Lukemattomat tytöt lukemaan – Taksvärkki-kampanja 2013–2014

Taksvärkki-kampanjan valokeilassa ovat nyt sierraleonelaiset nuoret. Taksvärkki tarjoaa oppilaitoksille ja suomalaisille nuorille mahdollisuuden tukea sierraleonelaisia nuoria ja työtä tasa-arvon puolesta. Suomalaiset nuoret auttavat Lukemattomat tytöt lukemaan osallistumalla Taksvärkki ry:n lukuvuoden 2013–2014 Sierra Leone -kampanjaan.

Taksvärkissä tehdään töitä yhdessä!

Sierra Leone -kampanjassa suomalaiset nuoret tekevät päivän Taksvärkki-töitä ja tukevat työstä saadulla palkkiolla sierraleonelaisia nuoria elämänhallintakoulutuksen saamisessa ja perus- ja ammatilliseen koulutukseen pääsemisessä. Taksvärkki-keräykseen osallistuvat suomalaiset nuoret mahdollistavat monivuotisen kehitysyhteistyöhankkeen Sierra Leonessa. Perinteinen Taksvärkki-kampanja on nuorten omaa kehitysyhteistyötä – suoraan nuorelta nuorelle.

Sierra Leone tulee helposti mukaan tunneille!

Kaikille kampanjaan osallistuville oppilaitoksille lähetetään globaalikasvatuksen materiaalipaketti, joka on täynnä toimintaa ja tietoa Sierra Leonesta. Tarjolla on videoita sierraleonelaisten nuorten elämästä ja ajatuksista, aamunavaus ja musiikkia sekä innostavia oppituntitehtäviä. Koululle voi myös kutsua veloituksetta Taksvärkin kouluvierailijan kertomaan lisää aiheesta tai vetämään toiminnallisia ja kokemukselliseen oppimiseen perustuvia työpajoja.

Nuoret Sierra Leonessa tasa-arvon puolesta

Kampanja tukee nuorten, erityisesti heikoimmassa asemassa olevien tyttöjen ja nuorten naisten, perus- ja ammatilliseen koulutukseen pääsemistä sekä tiedonsaantia elämänhallintataidoista, ihmisoikeuksista ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Taksvärkki ry:n sierraleonelainen kumppanijärjestö CCYA toteuttaa hankkeen neljällä alueella eri puolilla maata. Nuoret saavat koulutusta myös ihmisoikeuksista ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Järjestämällä tapahtumia ja tekemällä radio-ohjelmia nuoret välittävät tietoa ja innostavat muitakin toimimaan.

Tutustu kampanjasivuihin TÄÄLLÄ.