Oikeudenmukaisen maailman puolesta Maailma kylässä -festivaaleilla

Toukokuun viimeisenä viikonloppuna järjestetty Maailma kylässä -festivaali kokosi jälleen järjestöt, festivaalikansan, poliitikot ja muut mielipidevaikuttajat yhteen oikeudenmukaisen maailman puolesta. Festivaaliohjelma tarjosi musiikkia, taidetta, keskusteluja ja toimintaa koko perheelle.

Festivaali nosti esille erilaisia tapoja toimia oikeudenmukaisen maailman puolesta ja tarjosi 79 000 kävijälle konkreettisia osallistumismahdollisuuksia esimerkiksi järjestöjen tarjoaman vapaaehtoistyön kautta.

Taksvärkki oli osa Nuorten vaikuttajien kylää, jossa perehdyttiin kestävän kehityksen tavoitteisiin ja pohdittiin miten kukin meistä voi omilla valinnoillaan ja toiminnallaan osallistua paremman maailman rakentamiseen. Kylässä tehtiin installaatiota, banderolleja ja rintanappeja sekä pelattiin erilaisia pelejä. Taksvärkin kanssa Nuorten vaikuttajien kylää pitivät Suomen nuorisoseurat, Lasten ja nuorten säätiö, Plan ja UFF.

DSC_2302x
 
Festivaaliviikonloppuna kuusi Taksvärkin vapaaehtoista kansainvälisyyskouluttajaa oli mukana pitämässä Taksvärkin esittely- ja toimintapistettä. Mistä luopuisit? -pohdintatehtävää koordinoinut Taksvärkin viestintäassistentti Anu Molarius on tyytyväinen tapahtumaan. ”Paljon eri-ikäisiä festivaalivieraita kävi kokeilemassa peliämme. Kävijöissä oli myös kiinnostuneita toimimaan itse vapaaehtoisina kouluvierailijoina ensi lukuvuonna.”

DSC_2307x
 
Suurelle taululle asetettu pohdintatehtävä herätti runsaasti kiinnostusta keskellä kansalaisjärjestöjen Mahdollisuuksien Torin telttaa. ”Oli kiva kuulla, että Taksvärkin vapaaehtoiset pitivät tehtävän vetämisestä ja kävijöiden kanssa syntyneistä keskusteluista”, toteaa Anu.

“On hienoa nähdä kuinka kansalaisyhteiskunta kokoontuu yhteen näyttämään voimansa. Vaikka maailmassa on enemmän varallisuutta kuin koskaan, eriarvoisuus kasvaa. Rikkain prosentti väestöstä omistaa yli puolet kaikesta maailman varallisuudesta. Eriarvoisuuden ei kuitenkaan ole pakko olla tulevaisuutta. Yhdessä meillä on mahdollisuus muutokseen”, kertoo festivaalin viestintä- ja varainhankintapäällikkö Johanna Eurakoski.

Maailma kylässä -festivaali järjestettiin Helsingissä Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla lauantaina 28.5. kello 11–20 ja sunnuntaina 29.5. kello 11–18. Kaikkiin tapahtumiin oli vapaa pääsy.

DSC_2341x