Kesätyömme Taksvärkissä: videovaikuttamista nuorille tärkeistä teemoista

Kolme reipasta ja toiveikasta kesätyöntekijää, Lumi, Isabel ja Simeon, aloittivat työt Taksvärkillä 6. kesäkuuta. Kesätyöntekijöille oli luvassa iso työtehtävä, johon he pääsivät käyttämään runsaasti aikaa kahden työviikon aikana. Tehtävänä oli luoda 16 some-postausta syksyn kampanjaan. He saivat myös muita someen liittyviä lisätehtäviä ja pääsivät antamaan palautetta ja kommentteja Taksvärkin materiaaleihin.

Heti ensimmäisenä päivänä Taksvärkillä pystyi huomaamaan sen lempeän, hyvällä tavalla rennon ja avoimen ilmapiirin. Kesätöissä pääsi vapaasti ilmaisemaan itseään ja tekemään töitä itselle sopivalla tavalla. Tämä teki työskentelystä huomattavasti helpompaa ja vähemmän stressaavaa, joten töitä sai aikaan hyvillä mielin. Hyvän ilmapiirin lisäksi kesätyökaverit olivat todella mukavia. Tuntui, että tulimme juttuun ihan välittömästi.

Aluksi työtehtävät sai valmiiksi hyvin lyhyessä ajassa, jolloin hommat meinasivat loppua kesken. Seuraavalla viikolla taas oli kädet täynnä töitä, joten onneksi saimme kaikki hommat tehtyä hyvällä panostuksella. Vikoina päivinä täytyi hieman kiriä, mutta kiriminen oli sen arvoista, sillä saimme huikeita videomateriaaleja tehtyä. Työtehtävät kokonaisuudessaan olivat hyvin mieluisia ja saimme hyödyntää vahvuuksiamme, nuorisohan on somessa alan ammattilainen.

Some-sisällöt julki syksyllä

Päiviä piristi paljon työntekijöiden koirat, jotka oleskelivat toimistolla. Karma, Rölli ja Hertta, me rakastamme teitä! Mieleemme jäi hauska virkistyspäivä, joka pidettiin yhtenä perjantaina. Toinen viikko sujui paremmin, sillä meillä oli enemmän tekemistä. Kokonaisuudessaan kaksi viikkoa meni hyvin ripeästi.

Opimme paljon Taksvärkin toiminnasta ja järjestötyöstä, saimme tutkia ja perehtyä erilaisiin materiaaleihin. Some-sisältöjä tehdessä opimme itsekin paljon nuorten vaikuttamisesta ja vaikuttamisen keinoista. Mieleenpainuvaa oli, kun meille kerrottiin, miten järjestön rahoitus toimii ja miten yhteistyökumppaneita muodostetaan tai miten heidän kanssa toimitaan. Mieleen jäi myös hauskat videot ja niiden luomisprosessi.

Elokuussa 2022 alkaa Taksvärkki-kampanja, jonka teemana on nuorten näköinen vaikuttaminen. Kannattaa pitää silmät ja korvat auki, sillä kesätyöntekijöiden tuottamia materiaaleja voi bongata Taksvärkin eri some-kanavilta. Käytössä olevat somet ovat pääosin Instagram ja TikTok, jotka kannattaa pistää jo nyt seurantaan. Nuoret lähtevät nyt lomille ja syksyllä palataan taas heidän pariinsa kampanjan merkeissä!

Teksti: Lumi, Simeon ja Isabel
Kuva: Tanja Seppänen