Tule mukaan Taksvärkki ry:n globaalikasvatus-työryhmään!

Kiinnostaako sinua tehdä merkityksellistä vapaaehtoistyötä järjestömaailmassa yhdessä mukavan porukan kanssa? Haluatko olla vaikuttamassa Taksvärkki ry:n globaalikasvatusmateriaalien kehittämiseen ja globaalikasvatuksen seurantaan ja arviointiin? Tahdotko tutustua syvemmin globaalikasvatuksen kysymyksiin ja vaihtaa ajatuksia samanhenkisten ihmisten kanssa?

Haemme nyt globaalikasvatuksesta kiinnostuneita, innokkaita ja motivoituneita vapaaehtoisia! Globaalikasvatuksen työryhmä tarjoaa kokemusta ja vaikuttamismahdollisuuksia!

Taksvärkki ry:n globaalikasvatus ja kehitysviestintä ovat vakiintunutta ja tavoitteellista toimintaa. Taksvärkin globaalikasvatus edistää ihmisoikeuksia ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumista. Taksvärkki on muodostanut globaalikasvatustyölleen oman tarkemman kuvauksen hyödyntäen kansainvälisten organisaatioiden globaalikasvatuksen määritelmiä, Maastrichtin julistusta, globaalikasvatuksen tutkimusta sekä etenkin tutkimuksesta noussutta kriittistä keskustelua eri näkökulmista.

Taksvärkin tekemän globaalikasvatuksen erityistavoite on tukea nuoria hahmottamaan maailman tilaa paremmin, auttaa tulkitsemaan ja jäsentämään tarjolla olevaa tietoa kriittisesti sekä kannustaa aktiiviseen toimintaan. Taksvärkin globaalikasvatuksen ydinajatus on, että kaikilla nuorilla tulisi olla mahdollisuus toimijuuteen ja omannäköiseen toimintaan. Toimintaa ei rajoiteta vain niihin nuoriin, joilla on sosiaalista, kulttuurista ja/tai taloudellista pääomaa. Taksvärkin globaalikasvatuksen tavoitteena on edistää nuorten perusoikeuksia ja tasavertaisia mahdollisuuksia sekä nyt että tulevaisuudessa.

Taksvärkin globaalikasvatustyöryhmän jäsenet antavat näkemyksiään Taksvärkki ry:lle siihen, millaisia sisällöllisiä painotuksia, pedagogisia menetelmiä sekä erilaisia materiaaleja Taksvärkin globaalikasvatuksessa käytetään.

Globaalikasvatustyöryhmän jäsenenä:

  • vaikutat Taksvärkin globaalikasvatussisältöjen suunnitteluun,
  • saat kokemusta globaalikasvatusmateriaalien ja osallistavien menetelmien kehittämisestä,
  • vahvistat asiantuntijuuttasi globaalikasvatuksessa,
  • opit järjestöjen globaalikasvatustyöstä ja tapaat muita aiheesta kiinnostuneita sekä
  • saat halutessasi todistuksen vapaaehtoistyöstä.

Työryhmä ja siinä vapaaehoisena toimiminen sopii erinomaisesti opetus- ja kasvatusalan ammattilaisille, yhteiskuntatieteilijöille, opiskelijoille ja globaalikasvatuksesta kiinnostuneille.

Työryhmään
osallistuvilta toivomme:

  • Kiinnostusta globaalikasvatusta kohtaan ja/tai koulumaailman tuntemusta,
  • intoa kehittää globaalikasvatustyötä Suomessa sekä
  • mahdollisuutta sitoutua työryhmän toimintaan vähintään syyslukukauden 2022 ajaksi.

Työryhmä kokoontuu etäyhteyksin noin kerran kuussa.

Tule tekemään merkityksellistä työtä yhdessä samanhenkisten ihmisten kanssa!

Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä.  

Kiinnostuitko? Kysy lisää tai ilmoittaudu mukaan Taksvärkin globaalikasvatuksen suunnittelijalle Auralle osoitteeseen aura.alarto@taksvarkki.fi. Voit kertoa viestissä lyhyesti itsestäsi, motivaatiostasi, aiemmasta globaalikasvatuksen ja koulumaailman tuntemuksestasi sekä mahdollisuudestasi sitoutua toimintaan.

Vihkoja ja opaspinoja pöydällä.