Osallistumisen ilo

“Coatepequessa Guatemalassa on nuorisoliike, jonka toimintaan me olemme osallistuneet. Opimme kansalaisuuteen liittyvistä asioista, ja toimimme nyt paremmin järjestöjen ja ennen kaikkea muiden nuorten kanssa.

Olemme oppineet dynaamisia osallistumis- ja vaikuttamistapoja ja käyttäneet niitä työpajoissa ja tapahtumissa, sekä esittämällä viranomaisille konkreettisia ehdotuksia yhteisömme hyväksi.

Nuorisoliikkeessä autamme toisiamme kasvamaan ihmisinä, jotta pystyisimme luomaan uusia ideoita yhteisömme hyväksi nyt, ja kun olemme vanhempia. Olemme järjestäneet infotilaisuuksia ja kampanjan Ei väkivallalle lapsia ja nuoria kohtaan.

SAM_1793.x
 
Lokakuussa 2014 meillä oli valmistujaiset, kun olimme olleet kaksi vuotta mukana toiminnassa. Se oli suuri ilo ja syy juhlaan meille nuorille, perheillemme sekä ohjaajallemme Elidalle. Se oli yksi hienoimmista kokemuksistamme liikkeessä.
Olemme ratkaisseet konflikteja ja pystyneet pysymään kaukana paheista ja rikollisuudesta. Nuorisoliike on kannustanut meitä nuoria aktiivisiksi toimijoiksi, sitoutumaan kouluun ja vaikuttamaan yhteiskunnassa.

Pidämme aina mielessämme mottomme ‘Ystävien kesken rakennamme kansalaisyhteiskuntaa’ kaikessa tekemässämme toiminnassa.”

Teksti: Javier Antonio Reynoso De León, 16 ja Kimberly RocÍo Pérez Chávez, 14, Guatemala
Kuvat: Elida García

 
Lue lisää uutisia Guatemalasta täältä.