Unelmat käyvät toteen – Brenda ja Lupita Guatemalasta tulevat vierailulle

Meillä kaikilla on unelmia ja tavoitteita, jotka haluamme saavuttaa. Joskus on vaikea uskoa, että jonakin päivänä nuo unelmat ja tavoitteet kävisivät toteen. Tänään pystymme kuitenkin toteamaan, että olemme saavuttaneet yhden ihanimmista unelmistamme. Pääsemme jakamaan osaamistamme sekä oppimaan lisää muilta. Jotkin kokemukset elämässä ovat yhtä aikaa sekä ainutlaatuisia että ainutkertaisia. Tällaista on erityisesti työ, jonka Taksvärkki on meille mahdollistanut. Tämä on upea tilaisuus meille kehittyä yhdessä niiden ihmisten kanssa, jotka ovat olleet mukana toiminnassamme ja jotka myös uskovat, että parempi maailma on mahdollinen! Me kaikki kuljemme yhdessä samaa tietä uskoen siihen, että me nuoret emme ole vain tulevaisuus, vaan me olemme myös nykyisyys! Matkaan lähtöön ei ole enää paljoa aikaa ja meitä alkaa pikkuhiljaa jännittää, sillä pääsemme paikkaan, johon tutustumista jo niin innokkaina odotamme!

Kukapa olisi uskonut, että ne pikkutytöt, jotka olivat mukana aloittamassa projektia joitakin vuosia sitten, ovat nyt lähdössä matkalle sinne, mistä on lähtöisin heidän saamansa apu yksilöinä ja ihmisinä kasvamiseen. Enää on vain kolme päivää aikaa siihen, että lento lähtee! Tosin me levitimme siipemme jo kauan sitten, silloin kun aloimme ymmärtää Guatemalan todellisuutta Nuorisoverkostojen toiminnan kautta. Vaikka ilmassa nyt onkin hermostuneisuutta, uskomme että kaikki menee hyvin. Toivottavasti näemme siis pian ja pääsemme jakamaan oppimaamme teidän kanssanne!    – Brenda ja Lupita

(Lue Brendan ja Lupitan viesti espanjaksi alla.)

Lupita ja Brenda ovat 18- ja 20-vuotiaat guatemalalaiset nuoret tytöt, jotka tulevat Taksvärkin vieraiksi Suomeen kahdeksi viikoksi syyskuussa. Kierrämme tyttöjen kanssa kouluissa ja nuorisotaloilla, joissa Lupita ja Brenda pääsevät kertomaan guatemalalaisten nuorten elämästä ja tavoista vaikuttaa yhteiskunnassa. He vetävät myös seinämaalaustyöpajoja Helsingissä, Mikkelissä ja Joensuussa.

*  *  *  *  *

Todos en la vida tenemos sueños y metas; Los cuales a veces se nos hace difícil pensar que algún día llegaran. Pero el día de hoy podemos decir con un gran suspiro de alegría que cumpliremos uno de los sueños más bonitos donde compartiremos conocimientos y aprenderemos de las personas, Existen oportunidades que dejan experiencias únicas y que solo se dan una vez en la vida. sobre todo de demostrar el trabajo que hemos logrado con el apoyo de taksvarkki. Ante todo saber que es una gran oportunidad para que nos sigamos desarrollando íntegramente y compartir con personas que tambien son protagonistas y que creen en un mundo mejor! Para todos y todas porque vamos por un mismo camino buscando un mismo sentir y confiando en que los adolescentes no solo somos el futuro, sino tambien el presente! Sabemos que el viaje está muy cerca y los nervios nos llegan poco a poco, porque sabemos que vamos a un lugar que desde ya nos emociona conocer!

Quien imaginaria que las pequeñas jóvenes que iniciaron en el proyecto hace algunos años hoy podrían estar a punto de emprender un viaje a conocer de donde viene lo que las ha ayudado a crecer como entes sociales, como personas de cambio, estamos a tan solo tres días de alzar vuelo aunque nuestras alas se han abierto desde tiempo atrás cuando con ayuda del Proyecto Redes Juveniles aprendimos a ver la realidad de Guatemala. El nerviosismo esta presente pero confiamos en que todo saldrá bien y esperamos poder verlos pronto y compartir nuestros aprendizajes… Brenda y Lupita.