Tervetuloa Vainua Viherpesu -webinaariin pe 15.12. klo 8:30

Pelillistämisen menetelmät viherpesuhankkeessa – mitä opittiin ja miksi pelillistäminen toimii?

Tervetuloa webinaariin kuulemaan pelillistämisen menetelmistä Eetin, Nuorten Akatemian ja Taksvärkin Vainua viherpesu! -hankkeessa! Webinaari järjestetään pe 15.12.2023 klo 8:30–9:30 etäyhteydellä Zoomissa. Millaisia tarpeita kasvattajilla on viherpesuun ja pelillisiin menetelmiin liittyen ja miten vastasimme niihin hankkeellamme? Miksi pelit ovat hyvä ja innostava menetelmä ilmiöoppimiseen, globaalikasvatukseen ja mediakasvatukseen?

Puheenvuorot pitävät Vainua viherpesu! -hanketta koordinoinut globaalikasvatuksen asiantuntija Minna Laakso (Eetti ry), projektipäällikkö Sonja Hämäläinen (Nuorten Akatemia) ja globaalikasvatuksen suunnittelija Aura Alarto (Taksvärkki ry), jotka ovat kehittäneet kasvattajille suunnattuja ajankohtaisia työkaluja nuorten kriittisen media- ja mainoslukutaidon vahvistamiseen sekä kestävän kehityksen teemojen käsittelyyn erityisesti viherpesun näkökulmasta. Puheenvuorojen jälkeen on mahdollisuus keskustella ja esittää kysymyksiä puhujille.

Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Jenny ja Antti Wihurin säätiön tukemassa Vainua viherpesu! -hankkeessa tuotettiin opettajille ja kasvattajille opas sekä pakopelin sisältäviä kouluvierailuja avuksi nuorten media- ja mainoslukutaidon kehittämiseen ja viherpesuaiheen käsittelyyn. Kouluvierailut ovat parhaillaan käynnissä pääkaupunkiseudulla, Turussa, Oulussa ja Joensuussa. Suurin osa kouluvierailuista on varattu, mutta Turun seudulle on vielä tarjolla muutamia vierailuja syyslukukaudelle 2023. Kouluvierailun voit tilata Nuorten Akatemian sivuilta. Viherpesuteemaisen oppaan voit ladata täältä.

Ilmoittaudu viimeistään torstaina 14.12. täällä: linkki ilmoittautumislomakkeeseen
Osallistumislinkki lähetetään webinaariin ilmoittautuneille torstaina 14.12.

Tervetuloa!

Lisätiedot:
Emma Mikkilä
Toiminnanjohtaja
Eettisen kaupan puolesta ry
emma.mikkila@eetti.fi