Taksvärkki ry hakee globaalikasvatuksen suunnittelijaa

Tule mukaan edistämään nuorten osallisuutta ja aktiivista maailmankansalaisuutta! Haemme tiimiimme toista globaalikasvatuksen suunnittelijaa määräaikaiseen työsuhteeseen 7.12.2022–31.7.2024 sijaisuuden ajaksi. Tehtävässä työskentelet nuorten, opettajien ja muiden kasvattajien parissa ja pääset kehittämään ja suunnittelemaan Taksvärkki ry:n globaalikasvatustoimintaa.

Taksvärkki ry on vuodesta 1967 alkaen tukenut kehitysyhteistyöhankkeita, tehnyt globaalikasvatusta ja järjestänyt Taksvärkki-keräyksiä. Vuoden 2014 alusta alkaen olemme toimineet ulkoministeriön ohjelmatuen piirissä.

Taksvärkin tavoitteena on tuoda opetussuunnitelman mukaisesti globaalikasvatuksen arvoja kouluihin ja koulumaailmaan. Tavoitteena on myös osallistaa, kuulla ja tukea nuoria yhdenvertaisen ja kestävän kehityksen edistämiseksi. Teemme pidempiaikaista yhteistyötä kouluissa, ohjaamme vuosittain satoja toiminnallisia globaalikasvatuksen työpajoja peruskoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille, koulutamme kasvatusalan ammattilaisia ja tuotamme materiaalia opetussuunnitelmien mukaisen globaalikasvatuksen tueksi. Toimimme myös aktiivisesti suomalaisissa globaalikasvatusverkostoissa.

Globaalikasvatuksen suunnittelijan päätehtäviä ovat:

  • globaalikasvatustoiminnan suunnittelu, seuranta, arviointi ja kehittäminen
  • Maailmankansalaisen koulu -verkoston koordinointi ja tukeminen
  • opettajien ja opettajaksi opiskelevien kouluttaminen globaalikasvatuksen menetelmistä
  • globaalikasvatusmateriaalin sisältöjen tuottaminen
  • globaalikasvatustyöryhmien ohjaaminen ja globaalikasvatusverkostoihin osallistuminen


Toivomme, että sinulla on kasvatusalan koulutusta ja pedagogista asiantuntijuutta sekä osaamista, kokemusta ja näkemystä:

  • globaalikasvatuksesta, etenkin kriittisestä näkökulmasta,
  • työskentelystä koulujen, nuorten ja kasvattajien kanssa,
  • kehityskysymyksistä,
  • suunnittelu-, seuranta- ja arviointimenetelmistä,
  • järjestötyöstä

Toivomme, että hallitset suomen, ruotsin ja englannin kielen. Etua on myös kokemuksesta projektimuotoisesta työskentelystä, viestinnällisestä osaamisesta ja hyvistä tiimityöskentelytaidoista.

Työtä tehdään pääasiassa Taksvärkin toimistolla Helsingissä. Osittainen etätyöskentely on mahdollista.

Työsuhde on määräaikainen 7.12.2022 – 31.7.2024. Hakuaika tehtävään päättyy 7.10.2022 klo 16.00, ja haastattelut pidetään viikoilla 41–42. Lähetä vapaamuotoinen hakemus ansioluetteloineen otsikolla ”globaalikasvatuksen suunnittelija” osoitteeseen rekry@taksvarkki.fi.

Noudatamme sosiaalialan järjestöjä koskevaa työehtosopimusta. Palkka määräytyy oman palkkajärjestelmämme pohjalta ja on aluksi 2800–3200 €/kk kokemuksesta ja osaamisesta riippuen. Tarjoamme myös lounas- ja virike-edun. Työ voi sisältää jonkin verran ilta- ja viikonlopputyöskentelyä sekä kotimaanmatkoja.

Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolten edustajia, vammaisia sekä eri kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Tarjoamme mukavan ja tiiviin työyhteisön sekä mahdollisuuden oppia ja kehittää uutta kanssamme. Helsingissä Hakaniemessä sijaitsevassa toimistossamme on kuitenkin puutteita esteettömyydessä.

Toiminnanjohtaja Auli Starck antaa lisätietoja työsuhteesta ja globaalikasvatuksen suunnittelija Hanna Hjerppe työtehtävistä. Voit soittaa maanantaina 26.9. klo 14.00–15.00 tai tiistaina 27.9. klo 9.00–10.00 puhelinnumeroon 045 153 9950 /Auli tai 050 512 4171/Hanna.

Lisätietoja Taksvärkistä: www.taksvarkki.fi