Näyttely Oulussa: kuvissa Malawin nuoret

Taksvärkki ry:n valokuvanäyttely kertoo, kuinka nuoret purkavat koulunkäynnin esteitä ja vaikuttavat pysyvästi yhteisöönsä Malawissa. Näyttely kiertää Oulussa eri tiloissa toukokuun puoleenväliin asti.

“Jotkut vanhemmat eivät halua lähettää tyttöjä kouluun. Minusta tämä on väärin. Tytöt voivat tehdä samoja töitä mitä pojatkin”, sanoo Doreen Mazomo, 19. Hän on yksi malawilaisista nuorista, joille Taksvärkki ry:n Ääni tytöille -näyttely antaa kasvot. Näyttely kertoo, kuinka tytöt ja nuoret Malawissa edistävät erityisesti tyttöjen koulunkäyntiä omissa yhteisöissään. Monen tytön koulunkäynti keskeytyy esimerkiksi raskauden, naimisiinmenon tai kotitöiden vuoksi. Näitä esteitä purkavat nuorten omat vertaisryhmät, jotka antavat tytöille itseluottamusta ja levittävät tietoa koulunkäynnin tärkeydestä niin nuorille kuin kylien vanhemmillekin.

Valokuvanäyttely on osa lukuvuoden 2017–2018 Taksvärkki-kampanjaa ja -keräystä, jossa suomalaiset nuoret tukevat nuoria Malawissa. Taksvärkki ry on järjestänyt vastaavia kampanjoita jo vuodesta 1967 lähtien. Periaatteena on aina nuorelta nuorelle.

DSCF5766
 

“Ääni tytöille -kampanjassa esiintyvät nuoret ovat rohkeita yhteisönsä uudistajia. Toivon, että kun suomalaiset nuoret tutustuvat malawilaisten nuorten tarinoihin, he löytävät niistä inspiraatiota etsiä itselleen sopivia vaikutustapoja”, kuvaa Taksvärkin Oulun aluekoordinaattori Niina Peuraniemi valokuvanäyttelyn merkitystä.

Valokuvanäyttely kiertää 3.4. lähtien seuraavissa paikoissa: Kulttuuritalo Valve (viikko 14), Kaijonharjun kirjasto (vk 15), Nuortenkahvila Bysis (vk 16), Kumppanuuskeskus (vk 17), Kaakkurin lasten- ja nuortentalo (vk 18) ja Tyttöjen talo (vk 19). Taksvärkki-kampanjaan ilmoittautuminen ja kouluvierailijan tilaaminen onnistuvat Taksvärkin nettisivuilla www.taksvarkki.fi/malawi.

Lisätiedot:
Oulun aluekoordinaattori Niina Peuraniemi, oulu(@)taksvarkki.fi
www.taksvarkki.fi/malawi
 
DSCF5682