Taksvärkki ry etsii nuorta vapaaehtoista mukaan Mosambikin-hankkeen väliarviointiin

Etsimme nuorta innokasta osaajaa avustamaan ja oppimaan Mosambik-hankkeemme arvioinnissa. Arviointi tapahtuu tämän vuoden maalis-huhtikuussa sisältäen noin kahden viikon kenttämatkan. Suomalainen vapaaehtoinen osallistuu arviointiprosessiin osana arviointitiimiä, johon kuuluvat Mosambikista palkattu arvioinnin pääfasilitaattori sekä mosambikilaisen kumppanimme Asscodecha-järjestön edustaja.

Taksvärkki ry:n hanke Mosambikissa keskittyy nuorten elinolosuhteiden parantamiseen yhdellä Maputon köyhimmällä asuinalueella, Chamanculossa, mm. koulutuksen, elämänhallintataitojen ja sanitaation avulla. Lue lisää hankkeesta täältä.

Vapaaehtoisen työtehtävinä ovat erityisesti:
– Arviointisuunnitelman kommentointi
– Kirjalliseen hankemateriaaliin tutustuminen
– Haastattelujen teko osana arviointiryhmää ja/tai itsenäisesti Mosambikissa
– Haastattelujen analysointi yhdessä arviointiryhmän kanssa
– Avustaminen arviointiraportin laatimisessa
– Arviointikokemuksista kertovan tiedotusmateriaalin valmistaminen yhdessä Taksvärkki ry:n tiedottajan kanssa Suomessa
sekä muut mahdolliset arviointiprosessia hyödyntävät tehtävät.

Kenttämatkan on arvioitu toteutuvan viikoilla 12 ja 13. Arviointiraportin tulee olla viimeistelty huhtikuun loppuun mennessä.

Etsimme nuorta, alle 30-vuotiasta, kehityskysymyksistä kiinnostunutta vapaaehtoista, jolla on kokemusta kehitysmaaoloissa sekä järjestösektorilla työskentelystä ja joka on kiinnostunut oppimaan kehitysyhteistyöhankkeiden hallinnosta – erityisesti arvioinneista. Vapaaehtoiseksi sopii henkilö, joka osaa puhua portugalia sujuvasti, on valmis toimimaan ryhmässä, mutta kykenee myös itsenäiseen työskentelyyn Chamanculonkin kaltaisessa ympäristössä.

Taksvärkki ry korvaa vapaaehtoisen arvioijan kenttämatkan kulut.

Lähetä hakemus ja ansioluettelo pe 28.2. klo 12 mennessä sähköpostitse (senja.vaatainen(at)taksvarkki.fi). Haastattelut ja valinta tehdään 3.-4.3. ja valitun perehdytys järjestetään viikolla 11.

Taksvärkki ry on nuorten oma kehitysyhteistyöjärjestö. Kehitysyhteistyöhankkeemme edistävät kehitysmaiden lasten ja nuorten elinoloja ja ihmisoikeuksia. Taksvärkki ry kannustaa kampanjoillaan suomalaisia nuoria maailmanlaajuiseen yhteisvastuuseen.

 

Kuva: Jaana Oikarinen