Syntymäpäivälahja Mosambikiin

Tamperelainen Tarmo Soukkio vietti toukokuussa merkkipäiviään ja toivoi erilaista lahjaa. Soukkio pyysi perhettään ja ystäviään lahjoittamaan hänelle tarkoitettuihin lahjoihin varatut rahat mieluummin nuorten hyväksi tehtävään työhön Mosambikissa. Kohteeksi valikoitui Taksvärkki ry:n kehitysyhteistyöhanke Nuorten toimeentulo ja osallistuminen Maputossa.

Hankkeessa tuetaan Chamanculon  slummin nuorten ammattikouluttautumista, avustetaan köyhimpien lasten koulunkäyntiä, järjestetään lukutaitokampanjoita, parannetaan sanitaatiota ja annetaan terveys- ja hiv-valistusta.

Soukkion lahjakeräyksen tuotto oli yhteensä 1825 euroa.

“On ilo kuulla että ihan mukava lahjoitussumma on kertynyt. Uskon että sillä saadaan tuettua ja kohennettua Mosambikin nuorten kouluttautumista ja elinolosuhteita. Tiedän itse Mosambikin olosuhteista, koska olen työskennellyt Beiran satamaprojektissa vuosina 1988- 1990. Silloin maa oli vielä sisällissodassa. Sen jälkeen on varmaan tapahtunut melkoinen muutos siellä, mutta paljon on varmasti monella alalla parannettavaa. On ollut mielenkiintoisaa olla antamassa omalta osaltaan kehitysapua vielä näin monen vuoden jälkeen, vaikka en itse ole enää siellä työskennellyt”, kertoo Tarmo Soukkio hyvin onnistuneiden juhliensa jälkeen ja lahjoitussumman kuultuaan.

Taksvärkki ry:n kehitysyhteistyöhanke Mosambikissa syrjäytymisvaarassa olevien nuorten auttamiseksi alkoi tammikuussa 2012. Hanke toteutetaan yhdessä Maputossa toimivan kansalaisjärjestö ASSCODECHAn kanssa. Hanketta edelsi Taksvärkki ry:n suomalaisille kouluille ja oppilaitoksille suunnattu Unelma ammatista -kampanja lukuvuonna 2011–2012.