Lapsen oikeuksien puolustajat

Hyvää lapsen oikeuksien viikkoa! 

Kuluvan viikon aikana Taksvärkki nostaa esiin lapsen oikeuksiin liittyviä teemoja ja lapsen oikeuksien puolustajia eri kanavissa. Tänä vuonna Lapsen oikeuksien viikon teemana on lapsen oikeus tulevaisuuteen. Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään perjantaina 20.11., mutta jo ennen sitä päästään syventymään aiheeseen.

Tubettajat Elisa Malik ja Saara Daniela puhuvat videoillaan tyttöjen oikeuksista ja vaikuttamisesta. Elisan video on juuri julkaistu hänen omalla kanavallaan. Katso Elisan video YouTubessa. Saara Daniela julkaisee oman videonsa perjantaina YouTube-kanavallaan.

Taksvärkin TET-harjoittelija Lumi on luonut somehaasteen Instagramiin ja kirjoittanut huomenna julkaistavan blogitekstin kiusaamiseen ja vaikuttamiseen liittyen.

Taksvärkin aluekoordinaattorit kutsuvat Lapsen oikeuksien puolustajat -teemaisiin Instagramin livelähetyksiin keskiviikkona ja torstaina. Tule seuraamaan keskustelua ja esittämään kysymyksiä Taksvärkin Instagramiin (taksvarkki_ry)!

Keskiviikkona Lukuralli-koordinaattori Marja Rikaniemi järjestää lounasliven klo 12.00–12.30. Yllätysvieraan kanssa käsittelyssä ovat Lukuralli ja lapsen oikeudet. Mitä sinä haluaisit kysyä lukutaidon merkityksestä tai oman Lukurallin järjestämisestä?

Torstaina työpäivän jälkeen klo 18.00–18.30 Oulun ja Helsingin aluekoordinaattorit Maria Kivari ja Aura Alarto paljastavat, miten lapsen oikeuksia edistetään käytännön tasolla koulumaailmassa. Mitä sinä haluaisit tietää vaikkapa kouluvierailijana toimimisesta?

Lapsen oikeudet ovat juhlan aiheena myös Taksvärkin Maailmankansalaisen kouluissa ja koulujen teemapäivissä, joiden terveisiä saamme jakoon pitkin viikkoa.

*

Haluatko vinkkejä lapsen oikeuksien käsittelyyn ala- tai yläkouluissa? Tutustu Taksvärkin globaalikasvatusmateriaaleihin ja valmiisiin oppituntiharjoituksiin. Lue myös Taksvärkin globaalikasvatuksen kouluttajien ohjaamista kouluvierailuista ja etätyöpajoista, tai kysy niistä lisää globaalikasvatuksen suunnittelijaltamme: matti.pihlajamaa@taksvarkki.fi.

Kannattaa myös tutustua Lapsen oikeuksien teemaviikkoon ja sen monipuolisiin sisältöihin. Lapsenoikeudet.fi -sivustolle on koottu kymmeniä tehtäviä, tuntisuunnitelmia ja vinkkejä kouluille ja vapaa-aikaan.

Kuva: Kansallinen lapsen oikeuksien viestintäverkosto