[:fi]Lapsen oikeudet Oikeesti käsittelyyn[:]

[:fi]Uusi painos suositusta Taksvärkki ry:n julkaisemasta Oikeesti!-oppaasta on ilmestynyt. Menetelmäoppaan avulla oppilaitoksissa voidaan käsitellä lapsen oikeuksia yhdessä lasten ja nuorten kanssa innostavin leikein, harjoituksin ja pohdintatehtävin.

Taksvärkki ry:n Oikeesti!-menetelmäopas antaa työkaluja tärkeän aiheen käsittelemiseen. Se soveltuu erinomaisesti opettajien ja muiden kasvatusalan ammattilaisten käyttöön. Erilaisissa peleissä ja toiminnallisissa harjoitteissa yhdistyvät oma pohdinta ja kokemuksellisuus.

Uudet opetussuunnitelmat velvoittavat käsittelemään globaalikasvatuksen teemoja, kuten kestävää kehitystä, ihmisoikeuksia ja globaalia vastuuta, kouluissa ja oppilaitoksissa.

”Globaalikasvatuksen merkitys on kasvanut. Uuden opetussuunnitelman myötä opettajat kaipaavat avukseen helppokäyttöisiä ja oppilaita osallistavia menetelmiä näiden teemojen käsittelyyn”, Taksvärkki ry:n globaalikasvatuksen suunnittelija Anna Kivimäki kertoo.

”Oikeesti!-oppaan lisäksi tarjoamme kouluille ja oppilaitoksille lapsen oikeuksien ja kestävän kehityksen teemojen käsittelyyn myös koulutettujen vapaaehtoistemme ohjaamia työpajakokonaisuuksia.”

Taksvärkki ry:n ja Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry:n yhteistyönä toteutettu menetelmäopas on vuodesta toiseen ollut suosittu kasvatusalan ammattilaisten työkaluna ja sen harjoitukset ovat saaneet oppilailta erinomaista palautetta innostavuudestaan.

Oppaan menetelmät tukevat opetussuunnitelman mukaisen laaja-alaisen osaamisen kehittymistä ja sopivat eri oppiaineisiin sekä osaksi monialaisia oppimiskokonaisuuksia. Oikeesti! tarjoaa sopivia harjoituksia niin peruskouluun kuin toisen asteen oppilaitoksiin.

Oikeesti!-menetelmäoppaan viides uudistettu painos sekä kouluvierailut ovat tilattavissa veloituksetta osoitteesta tilaus@taksvarkki.fi.
 

OikeestiKansiIso
[:]