Syysjuhlat toivat Sambian Suomen syksyyn

Viime perjantaina joukko Taksvärkin nykyisiä ja entisiä vapaaehtoisia, Rauhanliiton väkeä, Sambiasta kiinnostuneita sekä muita vieraita kokoontui syysjuhliin Helsingin Arabianrantaan, huvila Bokvillaniin. Tunnelma 1870-luvulla rakennetussa kesähuvilassa oli lämmin ja sydämellinen.
Taksvärkin Sambia-syysjuhlan illassa herkuteltiin hävikkiruualla, kuultiin tervehdykset Taksvärkiltä sekä Rauhanliitolta, nautittiin yhdessäolosta ja tanssiryhmä Queenzin esityksestä sekä juhlistettiin Taksvärkin kuluvan lukuvuoden Ole Rohkea -kampanjaa.

DSCF1674

Kunniavieraamme, kumppanijärjestömme Barefeet Theatren nuorisotyön asiantuntijat, Suomessa parhaillaan kuukauden viettävät sambialaiset Mwenya Katongo ja Thandiwe Mumba kertoivat meneillään olevasta koulukiertueesta yläkouluissa sekä työstään Sambiassa nuorten vaikuttajien kanssa. Yksi juhlan riemukkaimpia hetkiä koettiin, kun Mwenya ja Thandiwe laittoivat taidokkaasti koko juhlapoppoon liikkeelle piirileikkiin Barefeetin menetelmin.

DSCF1771

Sambialaiset asiantuntijat ovat vierailulla Suomessa osana Taksvärkki ry:n globaalikasvatustyötä ja Euroopan unionin tuella toteutettavaa hanketta Etelän Äänet Globaalikasvatuksessa – Nuoret toimijoina Sambiassa ja Suomessa. Hankkeeseen liittyvä koulukiertue koostuu kouluvierailuista eri puolilla Suomea. Kouluvierailuja tehdään kymmenessä yläkoulussa ja niissä pohditaan yhdessä nuorten kanssa sukupuolten välistä tasa-arvoa sekä Suomessa että Sambiassa. Tällä viikolla kiertue ja kouluvierailijat suuntaavat Jyväskylään ja Tampereelle.

”Sambialaiset asiantuntijavieraat tuovat virkistäviä, uusia ajatuksia Taksvärkin toimintaan kiertäessään ympäri Suomea. Olen kiitollinen myös siitä, että saamme toteuttaa tätä hanketta yhdessä Rauhanliiton kanssa.” kertoo syysjuhlaan osallistunut Taksvärkin toiminnanjohtaja Lauri Peltonen.

Lue lisää Taksvärkki ry:n Ole Rohkea -kampanjasta, joka nostaa esiin nuorten toiminnan syrjintää vastaan.

DSCF1684

DSCF1718

Tapahtuma tuotettiin Euroopan unionin rahoitustuella. Tapahtuman sisällöstä vastaa Taksvärkki ry, eikä sen voida missään olosuhteissa katsoa heijastavan Euroopan unionin kantaa.