TIEDOTE:Mosambik-kampanjan Unelma ammatista avajaiset 8.9.

Taksvärkki ry avasi 8.9.2011 Mosambik-kampanjan Unelma ammatista yhdessä Suomi-Mosambik seura ry:n kanssa nuorten toimintakeskus HAPESSA Helsingissä. Päivän teemana kampanjan lisäksi oli vapaaehtoistyö kehitysyhteistyöjärjestöissä. Paikalla puhujina vapaaehtoistyön asiantuntijoina olivat Ilkka Taipale, Pia Lundbom, Sanna Rekola, Alina Böling ja Antti Halonen. Lisäksi päivä tarjosi nuorille mosambikilaisen musiikin työpajan, afrotanssia sekä leffaillan, jossa katsottiin mm.dokumentti Haaveita ja huolia Maputossa. Lisää kampanja tästä.

julkaisuvapaa 8.9.2011
TIEDOTE
Taksvärkki ry

Taksvärkki ry:n Mosambik-­kampanjalla ammattikoulutusta slumminuorille

Taksvärkki ry:n oppilaitoksille suunnatun jokavuotisen kampanjan kohteena ovat lukuvuonna 2011–2012 mosambikilaiset slumminuoret. Tekemällä päivän töitä ja antamalla palkkion Taksvärkki ry:n Mosambik-kampanjaan Unelma ammatista suomalainen nuori mahdollistaa monivuotisen kehitysyhteistyöhankkeen Mosambikissa.

Oppilaitokset voivat järjestää Taksvärkki-keräyksen valitsemanaan päivänä lukuvuoden 2011–2012 aikana. Kampanjan avajaiset ovat 8.9.2011.

Kampanjan tavoitteena on tukea Mosambikin pääkaupungin Maputon suurimman slummialueen Chamanculon nuorten mahdollisuuksia saada ammattikoulutusta ja paremmat elinolosuhteet. Chamanculon alueella asuu noin 155 000 ihmistä, joista valtaosa on alle 15-vuotiaita. Keskeisinä ongelmina ovat elintason alhaisuus, köyhyys, koulutuksen ja työn puute, hiv/aids:n tuomat ongelmat sekä rikollisuuden kasvu ja päihteiden lisääntynyt käyttö. Kehitysyhteistyöhanke toteutetaan yhdessä mosambikilaisen kumppanijärjestö ASSCODECHAn kanssa.

Taksvärkki ry:ltä kansainvälisyyskasvatusta oppilaitoksille
Mosambik-kampanja Unelma ammatista on osa oppilaitoksille suunnattua Taksvärkki ry:n kansainvälisyyskasvatusta, jolla kannustetaan suomalaisia nuoria osallistumisoikeuden ja yhteisvastuun teemojen pariin.

Taksvärkin vapaaehtoiset kansainvälisyyskouluttajat voi kutsua pitämään oppilaitoksille tunteja, joilla kampanjan teemaan liittyvien materiaalien ja tehtävien avulla syvennytään mosambikilaisten nuorten tilanteeseen, kehitysyhteistyökysymyksiin ja nuorten omiin vaikutusmahdollisuuksiin. Taksvärkki tarjoaa yhteistyössä Suomi-Mosambik- seuran kanssa myös toiminnallisia työpajoja, joissa oppilaiden on mahdollista päästä tutustumaan mosambikilaisten perinnesoitimiin ja ruokakulttuuriin.

”Haluamme kannustaa oppilaitoksia ja oppilaita ottamaan selvää mitä kehitysyhteistyö on ja mikä sen merkitys kehitysmaissa tällä hetkellä on”, sanoo Juhani Nokela, Taksvärkki ry:n puheenjohtaja.

Kampanjan nettisivusto www.taksvarkki.fi/mosambik2011/ tarjoaa nuorille ja oppilaitoksille lisää tietoa Mosambikista. Tarjolla on mm. dokumentti maputolaisista nuorista, työpajoja ja oppituntitehtäviä sekä Videoskaba, jossa palkintona S-ryhmän lahjakortteja.

S-ryhmä mukana kampanjassa
S-ryhmä on mukana tukemassa Taksvärkin Mosambik-kampanjaa Unelma ammatista ja tarjoaa useilla paikkakunnilla nuorille mahdollisuuden tutustua erilaisiin kaupan- ja muun palvelualan töihin Taksvärkki-päivänä. Toimipaikkoihin otettavien nuorten määrä vaihtelee sen mukaan, miten toimipaikan työtilanne mahdollistaa nuoren työtehtävien ohjaamisen.  

”Yhteistyö Taksvärkin kanssa on meille hyvä tapa tehdä palvelualaa työpaikkana tutuksi nuorille. Taksvärkki-yhteistyön kautta nuoret saavat arvokasta työkokemusta ja samalla tuemme nuorten kiinnittymistä työelämään”, SOK:n johtaja Leena Olkkonen toteaa.

”On hienoa, että S-ryhmä on tukemassa Taksvärkki ry:n kampanjaa. Nuori saa kokemuksen, että omalla työllä ja tekemisellä on merkitystä”, sanoo Taksvärkki ry:n puheenjohtaja Juhani Nokela.

Yhteystiedot Taksvärkki ry:
Toiminnanjohtaja Lauri Peltonen, tel: 040 848 0905
lauri.peltonen@taksvarkki.fi

Hankesuunnittelija Katja José, tel: 050 4952 505                                                         katja.jose@taksvarkki.fi
Kansainvälisyyskasvatuksen suunnittelija
Leena Honkasalo, tel: 09 5845 5504

leena.honkasalo@taksvarkki.fi
Tiedottaja Pamela Arslan, tel: (0)9 5845 5505
pamela.arslan@taksvarkki.fi

Yhteystiedot S-ryhmä: SOK johtaja Leena Olkkonen, tel:010 76 80390

Taksvärkki ry, Kumpulantie 7, 00520 Helsinki, tel: (09) 5845 5500