Opintopiiri käynnistyy taas

Syksyn alku tarkoittaa myös Taksvärkin opintopiirin alkua! Tervetuloa mukaan kaikki uudet ja vanhat kehitysyhteistyöstä kiinnostuneet!

Noin kerran kuukaudessa kokoontuva opintopiiri on avoin kaikille kehitysyhteistyöstä kiinnostuneille. Tapaamisissa käsitellään ajankohtaisia hankehallinnon teemoja. Lukuvuonna 2015–2016 Taksvärkin hankemaat ovat Guatemala, Mosambik, Sierra Leone, Sambia, Kenia ja Nepal. Syksyllä opintopiirin aiheina ovat muun muassa evaluaatiot, vuosisuunnittelu sekä maa- ja hankesisältöjen tuntemus. Keväisin osallistutaan Suomessa toteutettavan koulukampanjan materiaalien suunnitteluun. Tarkoitus on, että piiriläiset osallistuvat aktiivisesti tapaamisten sisältöjen valmisteluun lukutehtävien ja uutisseurannan avulla. Opintopiiriläiset kirjoittavat myös blogia Taksvärkki ry:n blogisivustolle.

Syksyn ensimmäinen opintopiiri kokoontuu tiistaina 22.9. klo 17 Taksvärkin toimistolla Helsingissä (Kumpulantie 7). Tapaamisessa päästään tutustumaan Taksvärkin vuonna 2016 alkavaan Nepalin hankkeeseen. Illan vieraana on nepalilaisen kumppanijärjestömme ECCAn työntekijä Bipin Shrestha, joka tulee keskustelemaan Nepalista, nepalilaisista nuorista sekä alkavasta hankkeesta. Lisäksi suunnitellaan yhdessä syksyn ohjelmaa.

Bipin Shrestha työskentelee Nepalissa mm. nuorten ympäristökasvatuksen ja oppilaskuntatoiminnan parissa.

Ensimmäistä tapaamista varten on myös yksi ennakkotehtävä: lehdistökatsaus. Tutustu Nepalin uutistarjontaan ja valitse nuoriin tai koulutukseen liittyvä mielenkiintoinen uutinen. Uutisia voi katsastaa mm. näistä verkkolehdistä: República ja The Kathmandu Post.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: ohjelmasuunnittelija Veera Blomster, veera.blomster(at)taksvarkki.fi