Tule mukaan Taksvärkki ry:n globaalikasvatus-työryhmään!

Haluatko tehdä merkityksellistä vapaaehtoistyötä järjestömaailmassa ja vaikuttaa Taksvärkki ry:n opettajille ja oppilaille suunnatun globaalikasvatusmateriaalin kehittämiseen? Tahdotko tutustua syvemmin globaalikasvatuksen kysymyksiin ja ideoida uusia innostavia menetelmiä nuorten aktiivisen maailmankansalaisuuden tukemiseen?

Haemme nyt innokkaita ja motivoituneita vapaaehtoisia globaalikasvatustyöryhmäämme!

Taksvärkin toteuttama globaalikasvatus edistää yhdenvertaisuutta ja ihmisoikeuksia ja kannustaa nuoria maailmanlaajuiseen yhteisvastuuseen. Globaalikasvatuksemme tavoitteena on kehittää maailmankansalaisen tietoja, taitoja ja asenteita perus- ja lukio-opetuksen opetussuunnitelmien mukaisesti. Tavoitamme kouluvierailuillamme vuosittain tuhansia nuoria, koulutamme kasvattajia sekä tuotamme monipuolista oppimateriaalia globaalikasvatuksen tueksi.

Globaalikasvatustyöryhmän jäsenet antavat näkemystään Taksvärkki ry:lle siihen, millaisia pedagogisia menetelmiä ja materiaaleja nuoret, opettajat ja nuorisotoimijat kaipaavat.

Globaalikasvatustyöryhmän jäsenenä:

  • vaikutat Taksvärkin kouluyhteistyön ja oppimateriaalien suunnitteluun,
  • saat kokemusta oppimateriaalien ja osallistavien menetelmien kehittämisestä,
  • vahvistat asiantuntijuuttasi globaalikasvatuksessa sekä
  • opit järjestöjen globaalikasvatustyöstä ja tapaat muita aiheesta kiinnostuneita.

Vapaaehtoisena työryhmässä toimiminen sopii erinomaisesti opetus- ja kasvatusalan ammattilaisille, opiskelijoille ja globaalikasvatuksesta kiinnostuneille. Kevään aikana työryhmä keskittyy erityisesti uuden Taksvärkki-kampanjan viestin ja pedagogisen materiaalin kehittämiseen sekä nuorten aktiivisen toimijuuden tukemiseen Maailmankansalaisen koulu -projektissa.

Työryhmään osallistuvilta toivomme:

  • Koulumaailman tuntemusta ja kiinnostusta globaalikasvatusta kohtaan,
  • Intoa kehittää Taksvärkin oppimateriaalia ja menetelmiä sekä
  • Mahdollisuutta sitoutumista työryhmän toimintaan kevätlukukauden 2020 ajaksi.

Työryhmä kokoontuu Helsingissä noin kerran kuussa kevään ajan. Tapaamisten välillä itsenäisesti tehtäviä luku- ja kommentointitehtäviä on arviolta muutama tunti kuukaudessa. Ryhmän toimintaan sitoutuneet saavat vapaaehtoistyöstään kevään päätteeksi todistuksen.

Kaksi ensimmäistä tapaamista pidetään ke 18.2. ja ke 25.3. klo 16:30–19:30 Taksvärkin toimistolla (Siltasaarenkatu 4, Helsinki). Toivomme kaikkien työryhmään valittujen pääsevän osallistumaan tapaamisiin. Seuraavien tapaamisten ajankohta sovitaan ensimmäisen tapaamisen yhteydessä.

Tule tekemään merkityksellistä työtä yhdessä samanhenkisten ihmisten kanssa!
– Anna Kivimäki, globaalikasvatuksen suunnittelija

Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä.  
Lähetä vapaamuotoinen motivaatiokirjeesi sunnuntaihin 16.2. mennessä osoitteeseen anna.kivimaki@taksvarkki.fi. Voit kertoa itsestäsi, motivaatiostasi, aiemmasta globaalikasvatuksen ja koulumaailman tuntemuksestasi sekä mahdollisuudestasi sitoutua toimintaan. Työryhmän valinnoista ilmoitetaan 17.2.

Tiedustelut Globaalikasvatuksen työryhmästä 1.8.2020 alkaen:
globaalikasvatuksen suunnittelija Hanna Hjerppe
hanna.hjerppe@taksvarkki.fi

Vihkoja ja opaspinoja pöydällä.