Mahdollisuuksia Oulun ja Turun toreilla

Taksvärkki ry osallistuu syyskuussa Mahdollisuuksien toreille Oulussa (6.9.) ja Turussa (21.9.) Kepa ry:n koordinoimat torit tarjoavat tavaran sijaan elämyksiä, tietoa, ajatuksia ja ideoita siitä, miten jokaisella on mahdollisuuksia vaikuttaa oikeudenmukaisen maailman puolesta.

Taksvärkkiläiset ovat paikalla keskustelemassa kiinnostuneiden kanssa käynnissä olevasta Arjen idolit -kampanjasta ja esittelemässä globaalikasvatuksen menetelmäoppaita. Erityisesti opettajat ja muut kasvatustieteen ammattilaiset ja opiskelijat ovat tervetulleita hakemaan uusia ideoita ja materiaalia työhönsä. Vuoden 2014 Mahdollisuuksien torien teemana on nuoret ja työ.


Taksvärkin Arjen idolit -kampanjan osia ovat monipuoliset tehtävät ja työpajat oppitunneille. Taksvärkki ry:ltä voi myös tilata kansainvälisyyskouluttajan vetämään kokemukselliseen oppimiseen perustuvia työpajoja koululle.

Lasten oikeuksiin keskittyvä OIKEESTI! -opas tekee leikin ja draamallisten tehtävien siivellä tutuksi YK:n julistuksen lasten oikeuksista. Tarjolla on harjoituksia niin peruskouluihin kuin lukioonkin.

Jokaisella meillä on myös oikeus yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. VAIKUTA! -oppaan sivuilla Taksvärkin guatemalalaisen kumppanijärjestön nuoret jakavat taitonsa ja kokemuksensa yhteiskunnallisesta osallistumisesta ja aktiivisesta kansalaisuudesta.

Jos et pääse näille Mahdollisuuksien toreille, mutta olet kiinnostunut Taksvärkki ry:n tarjoamasta materiaalista, löytyvät julkaisumme pdf-muodossa täältä. Voit myös tilata veloituksetta kouluvierailun, videoita ja materiaalia oppitunneille tai menetelmäoppaita suoraan kotiin tai koululle lähettämällä viestin osoitteeseen tilaus@taksvarkki.fi.
 
 
 
 

Kuva: Pamela Arslan