Suosittu lapsen oikeuksien menetelmäopas saatavilla nyt englanniksi

”Tunnin aihe ja tehtävät oli mielenkiintoisia ja pisti ajattelemaan.” – Oppilaan palaute Taksvärkki ry:n työpajasta.

Lapsen oikeuksia käsittelevä menetelmäopas Oikeesti! on nyt saatavilla myös englanniksi. Taksvärkki ry:n julkaisema opas antaa toiminnallisia ja osallistavia työkaluja tärkeän aiheen käsittelyyn kouluissa. Erilaisissa peleissä ja toiminnallisissa harjoitteissa yhdistyvät oma pohdinta ja kokemuksellisuus. Eri menetelmiä ja tehtäviä yhdistelemällä opettaja voi rakentaa haluamansa mittaisen kokonaisuuden lähtien 15 minuutin orientaatiosta kokonaiseen työpajapäivään.

Oikeesti! -opas on ollut jo pitkään kasvatusalan ammattilaisten työkaluna ja suomenkielisestä Oikeesti! -oppaasta on otettu jo 5. painos. Opas tarjoaa opettajille laajan kirjon monipuolisia, toiminnallisia ja havainnollistavia tehtäviä lapsen oikeuksien käsittelyyn ja sen harjoitukset ovat saaneet oppilailta erinomaista palautetta. Oppaan menetelmät tukevat opetussuunnitelman mukaista laaja-alaista oppimista sekä sopivat käytettäväksi monen eri oppiaineen tunneilla. Englanninkielistä menetelmäopasta voi hyödyntää myös englannin kielen tunnilla.

”Parasta oppaan menetelmissä on toiminnallisuus, havainnollisuus, vaihtelevuus, mielen ravistelu, mielenkiintoisuus sekä lapsentajuisuus.” – Opettajan palaute

right! picture
 
Oikeesti! -opas on toteutettu Taksvärkki ry:n ja Suomen Opettajiksi Opiskelevien Liitto SOOL ry:n yhteistyönä. Molemmat järjestöt pyrkivät toiminnassaan edistämään globaalikasvatusta kouluissa. Opas on käännetty englanniksi Pohjoismaiden ministerineuvoston tuella.

Lataa englanninkielinen Right! -menetelmäopas tästä.
Suomenkielinen Oikeesti! -menetelmäopas on ladattavissa ja tilattavissa täältä.
 
Taksvärkki ry tarjoaa kouluille lapsen oikeuksia käsitteleviä työpajoja. Kouluvierailut painottuvat Helsingin, Tampereen, Turun, Oulun ja Jyväskylän lähialueille, mutta voit tiedustella työpajaa koulullesi myös muualle Suomeen. Lapsen oikeuksien työpajat on suunnattu erityisesti ala- ja yläkouluun. Voi tilata omalle koulullesi työpajan tästä.

Antoisia ja innostavia opetustuokioita lapsen oikeuksien parissa!
 
Teksti: Riina Halme