Challengers-ryhmän tapahtuma eläinten oikeuksien puolesta

Joulurauha eläimille! Challengers järjestää: eläinystävällinen joulu ja tulevaisuus -tapahtuma järjestetään lauantaina 3.12.2022 klo 13.30–15.30, Kulttuuritalo Laikussa Tampereella. Tervetuloa!

Challengers-ryhmässä on syksyn aikana tutustuttu eläinten oikeuksiin sekä suunniteltu teemasta vaikuttamistapahtumaa. Ryhmä on tavannut etäyhteydellä joka toinen keskiviikko ja syyskausi huipentuu tapahtuman toteuttamiseen Tampereella.

Teema, johon Challengers-ryhmä halusi tänä syksynä perehtyä ja vaikuttaa, päätettiin yhdessä äänestämällä osallistujien ehdottamista vaihtoehdoista. Eläinten oikeudet -teemaan tutustuttiin etsimällä ja jakamalla tietoa luotettavista lähteistä sekä keskustelemalla aiheen nostattamista kysymyksistä. Lisää aiheesta sekä erityisesti eläinten oikeuksiin liittyvästä lainsäädännöstä kuultiin myös Animalian eläinpoliittisen asiatuntijan Elina Rodriguezin vierailulla.

Toiminnallinen tapahtuma eläinten oikeuksista

Yhteisen ideoinnin ja suunnittelun jälkeen ryhmä päätti toteuttaa toiminnallisen eläinten oikeuksista tiedottavan tapahtuman. Tapahtuman kautta halutaan kertoa osallistujille eläinten oikeuksista ja herätellä heitä miettimään erityisesti tuotantoeläinten oikeuksia ja kasvisruokavalion lisäämistä. Tapahtuman ajallinen sijoittuminen lähelle joulua antaa mahdollisuuden tarkastella aihetta jouluisesta näkökulmasta, ja pohtia esimerkiksi esimerkiksi joulukinkun kasvisvaihtoehtoja.

Joulurauha eläimille -tapahtumassa voi testata tietonsa eläinten oikeuksiin ja jouluun liittyvässä tietovisassa sekä osallistua yhteisen taideteoksen luomiseen aiheesta ”Millainen on tulevaisuuden eläinystävällinen joulu?”. Tarjolla on myös vegaanisia herkkuja.

Tapahtuma järjestetään lauantaina 3.12.2022 kello 13.30–15.30 Kulttuuritalo Laikussa osoitteessa Keskustori 4, 33100 Tampere.

Tervetuloa mukaan edistämään eläimille oikeudenmukaisempaa joulua ja tulevaisuutta!

Tapahtuman järjestämiseen on saatu Euroopan nuorison teemavuoden Nuoret, arvot ja EU -tapahtumatukea.

Kuva: Kaisla, Challengers-ryhmä jäsen.