Valokuvanäyttely Tampereella – Nepalin oppilaskunnat kuvissa

Tampereella marras- ja joulukuussa kiertävä valokuvanäyttely esittelee Nepalin kyläkoulujen nuoria, jotka muuttavat asenteita ja ponnistelevat kouluympäristönsä parantamiseksi.

Taksvärkki ry:n valokuvanäyttely kertoo nepalilaisten nuorten elämästä ja koulunkäynnistä, oppilaskuntatyöstä ja tulevaisuudensuunnitelmista. Oppilaskunta-aktiivit tekevät vaikuttamistyötä, kehittävät vedenjakelua ja vessoja koulussa ja tukevat heikko-osaisimpia.
 
 
Mirge_ Kalidhunga koulu 2

Koulutus murtaa muureja -valokuvanäyttelyssä nepalilaisnuoret kertovat suoraan suomalaisille nuorille, miksi he toimivat ja mitä he haluavat saada aikaan kotikylissään ja kouluissaan.

Näyttely on aukioloaikojen puitteissa nähtävissä Tampereen yliopiston Päätalolla kehitysyhteistyöviikko-tapahtuman aikana (24.–26.11.), Nuorten kahvila Cafe 13:ssa (vko 49), Tampereen nuorisotila Monitoimitalo 13:ssa (vko 50), Metson kirjaston lastenosastolla (16.–23.12.) ja Hervannan kirjaston nuortenosastolla (23.12.–2.1.).

Taksvärkki ry:n kampanjassa lukuvuonna 2015–2016 suomalaiset nuoret tukevat Nepalin kyläkoulujen oppilaskuntien työtä paremman kouluympäristön ja tasa-arvon puolesta.

Oppilaskunnan ansiosta koulumme ympäristö on nyt siisti ja puhdas ja meillä on juomavettä saatavilla.
– Bipin Adhikari, 13, Mirgen kylä, Nepal

Chandika 1
 
Haluan poliittiseksi päättäjäksi, koska haluan muuttaa asioita. Ennen oppilaskuntaa en uskaltanut puhua julkisesti. Nykyään en enää pelkää mitään.” – Chandika Khatiwada, 14, Mirgen kylä, Nepal
 
Lisätietoja:

Tiedottaja Pamela Arslan, Taksvärkki ry, 050 541 9239, pamela.arslan@taksvarkki.fi

Tampereen aluekoordinaattori Anna Kivimäki, Taksvärkki ry, 040-7006740, tampere@taksvarkki.fi

www.taksvarkki.fi/nepal