Lähde mukaan elämäsi matkalle – Kapua 2015 Bolivia haku on käynnissä

15 henkiseen Kapua Bolivia 2015 -tiimiin haetaan nyt tavallisia, eri-ikäisiä ja erilaisia suomalaisia, joita yhdistää halu kerätä varoja kehitysmaiden tukemiseksi ja osallistua vuorivaellukselle Boliviassa. Taksvärkki ry on mukana KAPUA 2015 Bolivia -hankkeessa.

Mukaan valitut Kapuajat matkustavat syyskuussa 2015 Boliviaan, jossa he tutustuvat Planin avustuskohteisiin ja pääsevät näkemään käytännössä, miten kerättyjä varoja käytetään. Tämän jälkeen ryhmä kiipeää Huayna Potosin huipulle (6088m).

Mukaan voivat hakea täysi-ikäiset, kehitysmaiden tukemisesta kiinnostuneet henkilöt. Kapuajilta edellytetään kykyä itsenäiseen varainhankintaan ja valmiutta esiintyä julkisesti hankkeen puitteissa. Osanottajilta toivotaan riittävää fyysistä kuntoa tai halua kohottaa kuntoa ennen matkaa. Aiempaa vuorivaelluskokemusta ei tarvita.

Kapuajien varainkeruutyöllä on suuri merkitys

Kapuajat keräävät varoja vuoden ajan pääasiassa itsenäisesti, mutta myös yhdessä muiden Kapuajien kanssa. Jokaisen Kapuajan keräystavoite on euro jokaisesta metristä huipulle, yhteensä siis 6088 euroa. Koko ryhmän tavoitteena on kerätä 100 000 euroa kehitysmaiden tyttöjen ja naisten tukemiseksi. Heidän keräämänsä tuen avulla kehitysmaiden tytöt ja naiset oppivat lukemaan, tuntevat paremmin oikeutensa ja saavat mahdollisuuden ihmisarvoiseen elämään.

Varoja kerätään Kapuan kumppanijärjestöjen Taksvärkki ry:n, Plan Suomen, Väestöliiton ja Kynnys ry:n olemassa oleviin kehitysyhteistyöhankkeisiin. Taksvärkki ry ohjaa osuutensa kapuajien keräämistä varoista omiin hankkeisiinsa Sambiassa ja Keniassa. Lisätietoa työstämme katulasten ja -nuorten tukemiseksi löytyy Arjen idolit -kampanjasivustolta.

“Päivääkään en vaihtaisi pois. Sain kaiken mitä halusin ja paljon enemmänkin. Tästä eteenpäin uskallan jatkossakin tarttua haasteisiin ja ojentaa auttavan käteni siellä missä sitä tarvitaan. Uskalla sinäkin!” toivottaa Sonja Savolainen, joka pääsi Kapua Guatemala -ryhmän jäsenenä tutustumaan Taksvärkin työhön nuorten parissa Guatemalassa.


 
Lähde elämäsi seikkailuun hyvän asian puolesta! Hae mukaan nyt – hakuaika päättyy 31.10.2014
Hakuohjeet ja lisätietoja löydät täältä.

Kuvat: Marjaana Hyppönen ja Veera Blomster