Maailmalle ja takaisin – Etvo vapaaehtoistyö

Etvo vapaaehtoiset – globaalien haasteiden ratkaisijat tämän päivän työelämässä!

Taksvärkki lähettää useisiin hankkeisiinsa vuosittain etvo-vapaaehtoisia. Tiistaina 27.5. klo 14-16.30 on tilaisuus kuulla lisää etvo-ohjelmasta sekä entisten etvojen kokemuksia vapaaehtoistyöstä kehitysmaassa. Etelän vapaaehtoistyöohjelma Etvo järjestää silloin seminaarin osoitteessa Unioninkatu 38F, 2. krs. (F211).

Ilmastokriisi, eriarvoisuuden kasvu, talouden murros ja monet muut globaalit kysymykset vaativat uudenlaisia ratkaisuja ja ratkaisijoita. Tarvitaan tekijöitä, joilla on rajat ylittävää ymmärrystä eri toimin-taympäristöistä ja todellisuuksista, erilaisten ihmisten ajatusmaailmoista ja vaikeistakin olosuhteista.
Tämän päivän työelämässä harrastuksesta voi tulla ammatti ja vapaaehtoistyö muuttua oikeaksi työksi. Maailmalta saatu kokemus voi laittaa urasuunnitelmat uusiksi. Lopputuloksena on usein jotain aivan muuta kuin mitä tutkintotodistuksessa lukee.
Yhä useampi työnantaja arvostaa tällaisia osaajia – vai arvostaako?

Seminaarin ohjelma:
14:00 Paneelikeskustelu:
Mistä löytyvät globaalien haasteiden ratkaisijat? Millaista osaamista heiltä vaaditaan? Mitä haluavat tulevaisuuden työnantajat?
Juha Leppänen, tutkija, Demos Helsinki. Anni Vihriälä, Etvo-koordinaattori, Kepa ry. Stefan Heinrichs, toimitusjohtaja, Academic Work.
14:45 Etvo-ohjelman vuoden 2015 vapaaehtoisten hakukierroksen avaaminen
15:00 Millaisia eväitä työelämään antaa vapaaehtoistyö kehitysmaassa? Maailmalta palanneet Etvo-vapaaehtoiset kertovat kokemuksistaan ja urapoluistaan vapaaehtoistyön jälkeen.
Riku Aakala, toimitusjohtaja, Senentry. Hanne Hämäläinen, ohjelmasuunnittelija, Puolueiden
kansainvälinen demokratiayhteistyö, Demo. Sari Autti, luokanopettaja, valmistava opetus, Porolahden peruskoulu.

16-17:30 Kahvitarjoilu ja mahdollisuus tavata vapaaehtoisia ja Etvo-ohjelmassa mukana olevia kansalaisjärjestöjä.

Ilmoittautuminen 26.5.2014 mennessä: www.surveymonkey.com/s/maailmalle

Lisätietoja:
Anni Vihriälä, Etvo-koordinaattori
Puh +358 50 317 6689
anni.vihriala(at)kepa.fi