Uusi VAIKUTA! -menetelmäopas

“Lapset ja nuoret on otettava mukaan päätöksentekoon, koska he ovat oman asemansa ja omien haasteidensa parhaita asiantuntijoita.”

(Betsy Rosales Macá, 18, Panajachel, Guatemala)

Taksvärkin uusin opas on juuri julkaistu. VAIKUTA! -menetelmäopas nuorten yhteiskunnalliseen osallistumiseen esittelee kriittistä pedagogiikkaa Guatemalan malliin.

VAIKUTA! -opas antaa välineitä ja näkemystä nuorten näköiseen vaikuttamistyöhön. Puheen tai kokouksen pitämisen sijaan aihe maalataankin seinään, se esitetään kuvateatterina tai pienen kuunnelman muodossa. Oppaassa nuorten ryhmä johdatetaan prosessiin, jossa tartutaan kaksin käsin johonkin yhdessä valittuun ongelmaan ja tehdään jotain sen ratkomiseksi.

VAIKUTA! -opas kannustaa erilaiseen vaikutustyöhön. Oppaan harjoitteet tulevat Guatemalasta ja pohjautuvat brasilialaisen Paulo Freiren (1921–1997) muotoilemaan kriittiseen pedagogiikkaan. Oppaassa tutustutaan myös viiteen guatemalalaiseen nuoreen aktiiviin. Heidän haastattelujensa kautta pohditaan nuorten elämää ja osallistumismahdollisuuksia niin Suomessa kuin Guatemalassa.

VAIKUTA! -opasta voi nyt tilata suoraan kotiin tai koululle. Halutessasi tilaa useampi kappale kerralla. Kaikki Taksvärkin materiaalit ovat ilmaisia. Kysy lisää tai tee tilaus: tilaus@taksvarkki.fi, puh. (09) 5845 5504.

Tutustu materiaaliin tällä sivulla, jolta löytyvät sekä VAIKUTA! -opas että muutkin Taksvärkin aiemmat julkaisut luettavaksi ja ladattavaksi pdf-muodossa.