina 5.10.2020 vietettävänä kansainvälisenä Maailman opettajien päivänä (MOP) muistutetaan opetus- ja kasvatustyön tärkeydestä muuttuvassa maailmassa.

Taksvärkki ry juhlistaa Maailman opettajien päivää sosiaalisessa mediassa yhdessä Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liiton SOOL ry:n kanssa. Vuoden MOP-teemana on opettajien toimiminen poikkeusoloissa.

Maailman opettajien päivänä SOOL julkaisee uudet Instagram-tilit kaikille opettajankoulutuspaikkakuntien aluetoimijoille. Verkossa järjestettävät MOP-tapahtumat ovat seurattavissa kaikkialla Suomessa.

Koulutuskuulumisia Instagram-livelähetyksissä

Maailman opettajien päivänä Taksvärkki vierailee Turun SOOLin instalivessä. Taksvärkin ohjelmasuunnittelija Veera Blomster kertoo kuulumisia Taksvärkin hankkeista Malawissa ja Nepalissa.

Miten koulutuksen ja opetuksen järjestäminen on onnistunut muualla maailmassa? Instagram live -lähetyksessä keskustellaan muun muassa pandemian vaikutuksista globaalilla tasolla, nepalilaisista oppilaskunnista ja koulujen koronatoimista Nepalissa.

Tervetuloa seuraamaan livelähetystä Instagramissa maanantaina 5.10.2020 klo 11.30–12.00 SOOL Turku Aluetoimija -tilillä (sool_turku).

Myös Oulussa tapahtuu. Maanantaina klo 10.00–11.00 Taksvärkin Oulun aluekoordinaattori Maria Kivari vierailee Instagram-livelähetyksessä SOOL Oulu Aluetoimija -tilillä (sool_oulu). Luvassa on keskustelua globaalikasvatuksesta ja etätyöpajoista.

Taksvärkin ja SOOL:n aluetoimijat tekevät yhteistyötä myös muilla paikkakunnilla. Esittelyssä ovat muun muassa Taksvärkin globaalikasvatuksen oppimateriaalit ja syyslukukaudella pääosin etänä järjestettävät yläkoulujen ja toisen asteen työpajat.

Kuva: Unesco