Globaalikasvatusta ihan pihalla

Taksvärkki ry tarjoaa kouluille ulkotyöpajoja toukokuun alusta alkaen. Pihalla järjestettävät ulkotyöpajat ovat maksuttomia, kuten kaikki muutkin Taksvärkin tarjoamat työpajat ja globaalikasvatuksen palvelut. Työpajoja ohjaavat Taksvärkin koulutetut vapaaehtoiset globaalikasvatuksen kouluttajat.

Tarjolla on kaksi työpajavaihtoehtoa: Lapsen oikeudet -työpaja ja Taksvärkki-kampanjan yhdenvertaisuustyöpaja. Lapsen oikeudet -työpaja soveltuu ennen kaikkea alakoululaisille ja yhdenvertaisuustyöpaja yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille.

Työpajoja voi tilata Taksvärkin globaalikasvatus-sivun lomakkeella

Yhdenvertaisuustyöpajassa käsitellään Oikeus olla minä Taksvärkki -kampanjan teemoja. Kampanja kannustaa puuttumaan syrjintään yhdessä Nepalin nuorten kanssa. Yhdenvertaisuustyöpajassa pohditaan myös sitä, miten jokainen meistä voi arjessa puuttua syrjintään. 

Taksvärkin globaalikasvatuksen suunnittelija Aura Alarto toivoo koulujen innostuvan ulkotyöpajoista.

”Raittiissa ilmassa ideat lähtevät lentoon ja toiminnallisissa työpajoissa on mahdollista purkaa ylimääräistä energiaa hallitusti. Globaalien eriarvoisuusteemojen käsittelyyn käytetään kehollisia menetelmiä ja työpajoissa inspiroidutaan lähiympäristöstä.”

Taksvärkin työpajat ovat globaalikasvatuksellisia. Niiden tavoitteena on opettaa oppilaille tärkeitä maailmankansalaisen taitoja. Samalla on mahdollisuus saada helpotusta etäopiskeluun tai muuten raskaan koronavuoden kouluarjen vastapainoksi.

Kun ulkotyöpaja varataan, Taksvärkin kouluttajan kanssa sovitaan työpajalle sopiva paikka. Ulkotyöpaja voidaan toteuttaa monenlaisissa eri ympäristöissä, kuten koulun pihalla, lähipuistossa tai urheilukentällä. Ulkotyöpajoissa on mahdollista myös hyödyntää ympäristöstä löytyviä elementtejä.

Ennen työpajan toteutusta kouluttaja käy opettajan kanssa läpi mahdolliset erityishuomiota vaativat asiat, esimerkiksi oppilaiden erityistarpeet. 

“Kannustan tilaamaan ulkotyöpajan, jos kaipaat vaihtelua korona-arkeen oppilaiden kanssa”, sanoo Aura. 

“Nämä työpajat ovat mainio vaihtoehto retkille, joita tänä keväänä on koronatilanteen vuoksi vaikea toteuttaa. Lapsen oikeuksien ja yhdenvertaisuuden pohtiminen ulkotyöpajoissa on hauskaa!”

Työpajoissa kiinnitetään huomiota koronaturvallisuuteen ja noudatetaan voimassaolevia suosituksia. 

Taksvärkiltä on mahdollista tilata myös etätyöpajoja, joissa työskennellään esimerkiksi Teams- tai Zoom-sovelluksen kautta. Tilanteen salliessa järjestämme taas myös sisätiloissa pidettäviä työpajoja.

Voit tilata työpajoja Taksvärkin globaalikasvatus-sivun lomakkeella

Kysy lisää Taksvärkin työpajoista:
Aura Alarto
050 348 5668
aura.alarto@taksvarkki.fi