Taksvärkki mukana afrikkalaisen elokuvan festivaaleilla

Helsinki African Film Festival (HAFF) tuo jälleen toukokuussa Helsinkiin tuoreita, viihdyttäviä ja ajatuksia herättäviä laatuelokuvia Afrikasta. Tänä vuonna festivaalin teemana on Africa Unleashed, joka tarjoilee katsojille mantereen piilotettuja helmiä. 7.-14.5.2017 järjestettävä festivaali tarjoaa katsauksen mantereen pieniin ja suuriin vallankumouksiin näyttäen intiimejä henkilökuvia nuorista ja vanhoista afrikkalaisista.

HAFF haluaa avata uusia näkökulmia Afrikkaan ja kertoa vahvoja tarinoita, jotka muuten jäisivät kertomatta. Festivaali pyrkii edistämään tietoisuutta Afrikan monimuotoisuudesta tarjoamalla virkistävää vastapainoa maanosasta kerrottaville yksipuolisille kuvauksille. Tämän vuoksi HAFF kutsuu jo kahdeksannen kerran afrikkalaiset tekijät kertomaan itse omat tarinansa. Kaikki elokuvat on puhuttu tai tekstitetty englanniksi.

Samalla paljastuu muuten Taksvärkin 50-vuotisjuhlavuoden uuden kampanjan viesti! Traileri kertoo mihin Taona ja Martha haluavat muutosta ja kuinka Nuorelta nuorelle -periaate tulee toimimaan myös elokuussa julkaistavassa Taksvärkki-kampanjassa.

Elokuvien ja Taksvärkki-trailerin esityspaikkana toimii Korjaamo Kino. Taksvärkin esittelypisteeltä löydät nuorten tarinoita Keniasta sekä materiaalia ja vinkkejä globaalikasvatukseen.