Säpinää Water-opiskelijakuntafestivaaleilla

Taksvärkki ry oli mukana Suomen lukiolaisten liiton (SLL) Water-opiskelijakuntatapahtumassa Jyväskylässä sunnuntaina 26.10. Taksvärkin aluekoordinaattori Annina Piispanen vieraili paikan päällä esittelemässä Taksvärkin tämän vuoden Arjen idolit-kampanjaa ja juttelemassa tapahtumaan osallistuneiden aktiivisten lukiolaisten kanssa.

”Vastaanotto oli todella positiivinen”, Piispanen kehui. ”Taksvärkin ständillä kävi paljon nuoria kyselemässä, että miten he saisivat Taksvärkki-päivän järjestettyä omassa lukiossaan. Suuren kiinnostuksen vuoksi tämän vuoden kampanjan ilmoittautumislomakkeetkin loppuivat melkein kesken”, Taksvärkin aluekoordinaattori kertoi.

Taksvärkki ry:n mukanaolo erilaisissa opiskelijatapahtumissa on Piispasen mielestä erittäin tärkeää. Se lisää järjestön näkyvyyttä ja antaa myös nuorille mahdollisuuden tutustua omaan kehitysyhteistyöjärjestöönsä henkilökohtaisen kontaktin kautta.

Taksvärkki ry on ollut kertomassa toiminnastaan myös Hämeenlinnassa järjestetyssä Water-tapahtumassa. Puhujana tapahtumassa esiintyneen kouluyhteistyön koordinaattori Virve Turusen mielestä nuorten lukiolaisten innostus Taksvärkki-päivän järjestämiseen oli käsinkosketeltavaa.

Taksvärkki-päivä on mainio keino edistää globaalikasvatustavoitteita lukioissa
 
Taksvärkki ry:n koulutettujen vapaaehtoisten järjestämät toiminnalliset työpajat tuovat kehittyvien maiden nuorten tilanteen lähemmäs suomalaisten nuorten arkea. Nuorille tarjotaan uudenlaisia mahdollisuuksia oppia esimerkiksi lapsen oikeuksista, jotka koskettavat kaikkia alle 18-vuotiaita globaalisti, mutta toteutuvat hyvin eri tavoin eri puolilla maailmaa.
 
Samalla Taksvärkki-päivä monipuolistaa myös oppilaiden käsityksiä työelämästä. ”Taksvärkkipäivänä nuorella on todellinen mahdollisuus näyttää taitonsa ja innostuksensa työnantajalle. Siitä on varmasti hyötyä esimerkiksi kesätyöpaikan etsinnässä”, Turunen huomauttaa.

 
Teksti: Taika Kopra
Kuvat: Annina Piispanen