[:fi]Suosittu lapsen oikeuksien menetelmäopas saatavilla nyt englanniksi[:en]Children’s rights handbook for schools now in English![:]

[:fi]”Tunnin aihe ja tehtävät oli mielenkiintoisia ja pisti ajattelemaan.” – Oppilaan palaute Taksvärkki ry:n työpajasta.

Lapsen oikeuksia käsittelevä menetelmäopas Oikeesti! on nyt saatavilla myös englanniksi. Taksvärkki ry:n julkaisema opas antaa toiminnallisia ja osallistavia työkaluja tärkeän aiheen käsittelyyn kouluissa. Erilaisissa peleissä ja toiminnallisissa harjoitteissa yhdistyvät oma pohdinta ja kokemuksellisuus. Eri menetelmiä ja tehtäviä yhdistelemällä opettaja voi rakentaa haluamansa mittaisen kokonaisuuden lähtien 15 minuutin orientaatiosta kokonaiseen työpajapäivään.

Oikeesti! -opas on ollut jo pitkään kasvatusalan ammattilaisten työkaluna ja suomenkielisestä Oikeesti! -oppaasta on otettu jo 5. painos. Opas tarjoaa opettajille laajan kirjon monipuolisia, toiminnallisia ja havainnollistavia tehtäviä lapsen oikeuksien käsittelyyn ja sen harjoitukset ovat saaneet oppilailta erinomaista palautetta. Oppaan menetelmät tukevat opetussuunnitelman mukaista laaja-alaista oppimista sekä sopivat käytettäväksi monen eri oppiaineen tunneilla. Englanninkielistä menetelmäopasta voi hyödyntää myös englannin kielen tunnilla.

”Parasta oppaan menetelmissä on toiminnallisuus, havainnollisuus, vaihtelevuus, mielen ravistelu, mielenkiintoisuus sekä lapsentajuisuus.” – Opettajan palaute

right! picture
 
Oikeesti! -opas on toteutettu Taksvärkki ry:n ja Suomen Opettajiksi Opiskelevien Liitto SOOL ry:n yhteistyönä. Molemmat järjestöt pyrkivät toiminnassaan edistämään globaalikasvatusta kouluissa. Opas on käännetty englanniksi Pohjoismaiden ministerineuvoston tuella.

Lataa englanninkielinen Right! -menetelmäopas tästä.
Suomenkielinen Oikeesti! -menetelmäopas on ladattavissa ja tilattavissa täältä.
 
Taksvärkki ry tarjoaa kouluille lapsen oikeuksia käsitteleviä työpajoja. Kouluvierailut painottuvat Helsingin, Tampereen, Turun, Oulun ja Jyväskylän lähialueille, mutta voit tiedustella työpajaa koulullesi myös muualle Suomeen. Lapsen oikeuksien työpajat on suunnattu erityisesti ala- ja yläkouluun. Voi tilata omalle koulullesi työpajan tästä.

Antoisia ja innostavia opetustuokioita lapsen oikeuksien parissa!
 
Teksti: Riina Halme
[:en]”I found the topic and exercises interesting and important and they made me think.” – pupil’s feedback on children’s rights workshop.

Taksvärkki’s popular handbook for child rights education. The Right!- handbook gives participatory and inclusive tools for the discussion of this important topic at schools. The activities, games and exercises in Right! -handbook combine reflection with experiential learning. Using methods introduced in Right!, you can build up a complete course of any length, from a fifteen-minute introduction to the subject to a day-long workshop.

First published in 2009, the methodological handbook has continued to be a popular tool among educators through the years, while students have been inspired by and have given very positive feedback on its exercises.

“The session was clearly interesting for the students. They concentrated on their pair work and really thought about the topics.” -Teacher’s feedback on Taksvärkki’s workshop.
 
right! picture
 
Right! has been prepared in cooperation between Taksvärkki ry and the Teacher Student Union of Finland, SOOL. Both organizations believe it is extremely important to increase teachers’ understanding and awareness of child rights education. We hope that this handbook will be a useful tool for teachers in planning their classes. The handbook has been translated into English with the financial support from the Nordic Council of Ministers.

We wish you rewarding and inspiring teaching moments with the Rights of the Child!

Download or print the Right! handbook here
 
text: Riina Halme
[:]