Kovaa vauhtia kohti huippua

Kapua 2016 Nepal -tiimissä 20 suomalaista kerää yhdessä 100 000 euroa koulutuksen ja terveyden edistämiseksi Nepalissa ja Keski-Aasiassa. Ryhmän jäsenet ovat tavallisia suomalaisia, joita yhdistää halu auttaa kehitysmaita ja kokeilla rajojaan. Tällä hetkellä 100 000 euron rahavuoresta on yhdessä kivuttu jo kolmannes.

Kahdeksatta kertaa toteutettavassa Kapua-kampanjassa kerätyillä varoilla Kynnys ry tukee vammaisten naisten voimaantumista Keski-Aasiassa, Taksvärkki ry edistää koulutusta Nepalissa ja Väestöliitto nuorten seksuaaliterveyttä Nepalissa. Kaikilla järjestöillä on useiden vuosien kokemus toimimisesta kohdemaissa ja ne toimivat yhteistyössä paikallisten järjestöjen kanssa. Kokemus ja paikallistuntemus takaavat näin laadukkaan ja vaikuttavan kehitysyhteistyön.

Yksi kapuajatiimin jäsenistä, kuopiolainen Marjo Mälkönen, pohtii omaa rooliaan: ”Kun maailma pyörii ympärillä ikävin uutisin terroristeista, säästöistä, veroparatiiseista ja kehitysavun leikkaamisesta, tiedän tekeväni oikein. Haluan olla omalta osaltani vähentämässä maailman eriarvoisuutta. Maailma muuttuu kapuajien pienin askelin parempaan suuntaan ja näistä pienistä askeleista kasvaa isot jalanjäljet, näin tahdon uskoa.”.

Kapuajiin ja heidän unelmiinsa ja tavoitteisiinsa voi tutustua täällä.

Vuoden 2016 aikana kapuajat keräävät varoja ja tiedottavat hankkeesta Suomessa. Marraskuussa he matkaavat Nepaliin tutustumaan Väestöliiton ja Taksvärkin avustuskohteisiin päästen samalla näkemään käytännössä, miten kerättyjä varoja käytetään. Tämän jälkeen ryhmä kiipeää maailman korkeimman vuoren Mount Everestin perusleiriin ja Kala Patharin huipulle (5545m). Jokaisen kapuajan henkilökohtainen keräystavoite onkin euro jokaisesta metristä huipulle, eli 5545 euroa.

Kukin kapuaja kerää varoja omalla tyylillään: järjestämällä tapahtumia, myymällä erilaisia tuotteita tai keräämällä yrityssponsoreita. Esimerkiksi huhtikuussa Espoossa taide ja kulttuuri ovat vahvasti mukana varainhankinnassa. Suosittelemme Hyvästi Afrikka (Leaving Africa) elokuvan hyväntekeväisyysnäytöstä 14.4. sekä April Jazzien Lastenjatseja sunnuntaina 24.4., jolloin kapuajat järjestävät ongintaa, kasvomaalausta, askartelua ja tuotemyyntiä samalla kun Salsanamia-lastenbändi viihdyttää lapsia.

Toukokuussa puolestaan voi tukea Kapua-keräystä ja sen kautta Nepalin kyläkoulujen oppilaskuntia muun muassa vatsatanssien Hirvilahdella tai puolimaratonia juosten Helsingissä. Kapuajien menoa ja tapahtumia voi ennakoida näiltä tapahtumasivuilta tai facebookista.
 
aamunavaus Mirge_Kalidhungan koulu 1
 
Jumppatuokio aamunavauksen päätteeksi nepalilaisen kyläkoulun pihalla. Kuva: Pamela Arslan