Valokuvanäyttely kertoo nuorten toiminnasta syrjintää vastaan

Taksvärkki ry:n Ole rohkea! -valokuvanäyttely kertoo, kuinka nuoret toimivat yhdenvertaisuuden puolesta Sambiassa. Seuraavat kaksi kuukautta Ole rohkea! -näyttely on esillä eri tiloissa Oulussa.

“Sinulla on oikeus tehdä mitä haluat ja olla kuka haluat”, sanoo Hope, 15, joka ei enää arastele kertoa mielipidettään. Sambialainen Hope on yksi niistä nuorista, joka kertoo Taksvärkki ry:n Ole rohkea! -näyttelyssä kuinka nuorten arjessa läsnä olevaan syrjintään voi puuttua.

Valokuvanäyttely esittelee sambialaisten nuorisoneuvostojen jäseniä, jotka muuttavat asenteita yhteisöissään käsittelemällä nuoriin vaikuttavia ongelmia kuten sukupuoleen ja taustaan perustuva syrjintä, teiniraskaudet ja koulunkäynnin esteet.

“Jos joku kohtaa väkivaltaa tai häirintää sukupuolensa perusteella eikä tiedä mitä tehdä, me autamme. Kerromme mitä tehdä ja mistä saa apua”, kertoo Isaac, 18, esimerkin nuorisoneuvoston jäsenten työstä.

Valokuvanäyttely on osa lukuvuoden 2018–2019 Taksvärkki-kampanjaa ja -keräystä, jossa suomalaiset nuoret tukevat nuoria Sambiassa. Periaatteena on nuorelta nuorelle.

“Syrjintään puuttuminen on meidän kaikkien yhteinen haaste niin Sambiassa kuin Suomessa. Näyttelyssä esiintyvät henkilöt ovat rohkeita parempaa huomista rakentavia nuoria, joiden vaikuttamistavoista ja asenteesta voimme oppia paljon”, kuvaa Taksvärkki ry:n Oulun aluekoordinaattorina toimiva Niina Peuraniemi valokuvanäyttelyn tavoitteita.

Valokuvanäyttely on 4.12.2018 lähtien nähtävillä seuraavissa paikoissa aukioloaikojen puitteissa: Nuorten kahvila Bysis (viikko 49), Koskelan kirjasto (vk 50), Rajakylän kirjasto (vk 51), Maikkulan kirjasto (vk 52 ja vk 1), Toppilan nuorisotalo (vk 2), Kulttuuritalo Valve (vk 3), Myllyojan nuorisotalo (vk 4) ja Oulun pääkirjaston tapahtumatila Laituri (vk 5).
.

Koulut voivat ilmoittautua mukaan Taksvärkki-keräykseen Sambian nuorten tukemiseksi ja tilata lapsen oikeuksiin liittyviä kouluvierailuja ja työpajoja Taksvärkki ry:n Ole rohkea -kampanjan sivuilla www.taksvarkki.fi/sambia.

 
Lisätiedot:

Oulun aluekoordinaattori Niina Peuraniemi, Taksvärkki ry, 040 5625268, oulu(@)taksvarkki.fi
 
Isaac_Lusaka1