Taksvärkki ry hakee globaalikasvatuksen kouluttajia!

Kiinnostaako sinua oppia lisää globaalikasvatuksesta ja tehdä vaikuttavaa vapaaehtoistyötä koulumaailmassa? Haluatko vahvistaa ohjaus- ja esiintymistaitojasi? Ja perehtyä lapsen oikeuksiin ja nuorten arkeen Nepalissa?

Hae Taksvärkki ry:n vapaaehtoiseksi globaalikasvatuksen kouluttajaksi lukuvuodeksi 2019–2020

Taksvärkki ry:n globaalikasvatuksen kouluttajana:
• vierailet oppilaitoksissa ohjaamassa nuorille toiminnallisia työpajoja ja esittelet Taksvärkki ry:n toimintaa alan messuilla ja tapahtumissa,
• perehdyt globaalikasvatuksen toiminnallisiin menetelmiin, globaaleihin kehityskysymyksiin ja Taksvärkki ry:n kehitysyhteistyöhankkeeseen Nepalissa,
• osallistut maksuttomaan koulutusviikonloppuun 9.–11.8.2019 ja halutessasi lukuvuoden aikana järjestettäviin lisäkoulutuksiin

Tuleva Taksvärkki-kampanja käsittelee nuorten hyvinvointia ja osallisuutta sekä oppilaskuntien työtä Nepalissa. Taksvärkki-kampanjan teemoja ja lapsen oikeuksia käsitteleviä työpajoja ohjataan erityisesti pääkaupunkiseudun, Tampereen, Turun, Jyväskylän ja Oulun alueilla. Kouluvierailuja ohjataan pääasiassa arkipäivisin ja kouluaikaan. Vierailuista maksetaan osapäiväraha ja matka- ja materiaalikulut korvataan.

Lisäksi globaalikasvatuksen kouluttajana toimiessasi:
• saat arvokasta kokemusta järjestötyöstä ja koulumaailmasta,
• vaikutat työlläsi nuorten oikeuksien ja globaalin yhteisvastuun edistämiseen,
• kehität ohjaus- ja esiintymistaitojasi,
• saat todistuksen vapaaehtoistyöstäsi ja
• tutustut Taksvärkki ry:n mahtaviin vapaaehtoisiin eri puolilta Suomea.

Vapaaehtoisena sitoudut osallistumaan koulutusviikonloppuun ja ohjaamaan vähintään seitsemän työpajaa lukuvuoden aikana. Työpajoja voi ohjata suomeksi tai ruotsiksi. Voit itse valita, millä alueella teet kouluvierailuja. Tehtävä sopii hyvin esimerkiksi opiskelijoille!
 
”Etsin uusia kokemuksia ja sellaista työtä, mitä haluaisin tulevaisuudessakin tehdä.”
– Oiva, Oulu

”Meillä on myös todella upea vapaaehtoisten globaalikasvattajien verkosto ja on ollut mahtia tutustua uusiin tyyppehin, joiden kanssa on mielenkiintoista jakaa kokemuksia sekä sparrailla ideoita ja ajatuksia.”
– Tiia, Helsinki

Lue globaalikasvatuksen kouluttajien Oivan ja Tiian haastattelut kokonaisuudessaan: Oivan tarina ja Tiian tarina.
 
Kiinnostuitko? Lähetä meille lyhyt motivaatiokirjeesi, jossa kerrot itsestäsi, kokemuksestasi ja siitä, miksi haluat mukaan.

Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia, vammaisia sekä eri kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Viikonloppukoulutuksen tiloissa on valitettavasti puutteita esteettömyydessä. Koulutustilojen sisäänkäynnillä on muutama porras ja wc-tilat eivät ole esteettömät.
 
Lisätietoja ja motivaatiokirjeet:

Anna Kivimäki
globaalikasvatuksen suunnittelija
anna.kivimaki(@)taksvarkki.fi, 050 3485668
 
nimetön
Taksvärkin globaalikasvatuksen kouluttajat 2018–2019