Taksvärkki ry mahdollisuuksien torikauppiaana

Taksvärkki ry osallistui syyskuussa Mahdollisuuksien toreille Turussa ja Jyväskylässä. Kepa ry:n koordinoimat torit tarjoavat tavaran sijaan elämyksiä, tietoa, ajatuksia ja ideoita siitä, miten jokaisella on mahdollisuuksia vaikuttaa oikeudenmukaisen maailman puolesta.

Taksvärkkiläiset olivat paikalla keskustelemassa kiinnostuneiden kanssa meneillään olevasta Sierra Leone -kampanjasta ja esittelemässä globaalikasvatuksen menetelmäoppaita. Infopöytä keräsi huomiota erityisesti opettajilta ja muilta kasvatustieteen ammattilaisilta.

Vuoden 2013 torien teemana ovat ihmisoikeudet ja sanomana, että jokainen voi ryhtyä puolustamaan ihmisoikeuksia Suomessa ja muualla. Samaa viestiä välittää Taksvärkki ry:n oppimateriaali.

Lasten oikeuksiin keskittyvä OIKEESTI! –opas tekee leikin ja draamallisten tehtävien siivellä tutuksi YK:n julistuksen lasten oikeuksista. Tarjolla on harjoituksia niin peruskouluihin kuin lukioonkin.

Jokaisella meillä on myös oikeus yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. VAIKUTA! -oppaan sivuilla Taksvärkin guatemalalaisen kumppanijärjestön nuoret jakavat taitonsa ja kokemuksensa yhteiskunnallisesta osallistumisesta ja aktiivisesta kansalaisuudesta.

Jos Mahdollisuuksien torit jäivät osaltasi väliin tältä vuodelta, mutta olet kiinnostunut Taksvärkki ry:n tarjoamasta materiaalista, löytyvät julkaisumme pdf-muodossa täältä. Halutessasi voit myös tilata oppaita veloituksetta suoraan kotiin tai koululle lähettämällä viestin osoitteeseen tilaus@taksvarkki.fi.

Kuvat: Elina Eronen ja Johanna Sormunen