Kesätyöni Taksvärkissä

Viimeiset kaksi viikkoa olen ollut Taksvärkissä kesätöissä. Taksvärkki oli minulle jo ennestään tuttu paikka, koska olin ollut täällä TET-harjoittelussa viime vuoden talvella. Tuntui kivalta palata takaisin Taksvärkin toimistolle Siltasaarenkadulle, jota olin jo ehtinyt vähän ikävöidä kuluneen puolen vuoden aikana.

Ensimmäisenä päivänä pääsin jo piirtämään, kun ideoimme yhdessä Maailman pakolaispäivän postausta sosiaaliseen mediaan. Piirsin julkaisuun kuvan ja pääsin opettelemaan skannauskoneen ja Canvan käyttöä sen muokkauksessa.

Tehtävänäni oli piirtää tulevia vaikuttamiskortteja varten vaikuttajahahmoja. Innostuin tehtävästä heti ja hahmojen ideointi lähti nopeasti käyntiin. Ennen varsinaisen työn aloittamista kävimme kaupassa ostamassa tarvikkeita hahmojen maalaamiseen ja piirtämiseen.

Hahmojen ideointia ja piirtämistä

Hahmojen nimet oli keksitty valmiiksi ja sain vapaasti kuvitella, millaiset hiukset ja vaatteet kenellekin sopisivat. Uusien persoonien ja hahmojen ideointi oli valtavan hauskaa ja minulle tuli niin paljon ideoita, etten edes päässyt käyttämään niitä kaikkia. Eniten pohdin sitä, miten saisin kaikki vaikuttamistavat tuotua ilmi selkeästi hahmojen tekemisessä ja mietin, olivatko hahmot tarpeeksi monimuotoisia, mutta onneksi sain aina pahan paikan tullessa apua ja ideoita Taksvärkin työntekijöiltä, joilla oli hyviä ehdotuksia.

Maalaamisen ja tussauksen jälkeen kaikki hahmot tulivat valmiiksi ja olen todella tyytyväinen niiden lopulliseen ulkonäköön, vaikka välillä tuntui, että ne eivät etene yhtään ja päässä löi tyhjää.

Maalaaminen ja piirtäminen oli superhauskaa ja erityisesti pidin siitä, että sain tehdä sen vapaasti omalla tyylilläni sekä käyttää jo aiemmin oppimiani taitoja, joista oli tässä tehtävässä paljon hyötyä. Tämä on ollut minulle oikea unelmakesätyö ja olen todella onnellinen tästä mahdollisuudesta!

Taksvärkissä jään kesätöiden jälkeen kaipaamaan suuresti kaikkia ihania kannustavia työntekijöitä ja koirakollegoita, jotka piristävät päivää aina läsnäolollaan.

Teksti: Hulda
Kuva Huldan piirroksista: Tanja Seppänen